IE Table tr hoogte

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Robin Avoort

Robin Avoort

06/04/2011 10:50:35
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

De tabel die ik gemaakt heb heeft 2 rijen en een paar kolommen.
Met Firefox wordt de hoogte gewoon per rij bepaald, dus als er bijvoorbeeld in 'n kolom staat height='20px' dan is alleen die rij 20px.
Als ik dit in IE doe (IE9, weet niet of het in andere versies hetzelfde is) krijgt de hele tabel dezelfde hoogte (dus elke rij een hoogte van 20px).

Het is vast niet zo moeilijk om te fixen, maar ik kom er niet uit...

Groetenn
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 22:16:10
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

06/04/2011 11:45:55
Quote Anchor link
Heb je een stukje relevante code?

Tevens is het te adviseren om geen tables te gebruiken. Dit is verouderd. Probeer met DIVjes en CSS te werken, is uiteindelijk ook makkelijker en sneller aan te passen.
 
Danny Wage

Danny Wage

06/04/2011 11:47:30
Quote Anchor link
Koppel een css aan de td.

td
{
height: 20px;
}

Elke 'td' krijgt nu standaard de waarde van 20px height meegekregen, wil je enkel de geen in een bepaalde tabel; geef dan de tabel een naam, bijvoorbeeld: table.DefaultHeight td { height: 20px; }

Je probleem zou nu opgelost moeten zijn;
 
Robin Avoort

Robin Avoort

06/04/2011 11:59:02
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Mijn probleem komt eigenlijk voort uit een ander probleem, maar dat ligt volgens mij aan mijn css, hoewel ik niet kan vinden waar het probleem zit;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
        <form action="index.php" method="post">
            <table>
                <tr>
                    <td><h1>Planbord</h1></td>
                    <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
                    <td id='spantable'>Vanaf week-jaar:</td>
                    <td colspan='2'><input type='text' name='weekvanaf' size='1' maxlength='2' onkeypress="return onlyNumbers();"/> - <input type='text' name='jaarvanaf' size='2' maxlength='4' onkeypress="return onlyNumbers();" value='<?php echo date("Y"); ?>'/></td>
                    <td rowspan='3' id='spantable'>
                        <select multiple='multiple' size='4' name="y[]">
                            <?php getSort("y"); ?>
                        </select>
                    </td>
                </tr>
                <tr>
                    <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
                    <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
                    <td id='spantable'>
                        Aantal weken:
                    </td>
                    <td id='spantable'>
                        <select name="x">
                            <option value="all">5</option>
                            <option value="1">1</option>
                            <option value="2">2</option>
                            <option value="3">3</option>
                            <option value="4">4</option>
                            <option value="5">5</option>
                            <option value="6">6</option>
                            <option value="7">7</option>
                            <option value="8">8</option>
                            <option value="9">9</option>
                            <option value="10">10</option>
                            <option value="11">11</option>
                            <option value="12">12</option>
                        </select>
                    </td>
                    <td id='spantable'>
                        Team:<br />
                    </td>
                    <td>
                        <input type="submit" value="OK" />
                    </td>
                </tr>
            </table>
        </form>

Dit is mijn tabel (het lijkt me niet handig om hier divs voor te gebruiken, of denk ik verkeerd?)
als ik dit bekijk in ie9 wordt de SELECT op de eerste rij gezet, die rij wordt dus te hoog, en daarbij ook de rij daaronder.
Dit heb ik kunnen 'bypassen' (om het zo maar even te noemen) door style='margin-bottom:30px' aan de SELECT toe te voegen. Maar dan heb ik dus het probleem met de hoogte van de rijen (in firefox wel goed, ie niet).
Als je meer info nodig hebt, vraag maar ;)
Gewijzigd op 06/04/2011 11:59:31 door Robin Avoort
 

06/04/2011 12:17:46
Quote Anchor link
Formulieren horen niet in tabellen.
alistapart style form.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

06/04/2011 13:29:46
Quote Anchor link
bedankt karl karl, ik zal voortaan die manier gebruiken ;)
nu heb ik alleen een ander probleem...
Ik wil het graag positioneren op de volgende manier:
Afbeelding
Ik weet alleen niet hoe ik dit moet doen.
Iemand ideeën?
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2011 13:31:26
Quote Anchor link
Gebruik maken van een break tag? (<br />)
 
Robin Avoort

Robin Avoort

06/04/2011 13:35:33
Quote Anchor link
dan komt er dit uit
Afbeelding
het bovenste (dus de vanaf week-jaar etc) moet ook naast de select komen.
ik wil het zo compact mogelijk hebben vandaar ;)
Gewijzigd op 06/04/2011 13:38:11 door Robin Avoort
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.