if else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »
Krist Ensing

Krist Ensing

25/04/2013 15:46:48
Quote Anchor link
Ik wil aftasten of er in tblorder al een ordernummer aan een sessieId is gekoppeld. Zo niet, dan maak ik een nieuwe order aan, zo wel, dan maak ik een orderregel met het betreffende ordernummer aan. Dit doe ik met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    if (isset($_POST["winkelwagen_x"]))
    {
        //die($_POST["hidArtikelnummer"] . " " . $_POST["txtAantal"]);
        
$strSQL = "select Ordernummer from tblorder where SessieId = ".(session_id());
 $rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs){
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
$r = mysql_fetch_array($rs);
$intOrdernummer = $r["Ordernummer"]    ;
}    
 if (!$intOrdernummer) {
$strSQL =  "insert into tblorder (Klantnummer, SessieId, Status, Orderdatum, Factuurnummer, Totaalbedrag) values (0, '(session_id())', 0, '(currdate())', 'F100', 0)";
$strSQL = "select Ordernummer from tblorder where SessieId = ".(session_id());
 $rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs)    
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
$intOrdernummer = $r["Ordernummer"]    ;
    }        
        else {
$strSQL =  "insert into tblorderregel (Artikelnummer, Ordernummer, Aantal, Prijs) values ( '" . $_GET['artikelnr']. "', '$intOrdernummer', 'txtAantal', '" . $r['Prijs']. "')";
        header("Location: agenda.php");
        } }


Als ik op de knop met naam winkelwagen druk, krijg ik echter:

de SQL opdracht is fout
select Ordernummer from tblorder where SessieId = pauhslhm7umglv6saokqvi3ha0

Wat doe ik (nu weer) fout?

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 25/04/2013 17:36:45 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 12:10:00
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/04/2013 16:08:29
Quote Anchor link
Zet eens al die code tussen <?php ?>

Dan zien we aan de kleuren direct van alles.
 
Erwin H

Erwin H

25/04/2013 16:13:51
Quote Anchor link
Sessie id is zo te zien een string. Een string hoort tussen quotes, dat doe jij niet, dus dat doe je fout.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

25/04/2013 16:17:39
Quote Anchor link
Sorry: code in php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<? php
if (isset($_POST["winkelwagen_x"]))
{

//die($_POST["hidArtikelnummer"] . " " . $_POST["txtAantal"]);

$strSQL = "select Ordernummer from tblorder where SessieId = ".(session_id());
$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs){
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
$r = mysql_fetch_array($rs);
$intOrdernummer = $r["Ordernummer"]    ;
}
    
if (!$intOrdernummer) {
$strSQL = "insert into tblorder (Klantnummer, SessieId, Status, Orderdatum, Factuurnummer, Totaalbedrag) values (0, '(session_id())', 0, '(currdate())', 'F100', 0)";
$strSQL = "select Ordernummer from tblorder where SessieId = ".(session_id());
$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs)    
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
$intOrdernummer = $r["Ordernummer"]    ;
}
    
else {
$strSQL = "insert into tblorderregel (Artikelnummer, Ordernummer, Aantal, Prijs) values ( '" . $_GET['artikelnr']. "', '$intOrdernummer', 'txtAantal', '" . $r['Prijs']. "')";
header("Location: agenda.php");
} }

?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/04/2013 17:14:09
Quote Anchor link
Er is nog wat werk aan.

Logica fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (!$rs) {  // betekent: indien $rs mislukt is
  die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
  $r = mysql_fetch_array($rs);
  $intOrdernummer = $r["Ordernummer"]    ;
}

?>


Dit wordt dus allemaal niet uitgevoerd wanneer de query gelukt is. De bedoeling is uiteraard dat dat wel wordt uitgevoerd (behalve die die() ).


------

Kijk, een voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$strSQL
= "insert into tblorderregel (Artikelnummer, Ordernummer, Aantal, Prijs) values
( '"
. $_GET['artikelnr']. "', '$intOrdernummer', 'txtAantal', '" . $r['Prijs']. "')";
?>


Alle variabelen kan je best uit de aanhalingstekens halen (hoeft strikt gezien niet in deze situatie, maar we raden het wel aan)
Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$strSQL
= "INSERT INTO tblorderregel (Artikelnummer, Ordernummer, Aantal, Prijs) VALUES
( '"
. $_GET['artikelnr'] . "', '" . $intOrdernummer . "', 'txtAantal', '" . $r['Prijs']. "')";
?>


Verder is het me niet duidelijk wat txtAantal is. Dat zal ook wel anders moeten.
Gewijzigd op 25/04/2013 17:43:05 door Kris Peeters
 
Krist Ensing

Krist Ensing

25/04/2013 18:35:32
Quote Anchor link
Bedankt voor alle nuttige info, ik hoop dat ik nu verder kom. Het is vet lastig in het begin om de logica te doorzien. Bedankt voor jullie geduld en antwoorden! Hopelijk kan ik over een tijdje een ander van dienst zijn!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.