IE CSS probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Scrptr

Scrptr

22/01/2008 12:59:00
Quote Anchor link
Ik zit met het volgende probleem:
http://img168.imageshack.us/img168/2315/probleembt4.png
Zoals je ziet wordt de kop van het menu niet goed geplakt aan het item eronder. De site is 100% xhtml en css valid. Welke regels css zal ik nodig hebben om dit probleem op te lossen.
Ps: ik heb al het volgende geprobeerd:
background-repeat: no-repeat;
background-position: bottem;

Dit werkt wel, echter is er dan een verschil in positie, de lege ruimte komt dan boven inplaats van onder het plaatje.

Bij voorbaad dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:04:03
 
Niek Weevers

Niek Weevers

22/01/2008 13:22:00
Quote Anchor link
Ten eerste is het bottom in plaats van bottem.
Maar ik denk dat de fout zit in de xhtml.
Zet de div's eens tegen elkaar aan ipv op een volgende regel. Klinkt raar, maar daar kan het wel aan liggen. Heb ik ook eens gehad.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/01/2008 13:27:00
Quote Anchor link
Divs staan standaard tegen elkaar aan, dus dat kan het niet zijn. Je moet ff de XHTML laten zien.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

22/01/2008 13:35:00
Quote Anchor link
Jewel ik heb het ook eens gehad met een precies zelfde probleem. IE gaat daar anders mee om dan FF. FF ziet dat ze tegen elkaar aan staan. Wanneer er enkele spaties of in combinatie met een enter dan kan IE daar raar mee overweg gaan.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/01/2008 13:47:00
Quote Anchor link
Dat is een kwestie van het goeie DOCTYPE gebruiken.
 
Scrptr

Scrptr

22/01/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Ok hier het html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Titel</title>

<link href="style/css.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
    <div id="menu_t"></div>
    <div id="menu_m"></div>

</body>
</html>

Css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
*{
    margin: 0px auto;
    padding: 0px;
}
#menu_t {
    background-image: url(menu_t.jpg);
    height: 9px;
    width: 201px;
    background-repeat: no-repeat;
    max-height: 9px;
}
#menu_m{
    background-image: url(menu_m.jpg);
    width: 201px;
    background-repeat:repeat-y;
    
}
 
Scrptr

Scrptr

22/01/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Opvallend genoeg doet hij het wel in IE7, maar niet in de lagere versies
 
Niek Weevers

Niek Weevers

22/01/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens. Ik ben gewoon benieuwd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Titel</title>

<link href="style/css.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
    <div id="menu_t"></div><div id="menu_m"></div>

</body>
</html>
 
Scrptr

Scrptr

22/01/2008 14:47:00
Quote Anchor link
Reeds geprobeerd, maar dat mag toch ook geen verschil maken?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

22/01/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Het heeft bij mij wel eens geholpen.

Maar waarvoor heb je dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
*{
    margin: 0px auto;
    padding: 0px;
}

Ik zal die margin: 0 auto; er sowieso uit halen.
Dit zorgt ervoor dat hij dit op alles toepast.
Die padding is in principe ook niet nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Scrptr

Scrptr

22/01/2008 17:06:00
Quote Anchor link
ik had ergens gelezen dat dit moest ivm standaardinstellingen van de browsers (die zouden van elkaar verschillen)
 
Scrptr

Scrptr

22/01/2008 21:35:00
Quote Anchor link
mod-edit::
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.

Met de regel "font-size: 0px;" is het opgelost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Scrptr
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/01/2008 21:41:00
Quote Anchor link
Die extra div die je gebruikt voor dat ronde bovenkantje is helemaal niet nodig. Zet dat ronde bovenkantje gewoon als achtergrondplaatje van je onderste div, bovenaan en op no-repeat. De rest van de div geef je gewoon dezelfde background kleur als het plaatje.
 
J V

J V

23/01/2008 00:44:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 22.01.2008 16:58:
Het heeft bij mij wel eens geholpen.

Maar waarvoor heb je dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
*{
    margin: 0px; /* px hoeven er eigenlijk niet achter als er een 0 staat */
    padding: 0px;
}


Dit hoor je eigenlijk standaard te gebruiken in je css stylesheet.
Zorgt ervoor dat alle paddings en margins op 0 komen, zodat je met een soort van schone lei begint. Die auto erachter zorgt ervoor dat alles standaar gecentreerd word, tenzij je iets anders opgeeft.
Die margin: 0px auto; moet je alleen op je container toepassen om je gehele site te centreren. Dus niet bovenaan zetten.

@TS, Je gebruikte geen paddings en margins, dus wat hier stond heeft geen nut.
Volgens mij ondersteund IE ook geen max-heigt en moet je daar wat anders voor verzinnen. Zet voor de grap eens een margin in je css, dus dat die bij allebei 0 moet zijn en kijk wat hij dan doet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.