if (%d == 23)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

20/07/2011 13:16:02
Quote Anchor link
Ik wil dat als de dag %d op 26 staat, dat er dan ipv 20-07-2011 staat Verjaardag-07-2011
(Ik weet het dit ziet er heel raar uit, maar dit is een voorbeeld!)

Mijn probleem is nu, dat ik geen idee heb hoe je het in de if() kan zetten.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$datumsel
= mysql_query("SELECT tijd, DATE_FORMAT(tijd,'%d-%m-%Y') AS format_tijd FROM verjaardag");
$datum = mysql_fetch_assoc($datumsel);
if ($datum->tijd == "20"){
    echo "Verjaardag";
}

echo $datum['format_tijd'];
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:39:43
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

20/07/2011 13:17:03
Quote Anchor link
je kan ook een sql case aanmaken
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

20/07/2011 13:18:47
Quote Anchor link
Ik heb alleen geen idee wat dat is?
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

20/07/2011 13:53:03
Quote Anchor link
mij lijkt het nog al duidelijk..
google..?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

20/07/2011 13:54:22
Quote Anchor link
Kasper, hier ben ik al een tijdje op aan het zoeken, maar het wordt me niet duidelijk hoe ik hiermee een datum (dag) op een pagina anders kan laten zien.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/07/2011 13:57:58
Quote Anchor link
even uit de losse hand, werkt dit niet ongeveer?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    $sql
=    "SELECT DATE_FORMAT(tijd,'%d-%m') AS format_tijd
             FROM verjaardag
            "
;

    if(($datumsel = mysql_query($sql)) === false)
    {

        echo 'fout met query';
    }

    else
    {
        $datum = mysql_fetch_assoc($datumsel);
        
        if($datum['format_tijd'] == date('d-m'))
        {

            echo "Verjaardag";
        }

        else
        {
            echo 'niet jarig';
        }    
    }

?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

20/07/2011 14:02:42
Quote Anchor link
Even iets tussendoor. Het komt niet vaak voor maar stel er is iemand jarig op een dag van het schrikkeljaar .Dan is hij dus bijna nooit jarig. Of heb ik het mis?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

20/07/2011 14:39:12
Quote Anchor link
Jasper, dit werkt inderdaad, alleen op mijn pagina heb ik 3 datums staan.
12-3
24-4
20-7

en nu wil ik dat het nummer 24 word vervangen door het woord verjaardag.
 
B a s
Beheerder

B a s

20/07/2011 14:45:00
Quote Anchor link
En om welke reden precies? Want het is nu niet 24 april.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.