if ...elseif korter maken met variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geen Geen

Geen Geen

15/12/2010 12:04:32
Quote Anchor link
Ik heb een if ... elseif stukje, dat volgens mij veel korter kan, met een variabele, maar ik weet niet hoe...
Misschien een beginnersvraag, maar ik hoop dat iemand me op weg kan helpen. b.v.b.dank!

if ($landdef == "NL"){
$landnaamdef = "Nederland";
}
elseif ($landdef == "AFG"){
$landnaamdef = "Afghanistan";
}
elseif ($landdef == "AL"){
$landnaamdef = "Albanië";
}
elseif ($landdef == "GBA"){
$landnaamdef = "Alderney";
}
elseif ($landdef == "DZ"){
$landnaamdef = "Algerije";
}
elseif ($landdef == "AND"){
$landnaamdef = "Andorra";
}
elseif ($landdef == "AN"){
$landnaamdef = "Angola";
}
elseif ($landdef == "RA"){
$landnaamdef = "Argentinië";
}
elseif ($landdef == "AUS"){
$landnaamdef = "Australië";
}
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:46:22
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2010 12:05:24
Quote Anchor link
In ieder geval gebruik maken van een switch.

http://nl2.php.net/manual/en/control-structures.switch.php
Gewijzigd op 15/12/2010 12:06:05 door Ozzie PHP
 
Geen Geen

Geen Geen

15/12/2010 12:11:31
Quote Anchor link
Kun je me uitleggen hoe ik dat dan moet schrijven, met bovenstaand voorbeeld?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/12/2010 12:15:12
Quote Anchor link
Op php.net (zie link) staan toch voorbeelden.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

15/12/2010 12:16:14
Quote Anchor link
Er staat een voorbeeld bij de link die Ozzie geeft, wat heb je zelf en wat gaat er fout?
 
Geen Geen

Geen Geen

15/12/2010 12:27:57
Quote Anchor link
Ja maar ik snap de voorbeelden op php.net niet, dat is juist waarom ik het op phphulp vraag....
 
TJVB tvb

TJVB tvb

15/12/2010 12:29:26
Quote Anchor link
Daarom is de vraag wat heb je, wat verwacht je en wat gebeurt er.

Volgens mij is example 1 namelijk rechtstreeks om te zetten in jouw code
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2010 12:30:28
Quote Anchor link
Als je het niet snapt, waarom probeer je dan niet wat?
 
Geen Geen

Geen Geen

15/12/2010 12:40:33
Quote Anchor link
Dit werkt niet. Ik ga mij weer afmelden. Jammer. Bedankt en groet
Ab
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2010 12:48:46
Quote Anchor link
Kijk naar Example #1. Het bovenste voorbeeld is (ongeveer) wat jij zelf hebt. Meteen daaronder staat een stukje code met een switch die hetzelfde doet. Duidelijk?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2010 12:54:22
Quote Anchor link
Geen Geen op 15/12/2010 12:40:33:
Dit werkt niet. Ik ga mij weer afmelden. Jammer. Bedankt en groet
Ab

Lol....

Omdat jij een PHP-script niet snapt ga jij je hier afmelden? Wat een onzin.
Probeer het eens, speel er eens wat mee, en zie dat je het kan....
Gewijzigd op 15/12/2010 12:55:05 door - Ariën -
 
Hipska BE

Hipska BE

15/12/2010 12:56:31
Quote Anchor link
Oke, veel plezier! Mensen zoals jij die zelf geen moeite doen kunnen we hier gerust missen. Doei :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2010 13:01:11
Quote Anchor link
Oke mensen, zo kan ie wel weer...
Laten we nog even wachten of "Geen Geen" terugkomt (misschien moet ie nog even wennnen). Misschien heeft ie gewoon even overhaast gereageerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2010 13:01:24
Quote Anchor link
Abdel, want zo heet je.

We helpen wel mensen graag op dit forum, maar dan moeten zij ook wel moeite terug doen en bereid zijn mee te helpen.

Wat jij doet is een stuk code geven en hopen dat wij alles op kant-en-klaar op een bord geven.
Gewijzigd op 15/12/2010 13:01:53 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2010 13:10:06
Quote Anchor link
Zo is het inderdaad. Je bent nog steeds welkom hoor, maar we verwachten ook een stukje eigen inbreng en dan helpen we je graag.
 

15/12/2010 15:33:54
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar arrays en array functions: ref.array.
 
Milo S

Milo S

15/12/2010 16:15:38
Quote Anchor link
What The *piep*... Ga eens lezen, op geen een forum gaan ze het zo voor je voorkauwen. Probeer wat laat zien wat je hebt en we helpen je.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.