Iets delete uit mysql DB met HREF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lol kid

lol kid

19/01/2011 11:08:32
Quote Anchor link
Beste phpers,
Ik heb een tabel waar achter elke regel staat: EDIT|DELETE.
Klik ik hierop dan word ik doorgelinked naar een script. Eenmaal als ik op de EDIT|DELETE druk komt er in mijn URL balk het volgende:

Naar mijn kennis neemt de url het ID mee, in dit geval 26.( ik heb dus op DELETE gedrukt!)

Dit is Delete2.php( het script wat het ID 26 zou moeten verwijderen, misschien een raar script maar probeer het een beetje simpel te houden :P)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
 $username
="root";
$password="";
$database="Verzameling";
$con=mysql_connect(localhost,$username,$password);
if (!$con)
  {

die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db($database, $con);

$ID = $_POST['ID'];
$mysql_query =("DELETE * FROM cds WHERE ID='$ID'") or die ('Error Updating Data! <br />' .mysql_error());
printf("Records deleted: %d\n", mysql_affected_rows());
?>


Wat mijn probleem nou is is dat de localhost zegt RECORDS DELETED :1 maar als ik dan naar MYsql ga dan zie ik het ID nog steeds.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:28:27
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/01/2011 11:13:45
Quote Anchor link
moet het niet $_GET['id'] zijn ipv van $_POST ?
 
Tim Fendt

Tim Fendt

19/01/2011 11:14:18
Quote Anchor link
$ID mag buiten quotes

kloppen alle DB namen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysql_query
=("DELETE * FROM cds WHERE ID=".$ID."")
?>
Gewijzigd op 19/01/2011 11:15:17 door Tim Fendt
 
The Force

The Force

19/01/2011 11:16:02
Quote Anchor link
Als het ID een int is in de database dan moet je er geen aanhalingstekens omzetten (WHERE ID=$ID ipv WHERE ID='$ID'). En het is geen DELETE * FROM maar gewoon DELETE FROM.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/01/2011 11:23:01
Quote Anchor link
ik zie nog een fout, waar voer je de qeury uit? ik zie nergens mysql_query staan ... alleen een variabele heet zo + het is handiger om met een ifje te werken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_GET['ID'])){
    if(!empty($_GET['id'])){
        $sql = mysql_query("DELETE FROM cds WHERE id = '".msql_real_escape_string($_GET['id'])."'");
        if(mysql_affected_rows($sql) > 0){
            echo 'succesvol verwijderd';
        }
    }
}

?>


dat is een betere manier

ps: kunnen schrijffouten in zitten
Gewijzigd op 19/01/2011 11:24:30 door Teun Hesseling
 
Lol kid

lol kid

19/01/2011 12:16:55
Quote Anchor link
Dankje Teun,
Hij doet het nu, maar kan iemand mij uitleggen,duidelijk maken waarom ie het niet met mij script deed?
is dit vanwage het IF?

Ohja nu ik toch bezig ben :P
Zou het mogelijk zijn om in dit script een soort warningbutton te maken, waar je JA of NEE kan kiezen als je het geselcteerde ID wil verwijderen. Jullie hoeven niet het script kant en klaar te geve maar een beetje op weg te helpen zou nice zijn!

nogmaals bedankt!
Gewijzigd op 19/01/2011 12:22:11 door lol kid
 
Tim Fendt

Tim Fendt

19/01/2011 12:50:07
Quote Anchor link
Jij had dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysql_query
= ('DELETE bla bla')
?>

Teun had dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= mysql_query('DELETE bla bla');
?>


bij jou was mysql_query geen functie maar een variabele.

(Ja Nee gedoe)
google op confirm javascript
 
Lol kid

lol kid

19/01/2011 14:05:12
Quote Anchor link
bedankt man
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/01/2011 15:08:08
Quote Anchor link
kan eventueel ook nog anders
je kunt ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    // hier je delete code
}
else{
    echo '
        weet je zeker dat je wilt verwijderen?
        <form method="post">
            <input type="submit" value="Ja">
            <input type="button" onClick = "location.href= \'jeoverizhctpagina.php\'" value="nee">
        </form>
        '
;
}

?>


iets in die richting kan ook

ps: weet niet zeker of ik dat met die button goed heb geschreven
Gewijzigd op 19/01/2011 16:57:33 door Teun Hesseling
 
Marco Bos

Marco Bos

19/01/2011 15:36:27
Quote Anchor link
Waarom allemaal zo moeilijk?
Hier een oplossing...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
// #########################################################################

function FilterText($str, $advanced=false) {
        if($advanced == true){ return mysql_real_escape_string($str); }
        $str = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($str));
        return $str;
}


// #########################################################################

if($_GET['cataid'] && $rank == "admin"){
$p_id = FilterText($_GET['paginaid']);
$c_id = FilterText($_GET['cataid']);
mysql_query("DELETE FROM cms WHERE pageid = '".$p_id."' LIMIT 1") or die(mysql_error());
$msg = "";
}


// #########################################################################

$getem = mysql_query("SELECT pageid,pagename FROM cms LIMIT 1") or die(mysql_error());
$check = mysql_num_rows($getem);

if($check < 1){
echo "Geen Pagina`s gevonden.";
}
else {
if($rank == "admin"){ $delete = "BLABLA"; }
    while ($row = mysql_fetch_array($getem, MYSQL_NUM)) {
printf("<a href='index?page=%s'>%s</a> %s",$row[0],$row[1],$delete);
    }


// #########################################################################
?>
Gewijzigd op 19/01/2011 15:45:23 door Marco Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

19/01/2011 16:53:12
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 19/01/2011 15:08:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQEUST_METHOD'] == 'POST'){
?>


Blijft leuk zo'n typo: REQEUST
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/01/2011 16:57:08
Quote Anchor link
- SanThe - op 19/01/2011 16:53:12:
Teun Hesseling op 19/01/2011 15:08:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQEUST_METHOD'] == 'POST'){
?>


Blijft leuk zo'n typo: REQEUST


zal het wel even veranderen. was mij nog niet eens opgevallen. merci ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.