iemand nog enige aanvulling op mijn PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Glenn holland

glenn holland

09/06/2013 21:46:50
Quote Anchor link
hallo,
ik moet voor school een php script schrijven
ik heb dit al gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<body>

<form method="post" action="">

<B>Geef je startkapitaal</B>

<ul style= 5pt>

<input type="text" name="x">

</ul>

<B>De hoeveelheid rente in procenten (Voor 10% vul je dus 1.10 in)</B>

<ul style= 5pt>

<input type= "text" name="y">

</ul>
<B>Aantal Jaren </B>
<ul style= 5pt>
<input type= "text" name="z">
</ul>
<input type="submit" name="button1" value="bereken je rente">
</form>

<?php
$startkapitaal
= $POST_['x'];
$rente = $POST_['y'];
$macht = $POST_['z'];
$totaalrente = pow($rente, $macht);
$eindkapitaal = $startkapitaal * $totaalrente; //formule om eindkapitaal te berekenen
?>


</body>

</html>



ik denk dat het wel een leuk begin is maar hebben jullie nog enig idee wat ik er nog meer mee kan doen ?


groetjes glenn

Gelieve je topic-titel aan te passen in iets dat je vraag verduidelijkt, door op de Afbeelding van je eerste bericht te drukken. Tevens ook meteen het verzoek om je code tussen [code][/code] te plaatsen, zodat deze beter te lezen is.

Alvast bedankt.
[/modedit]
Gewijzigd op 09/06/2013 22:32:30 door Glenn holland
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 16:33:26
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/06/2013 21:58:51
Quote Anchor link
Wil je aub je titel "ik heb hulp nodig" veranderen in iets zinnigs? Iedereen heeft hier hulp nodig.

"ik denk dat het wel een leuk begin is maar hebben jullie nog enig idee wat ik er nog meer mee kan doen ? "

Ik snap je vraag niet. Verwacht je dat wij jouw schoolopdracht gaan bedenken?
 
Erwin H

Erwin H

09/06/2013 22:07:11
Quote Anchor link
Wel leuk, maar niet goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$startkapitaal
= $POST_['x'];
//moet zijn, bij de rest natuurlijk ook
$startkapitaal = $_POST['x'];
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/06/2013 22:09:32
Quote Anchor link
Glenn, als je de code tussen [ c o d e ] en [ / c o d e ] zet maar dan zonder spaties dan wordt het voor ons beter leesbaar.

een goede regel om mee te beginnen is om je php code zoveel mogelijk boven aan de pagina te zetten, en de html onderaan. dat is ook veel logischer, want de php wordt eerst door de server verwerkt en de output (html) gaat naar de browser
Gewijzigd op 09/06/2013 22:10:09 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2013 22:10:46
Quote Anchor link
Plus dat je notices zal krijgen, omdat je $_POST niet direct bestaat.
Gewijzigd op 09/06/2013 22:11:19 door - Ariën -
 
Glenn holland

glenn holland

09/06/2013 22:12:09
Quote Anchor link
</html>


<h1>Rente berekenen</h1>
<form action="" method="post">

<Br>Geef je startkapitaal.</br>
<ul style= 5pt>
<p><input type="text" name="startbedrag">
</ul>

<b> Hoeveel procent rente krijgt u ? <b>
<ul style= 5pt>
<p><input type="text" name="rente">
</ul>

<B> Het aantal jaren dat je je geld laat staan.</b>
<ul style= 5pt>
<p><input type="text" name="jaar">
</ul>

<p><input type="submit" value="Bereken!"></p>
<input type="reset" value="Reset" /> </form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if (isset($_POST['startbedrag']) AND isset($_POST['rente']) AND isset($_POST['jaar'])){
    $bedrag = $_POST['startbedrag'];   // dit is het bedrag waarmee je begint
    $rente = $_POST['rente'];           // dit is de rente waarmee het startbedrag mee word vermedigvuldigt.
    $produkt = 100+$rente;               // dit 100 komt bij de rente op anders zou je bij het invoervak 1.10 bijvoorbeeld moeten schrijven.
    $jaar = $_POST['jaar'];               // Het aantal jaren dat je wil
    for ($i = 0;$i<$jaar;$i++){
        $bedrag = round(($bedrag/100)*$produkt,2);    // de formule van rente berekenen is Bedrag * Rente en dan tot de macht het aantal jaren.
        echo '<p>Naar jaar    ' . ($i+1) . ' is het bedrag : ' . $bedrag . '</p>';    // hier word geschreven hoeveel het is na welk jaar.
    }
}


echo "<body bgcolor=\"grey\">";  // hier word de achtergrond gekozen, wij hebben voor grijs gekozen.



?>




</html>







ik had de verkeerde gepost die was een vriend met de zelfde opdracht dit is die van mij.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/06/2013 22:16:28
Quote Anchor link
Hoop dat school je wat beter leert scripten.
Bovenstaand al de nodige opmerkingen.
Verder controleer je niet of het formulier verzonden is met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") en of de variabelen gevuld zijn. Wel kopieer je ze (regel 2 tm 5), maar dat is dan weer niet nodig.
Ik zou ook kiezen voor namen die iets zeggen. x, y en z zeggen (over een week, maand, jaar) niet zo veel.
In bovenstaande staat nergens een doctype.
Inline opmaak is niet echt meer van deze tijd, dat gebeurt met css.

edit: ik zie dat je nieuwe code hebt geplaatst. Een groot aantal van de bovenstaande opmerkingen blijft van toepassing.
Gewijzigd op 09/06/2013 22:18:21 door Obelix Idefix
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2013 22:18:17
Quote Anchor link
Zou je nog even de mod-edit in je eerste bericht willen lezen.
Alvast bedankt
 
Glenn holland

glenn holland

09/06/2013 22:18:28
Quote Anchor link
ohh ik krijg blijkbaar dus echt shittie informatica in havo 4 haha de meeste zijn nog niet zo ver als dit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2013 22:30:16
Quote Anchor link
Kom even op zeg, dit is totaal geen goede titel die je probleem beschrijft: 'school problemen'.
Probeer even opnieuw, het zou zonde zijn als ik je topic anders maar zou moeten sluiten.
Gewijzigd op 09/06/2013 22:56:17 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.