if empty

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 12:11:11
Quote Anchor link
Ik wil graag if empty toepassen op mijn script, maar het wil maar niet lukken nadat ik er een aantal tutorials heb geprobeerd. Hoe kan ik dit het beste toepassen op dit script?
alvast bedankt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
<?php
include('database.php');

if(!empty($_POST['submit'])){$klant=$_POST['boerselect'];
$litersmelk = mysql_real_escape_string($_POST['litersmelk']);
$date = mysql_real_escape_string(date("Y-m-d"));
$temperatuur = $t;
$uitbetaald = mysql_real_escape_string('Nee');

                // het uit de database halen van melkprijs
    
                $sql = "SELECT * FROM melkprijs";

                $query = mysql_query($sql);

      
                $row = mysql_fetch_array($query);
                $melkprijs=    $row['melkprijs'];
    
                $totaalprijs= $litersmelk * $melkprijs ;

{

echo "De gegevens zijn succesvol ingevoerd";
header('refresh:2; url=./orders.php');
}


$query1="INSERT INTO leveringen VALUES ('$id','$klant','$date','$litersmelk','$temperatuur','$melkprijs','$totaalprijs','$uitbetaald')";

mysql_query($query1) or die (mysql_error());
mysql_close();
}

?>


<table>
<form action="./orders.php" method="POST">
    <tr>
    <td>Klant</td>
                           
                        <td>
                        <?php
                        include('database.php');
                            $query = "SELECT id FROM members WHERE Operator = 'Boer' ";

                            $uitvoeren = mysql_query($query);

                            echo '<select name ="boerselect">';
                            echo "<option></option>";

                            while($row = mysql_fetch_assoc($uitvoeren))
                            {


                            
                            echo  "<option value =" .$row['id']. ">" .$row['id'].  "</option>";

                            }


                            echo '</select>';

                            mysql_query($query) or die (mysql_error());
                            mysql_close();

                            ?>


                            </td>

       </tr>
    <tr>
    <td>Datum</td><td><?php print(date("d-m-Y"));?> </td>
       </tr>
    <tr>
         <td>melkprijs</td><td>    
                                <?php
                                include('database.php');
                                
                                $sql = "SELECT * FROM melkprijs";
                            
                                $query = mysql_query($sql);
                            
                                  
                                $row = mysql_fetch_array($query);
                                $melkprijs=    $row['melkprijs'];
                                
                                echo "€ $melkprijs";
                                ?>

                        </td>
       </tr>
     <td>Aantal Liters</td><td> <input type="text" name="litersmelk"></td>
       </tr>
    <tr>
    <td>Temperatuur(C)</td><td><?php echo " $t";?><td>
    </tr>
  
     <tr>
   <td colspan="0"><td><input type="reset" name="Submit2" value="Wissen">&nbsp;<input type="submit" name="submit" value="Invoeren"></td>
  </tr>
</form>
</form>
</table>


[\code]
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:21:28
 
Gerhard l

gerhard l

09/04/2011 12:15:46
Quote Anchor link
om te kijken of een formulier gepost is doe je met:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

niet met if post submit

En om te kijken of een variabele leeg is gebruik ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['iets']){
//ingevu;d
}
else{
//niet ingevuld
}
?>
 
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 12:20:18
Quote Anchor link
Gerhard l op 09/04/2011 12:15:46:
om te kijken of een formulier gepost is doe je met:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

niet met if post submit

En om te kijken of een variabele leeg is gebruik ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['iets']){
//ingevu;d
}
else{
//niet ingevuld
}
?>

ik snap de code wel alleen ik zit het het probleem hoe ik dit "$litersmelk = mysql_real_escape_string($_POST['litersmelk']" in een if else zit omdat ik eerst de variable hebt en dan mysql_real_escape_string.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/04/2011 12:29:46
Quote Anchor link
Gerhard l op 09/04/2011 12:15:46:
En om te kijken of een variabele leeg is gebruik ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['iets']){
//ingevu;d
}
else{
//niet ingevuld
}
?>

Dit is geen nette manier. Je kijkt nu in feite eigenlijk of $_POST['iets'] true of false is. Gebruik isset() of empty().

mysql_real_escape_string() gebruik je alleen in een query.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

09/04/2011 12:41:11
Quote Anchor link
Je kan $_POST['iets'] ook in een variabel stoppen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$iets
= $_POST['iets'];

//vervolgens kan je kijken of er iets in zit met

if ($iets = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $iets;
}


?>
Gewijzigd op 09/04/2011 12:42:24 door Jack Sierkstra
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

09/04/2011 12:43:19
Quote Anchor link
nee, dat kan niet. niet onnodig vars kopieren.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 12:54:57
Quote Anchor link
dus als ik het goed begrijp van msql_real_escape_string weg en kan ikgewoon $_post['iets doen']; en hoe zit dat dan als ik hem wil posten in mijn database want, daar heb je die variable toch voor nodig. en hoe zit dit dan met een sql injectie.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2011 13:07:30
Quote Anchor link
Je hebt bijv. gewoon een variabele: $_POST['naam']. Als wilt kijken of deze niet leeg is (!empty) en dan de naam echoëd heb je helemaal niet te maken met SQL injection. SQL injection heeft namelijk alleen met een database te maken. De code zal dan bijv. worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(!empty($_POST['naam']))
{

  echo $_POST['naam'];
}

else
{
  echo 'Vul je naam in.';
}

?>


Als je naam in de database wilt opslaan, zul je moeten letten op SQL injection:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(!empty($_POST['naam']))
{

  $query = "INSERT INTO leden(naam) VALUES('".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."'";
  $result = mysql_query($query, $connectString);
}

else
{
  echo 'Vul je naam in.';
}

?>
 
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 13:15:07
Quote Anchor link
Jack Sierkstra op 09/04/2011 12:41:11:
Je kan $_POST['iets'] ook in een variabel stoppen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$iets
= $_POST['iets'];

//vervolgens kan je kijken of er iets in zit met

if ($iets = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $iets;
}


?>


bedankt hier heb ik wat aan. ga het gelijk proberen.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

09/04/2011 13:45:35
Quote Anchor link
Dirk Renes op 09/04/2011 13:15:07:
Jack Sierkstra op 09/04/2011 12:41:11:
Je kan $_POST['iets'] ook in een variabel stoppen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$iets
= $_POST['iets'];

//vervolgens kan je kijken of er iets in zit met

if ($iets = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $iets;
}


?>


bedankt hier heb ik wat aan. ga het gelijk proberen.


Ik heb zelf nog even gekeken naar dit script. maar het is inderdaad niet echt handig wat ik doe. Je kan het beter zo doen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php


if ($_POST['iets'] = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $_POST['iets'];
}


?>


Bij het vorige script is het in het variabel zetten van $_POST['iets'] niet nodig.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/04/2011 14:39:37
Quote Anchor link
Alleen het commentaar van Wouter is zinnig.

@Jack: Dit: $_POST['iets'] = "" is geen vergelijking maar een toekenning.
 
Niels K

Niels K

09/04/2011 14:43:45
Quote Anchor link
@Santhe en anderen..

empty is een functie die naar het schijnt niet altijd het juiste resultaat oplevert. Daarom kan er beter gebruik worden gemaakt van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

trim($_POST['iets']) != ''

?>


Daarnaast kan (nog) beter controleren met de ctype_* functie en de is_* functies. En niet vergeten strlen.
Hier wordt empty ook 'uitgelegd / afgekraakt': klik

Maar voordat je controleer of je $_POST variabele volstaat aan de door jouw gestelde condities moet hij wel eerst bestaan. Dat moet je controleren met isset.
Gewijzigd op 09/04/2011 14:45:36 door Niels K
 

09/04/2011 15:14:22
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 09/04/2011 14:43:45:
@Santhe en anderen..

empty is een functie die naar het schijnt niet altijd het juiste resultaat oplevert. Daarom kan er beter gebruik worden gemaakt van:
(...)


Je moet gewoon kijken wat je wilt. Als het bijvoorbeeld ook niet gelijk aan 0 mag zijn dan is empty gewoon handig.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

09/04/2011 17:49:10
Quote Anchor link
- SanThe - op 09/04/2011 14:39:37:
Alleen het commentaar van Wouter is zinnig.

@Jack: Dit: $_POST['iets'] = "" is geen vergelijking maar een toekenning.


Zou je me kunnen uitleggen waarom dit verkeerd is? Want als ik dit gebruik werkt het (tot nu toe) altijd.

Ik ben gewoon benieuwd waarom dit foutgevoelig is, en waar dat op zou kunnen treden.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2011 17:58:27
Quote Anchor link
De vergelijking die je nu hebt is inderdaad altijd true:
$_POST['iets'] = '' betekend dat je $_POST['iets'] de waarde '' meegeeft, dus helemaal niks. En dit zal altijd kunnen, dus wordt er true weergegeven en klopt de if statement.

$_POST['iets'] == '' is daarin tegen wel te gebruiken. Dit kijkt namelijk of $_POST['iets'] gelijk is aan ''. Dit zal bij een lege string wel werken. (kijk ook eens bij language.operators.comparison)

Maar waarom zou je de PHP functies niet gebruiken? Die hebben ze toch niet voor niks gemaakt. Je kan dus veel beter empty of isset gebruiken.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

09/04/2011 20:14:35
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/04/2011 15:14:22:
Niels Kieviet op 09/04/2011 14:43:45:
@Santhe en anderen..

empty is een functie die naar het schijnt niet altijd het juiste resultaat oplevert. Daarom kan er beter gebruik worden gemaakt van:
(...)


Je moet gewoon kijken wat je wilt. Als het bijvoorbeeld ook niet gelijk aan 0 mag zijn dan is empty gewoon handig.


Hier sluit ik me op aan. In geval van arrays is dit ook heel handig namelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.