IE position bug

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Next-level Java Developer functie, veel verantwoor

Bedrijfsomschrijving Mobile Development en Ops Engineering gaan hand in hand bij deze organisatie dat een hoog verantwoordelijkheidsgevoel draagt. Als organisatie ontwikkelt zij dan ook veelal mobiele applicaties ter inspiratie en ondersteuning van belangrijke sectoren in Nederland. Met het technische team van gepassioneerde developers en engineers voeren ze dagelijks veelal diverse, inspirerende en complexe werkzaamheden uit waarbij zij als Java ontwikkelaar interessante software realiseert. Door gebruik van innovatieve software en de nieuwste platformen binnen de sector is deze klant dan ook zeker als vooruitstrevend te betitelen waar zijn enorm veel waarde aan hecht. Functieomschrijving Je werkt aan innovatieve producten binnen een

Bekijk vacature »

Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

22/04/2007 22:21:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb al een tijdje last dat IE een ruimte plaatst als je 2 div(ision)s boven elkaar hebt staan.

Bijvoorbeeld bij deze site: http://huis.aryweb.nl/
In IE zit er een ruimte tussen de bovenste image, en de volgende div. (http://huis.aryweb.nl/afbeeldingen/IEbug.png)

Ik loste dit eigenlijk altijd op dmv in mijn css file bij body de font-size op 1px te zetten, en dan de elementen met tekst de font-size weer op 12px. Maar eigenlijk wil ik niet de font-size in pixels, maar in em, zodat je de tekst van grootte kunt veranderen voor een betere gebruikerservaring. En ik vind het gewoon irritant.

In Opera en FF heb ik hier geen last van.
Dus wat is een goede nette snelle oplossing hiervoor??

Groeten,
Arian
 
PHP hulp

PHP hulp

05/12/2020 19:07:52
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/04/2007 22:31:00
Quote Anchor link
Gewoon de margins op 0 zetten lijkt mij?

Je manier om vier images te gebruiken (1 voor elke zijkant) kan misschien handiger door bijvoorbeeld je borders in je Flash file te prakken.

Of maak een div met een passe-partout achtergrond en zet daar je Flash movie in.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

23/04/2007 16:42:00
Quote Anchor link
In dit geval heb je idd een flash movie, maar ook al staat daar tekst in, plaatjes maakt niet uit wat, dan komt er nog steeds zo'n stukje tussen...

En margins kan het volgens mij niet zijn, omdat ik ook eerst alle margins/paddings op 0 zet:

* {
margin: 0;
padding: 0;
}

http://huis.aryweb.nl/css/style.css

Hier heb ik dus wel vaker last van,
Op http://nils.aryweb.nl/gooischemuziekschool/ zie je hetzelfde.
 
Kalle P

Kalle P

23/04/2007 17:51:00
Quote Anchor link
* {
margin: 0;
padding: 0;
}

Das niet zo verstandig. Op je eerste pagina kun je dit wel plaatsen, maar * betekent dat voor elk element margin en padding op 0px wordt gezet.

Ik zou het alleen nooit met een plaatje doen, maar een witte kleur doen of zoals Jan zei in Flash zelf een border toevoegen.

Maar, oké.

Gebruik voor left, right en je bottom plaatje deze css code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
//margin-top:-3px; /*inclusief de // -laten staan dus! */


Waarschijnlijk moet je dit getal aanpassen, maar daar kom je zelf wel uit.

Succes.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

23/04/2007 21:53:00
Quote Anchor link
oke, bedankt, ik wist was even vergeten dat je voor IE aparte regels kunt maken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.