if en else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 15:45:00
Quote Anchor link
Hallo
ik heb een selctie box met daar in gegevens nu wil graag dat het word weergeven zodat ik kan zoeken in de databse naar de gevraagde gegevens
nu heb ik de selctie boxen een id gegeven namelijk id 1 en id 2 enz
nu wil ik graag met if en else werken maar krijg ik een foutmelding
hier eerst even de if en else code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$breedte
= '1';
$hoogte='2';
$inch= '3';
$snelheid='4';
$prijs='5';
$merk='6';
$type='7';
$option='velue';
$melding= 'maak een keuze';
if
    {
    (
$breedte <'0');
    echo $melding;
}

    else{
        echo $option;
    }

?>


en dit is de foutmelding

Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting '(' in /storage/mijndomein/users/131727/public/sites/www.bandenscout24.nl/shop.php on line 11

maar de if en else komt toch tussen {
} te staan


Arjan
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:21:42
 

08/02/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
$breedte
= 1;
$hoogte= 2;
$inch= 3;
$snelheid= 4;
$prijs=5;
$merk=6;
$type=7;
$option='velue';
$melding= 'maak een keuze';
if ($breedte <0)
{

    echo $melding;
}

    else{
        echo $option;
    }

?>


Zoek es de phpbeginnerhandleinding op phptuts.nl op.
PHP Beginnershandleiding
Dus wat Blanche hieronder zegt :-).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2009 15:54:00
Quote Anchor link
De syntax van je if-statement klopt niet, dat hoort er als volgt uit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(voorwaarde)
{

   // doe iets
}
else
{
    // doe iets anders
}
?>

Zie ook dit hoofdstuk in deze PHP beginnershandleiding voor meer informatie over het werken met statements...

ps. Overigens hoef je getallen (integers) niet tussen quotes te plaatsen, die quotes in jouw scriptje mogen dus verdwijnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Oke heren
Bedankt voor deze informatie
ik ga er mee an de slag en kijken hoe ver we nu weer komen


Arjan
 
Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 16:08:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb al meteen weer een volgende vraag

moet ik nu bij valeu in het keuze menu veranderen in bv
veleu1 enz

of is er iets anders mogenlijk dat meteen de gekozen veleu pakt


Arjan

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door arjan jansen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Wat wil je nu precies bereiken, ik volg je even niet. Wat bedoel je met 'de gekozen veleu'? Ik neem aan dat veleu 'value' moet zijn, maar dan zie ik nog niets van een formuliertje waar je iets uit zou willen halen...
 
Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 16:20:00
Quote Anchor link
Hallo Blanche hieronde een gedeelten van het formulier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<select id='1' class="selector_select" >
                                <option value="">Alle</option>
                                
                                        <option value="095" >095</option>
                                    
                                        <option value="105" >105</option>
                                    
                                        <option value="125" >125</option>
                                    
                                        <option value="135" >135</option>
                                    
                                        <option value="145" >145</option>
                                    
                                        <option value="155" >155</option>
                                    
                                        <option value="165" >165</option>
                                    
                                        <option value="175" >175</option>
</select>

nu wil graag dat als er een keuze is gemaakt dat hij vanuit die keuze de juiste gegevens uit de database haalt


Arjan
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Je 'select' heeft geen 'name'.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Je wilt de waarde uit die select-box dus gebruiken in een PHP script. Begin dan eens met je select-box een naam te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="naam_van_select" id="id" class="selector_select">

Vervolgens kun je in je PHP script de gekozen waarde uitlezen via de variabele $_POST['naam_van_select'].

Zie ook het hoofdstuk over het werken met formulieren in dezelfde PHP beginnershandleiding waar ik al eerder een link van gaf...
 
Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 16:39:00
Quote Anchor link
Hallo Blache
Kan ik een $post gebruiken
dus bv $post = snel|| langzaam|| ;

Arjan
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2009 16:41:00
Quote Anchor link
arjan schreef op 08.02.2009 16:39:
Kan ik een $post gebruiken
dus bv $post = snel|| langzaam|| ;
Wat bedoel je daar in hemelsnaam mee?

Ik stel voor dat je die PHP beginnershandleiding eerst eens doorleest, want het lijkt erop dat de nodige basiskennis bij jou nog ontbreekt. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, zul je hoogstwaarschijnlijk zelf wel in staat zijn om je probleem op te lossen, voor zover je al een probleem hebt...
 
Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 17:02:00
Quote Anchor link
Hallo Blanche

Ik bedoelde,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

<?php
$breedte
= breedte;
$hoogte= hoogte;
$inch= inch;
$snelheid= snel;
$prijs= prijs;
$merk= merk;
$type= type;
$option= velue;
$melding= "maak een keuze";


if ($breedte <'0')
{

    echo $melding;
}

    else{
    $post breedte;
    }

?>


Arjan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door arjan jansen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2009 17:08:00
Quote Anchor link
Ja, en waar moeten de waarden van $breedte, $hoogte, etc. vandaan komen?
 
Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Hallo Blanche

Uit het select menu.
Daarom dacht ik dat ik moet de value ook een naam moest hebben
Vandaar dat dit er nu staat <option value="095" >095</option>
Nu dacht ik dat ik dus het volgende,

$breedte= breedte;

Maar dan heb ik de value nog niet hij weet nu allen dat $breedte de select is waar de naam breedte van is.
Moet ik dus van iedere valeu een $valeu maken???

Arjan
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2009 17:32:00
Quote Anchor link
Zie mijn post van 16.28 uur, daarin geef ik het antwoord al. Lees dat nu eens goed en vergeet dan ook niet om die PHP beginnershandleiding eens te bekijken.
 
Arjan jansen

arjan jansen

08/02/2009 20:35:00
Quote Anchor link
Hallo Blance

Ik heb het bijna zover
Maar wilden je toch nog even bedanken voor de hulp en de richting waar ik de goede gegevens kan vinden


Arjan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.