IE7 base-tag & url rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Meddiecap B

Meddiecap B

11/06/2010 12:48:52
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben een site ie7 compatibel aan het maken. Een hels karwei, maar het moet.

Het probleem wat ik heb doet zich voor op een pagina waar ik ook een .htacces bestand de URL's laat omschrijven. Daarnaast heb ik in de <head> ook een <base>-tag om ervoor te zorgen dat alle CSS enzo het nog doet.

Alleen IE7 doet het niet.

De <base> url is het volledige web adres naar de root: http://www.website.nl/test/
IE7 plakt daar aan ook nog het omgeschreven gedeelte van de URL van de huidige pagina. Dus http://www.website.nl/test/producten/websites/

http://www.website.nl/test/producten/websites/
is eigenlijk: http://www.website.nl/test/producten.php?page=websites

Heeft iemand hier ervaring mee? Of weet de oplossing?

Alvast bedankt.

EDIT:
Blijkbaar negeert IE7 de base tag. Maar zie wel nog steeds de hele URL (Dus http://www.website.nl/test/producten/websites/)
Gewijzigd op 11/06/2010 12:51:45 door Meddiecap B
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:46:09
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 12:59:07
Quote Anchor link
We kunnen je niet helpen als we niet kunnen zien wat je fout doet, of wat je uberhaupt doet. Post eens de eerste n regels van je uitvoer (view-source://) tot net iets na <body> ofzo.
 
Meddiecap B

Meddiecap B

11/06/2010 13:03:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!--[if lte IE 7]>
  <iframe src="http://www.browserupgrade.info/ie6-upgrade/?lang=nl&title=www.form-vision.com&ie8=true&more-info-at=http://www.browserupgrade.info" frameborder="no" style="height: 81px; width: 100%; border: none;"></iframe>
<![endif]-->
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<base href="http://www.website.nl/test/" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>

<link href="styles/styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<!--[if IE 8]>
  <link href="styles/styles_ie.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->
<!--[if IE 7]>
  <link href="styles/styles_ie7.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->

</head>

<body>
<div class="container">
    <div class="header">
 
Joakim Broden

Joakim Broden

11/06/2010 13:38:08
Quote Anchor link
Waarom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<!--[if IE 8]>
  <link href="styles/styles_ie.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->
<!--[if IE 7]>
  <link href="styles/styles_ie7.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->


Als gewoon goed programmeert heb je maar 1 css nodig.... hooguit nog een apparte voor ie6!
 
Meddiecap B

Meddiecap B

11/06/2010 13:44:33
Quote Anchor link
@Oetzie: dit is makkelijker en werkt net zo goed. En dan hoef ik ook niet na te denken over hoe het uitziet in een andere browser. Trouwens,...goed programmeren..wil zeggen het express 'verkeerd' doen voor IE7. Toch?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

11/06/2010 13:57:49
Quote Anchor link
Oh dus je gaat voor elke browser een nieuw css bestand aanmaken?

Firefox, Chrome, IE, Safari etc etc en dan ook weer eens per verschillende versie? dus op het laatst kom je op tien talle css bestanden, en die wil jij allemaal maken?

Dat vind jij makkelijker en net zo goed werken?

mhhh alles netjes goed cssen kun je het met 1 css bestand doen, ik zal wel verkeerd zitten...
Gewijzigd op 11/06/2010 13:58:30 door Joakim Broden
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 14:02:37
Quote Anchor link
Als je dat iframe nu in de body zet, zodat je HTML wel valid is (de moeite waard om te checken -> validator.w3.org)

Theorie Hypothese: Internet explorer 7 is namelijk stricter met base-elementen. Die moeten in de head staan. Maar jij hebt nu een iframe, een element dat in body hoort, bovenaan staan. IE schiet in quirksmode, verzint zelf een body-element om je iframe heen, en plakt daar een head voor. De head die erna komt maakt 'ie onderdeel van z'n zelfgemaakte body, en tada, je base-element zit niet meer in head.
Gewijzigd op 11/06/2010 14:02:58 door Jelmer -
 
Meddiecap B

Meddiecap B

11/06/2010 14:07:29
Quote Anchor link
Ik zal die iframe plaatsen.

En ik ga niet voor alle (versies van) browsers een aparte CSS maken. Ik hoef dat alleen voor IE, daar heb ik de enige problemen.

Bedankt voor de info iig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.