if else probleem met $_GET

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap evidor

Jaap evidor

26/05/2013 22:52:55
Quote Anchor link
goedenavond beste phphulpers,


ik wil even een simpel scriptje maken(wat schijnbaar al te moeilijk voor me is)
maar naar mijn weten hoort dit gewoon te werken het volgende script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?

if(isset($_GET['provincie'])){

if ($_GET['provincie'] == 'noord-holland'){

echo "noordholland";

}


if ($_GET['provincie'] == 'friesland'){

echo "friesland";

}


if ($_GET['provincie'] == 'Flevoland'){

echo "flevoland";

}

}

else {
?>


<img src="/wp-content/themes/star/images/map_Nederland.png" usemap="#map_Nederland" alt="" style="border-style:none" /><map id="map_Nederland" name="map_Nederland">
<area shape="poly" alt="friesland" coords="106,37,140,79,139,79,158,79,159,78,160,78,161,79,164,79,165,80,166,81,169,81,170,82,171,82,175,80,175,80,178,80,184,80,188,78,197,70,197,70,200,70,201,72,206,67,207,64,200,52,196,48,191,48,191,41,194,39,198,27,190,21,173,11,151,11,123,22" href="?provincie=friesland" title="friesland" />
<area shape="poly" alt="Noord-Holland" coords="106,42,103,42,96,56,92,81,87,111,80,132,85,134,88,134,87,143,101,144,109,141,110,138,114,137,119,141,120,145,125,147,131,138,106,129,108,126,115,125,118,125,119,120,119,109,115,107,115,102,119,100,122,102,128,101,129,100,132,95,133,93,132,88,129,88,121,86,121,74,117,68" href="?provincie=noord-holland" title="Noord-Holland" />
<area shape="poly" alt="flevoland" coords="157,79,153,85,154,104,145,109,143,113,142,114,137,117,135,118,133,121,122,127,123,130,123,133,127,134,127,133,132,134,137,138,140,142,149,141,150,139,151,130,157,129,157,127,160,125,165,123,169,118,171,115,169,109,167,104,169,102,174,102,177,99,178,97,177,92,176,90,173,86,171,85,168,85,166,81,156,80,156,80,155,80,155,80" href="?provincie=flevoland" title="flevoland" />
<area shape="default" nohref="nohref" alt="" />
</map>
<?
}
?>



Het is de bedoeling dat die standaard een klikbaren kaart van nederland laat zien.(dit werkt goed)
zodra er dan op een provincie is geklikt moet de klikbaren kaart verdwijnen. en hij laten zien welke provincie die geselecteerd heeft)

iemand een idee wat ik fout doe?

alvast bedankt voor de tips

jasper


De [code]-tags om het code-blok geplaatst voor betere leesbaarheid.
Gelieve deze voortaan zelf toe te voegen.
[/modedit]
Gewijzigd op 26/05/2013 23:15:14 door Jaap evidor
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:34:35
 
- Roland -

- Roland -

26/05/2013 23:02:31
Quote Anchor link
is het Flevoland

of is het flevoland

dat gaat iig niet goed





ps. site DEALERS ???
Gewijzigd op 26/05/2013 23:04:18 door - Roland -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2013 23:03:15
Quote Anchor link
Waarom gebruik je voor de opsomming met provincies geen switch() ?
Dat maakt het veel logischer en overzichtelijker.
 
Jaap evidor

Jaap evidor

26/05/2013 23:22:20
Quote Anchor link
- Roland - op 26/05/2013 23:02:31:
is het Flevoland

of is het flevoland

dat gaat iig niet goed





ps. site DEALERS ???


excuses, voor de verkeerde benadering,
het is trouwens met een f en niet F heb het even aangepast
maar dit was het probleem niet.

als ik nu op een provincie klik gaat die wel naar test.php?provincie=noord-holland

alleen laat die nog steeds de, landkaart zien

en -aar-

ik wil later nog meer code toevoegen als er een bepaalde provincie is geselecteerd. dit is toch niet mogelijk met ee switch()

Jasper
 
Willem vp

Willem vp

27/05/2013 00:02:12
Quote Anchor link
JAAIWN ebidor op 26/05/2013 23:22:20:
als ik nu op een provincie klik gaat die wel naar test.php?provincie=noord-holland

alleen laat die nog steeds de, landkaart zien

Bij mij werkt het correct, dus als er een probleem is, zit dat niet in de code die je hier hebt gepost.

Meer code toevoegen is geen probleem bij een switch. Voor het overzicht (maar dat heb je ook bij een if-then-else-constructie) is het vaak wel beter om grote stukken code in een eigen functie te zetten.
 
Jaap evidor

Jaap evidor

27/05/2013 01:04:57
Quote Anchor link
Hey willem,

wat apart, dit is alles wat ik heb als ik alles wat ik hier post in een leeg php bestand plaats werkt het bij mij niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.