If in tafel van X

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerhard l

gerhard l

24/07/2013 16:38:07
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Iemand een idee hoe ik in een if statement kan vragen of getal X in de tafel van X zit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$y
= array('a', 'b', 'c', 'd');
$x = "vastgestelde waarde";

// als count y niet in tafel van 3 zit, opvullen met vastgestelde waarde totdat hij wel in tafel van 3 zit.
while(inTafel(count($y), 3) === false){
   $y[] = $x;
}

?>
Gewijzigd op 24/07/2013 16:38:19 door Gerhard l
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:20:26
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/07/2013 16:41:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function inTafel($number, $table) {
    return ($number % $table) == 0;
}

?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 16:41:58
Quote Anchor link
Ja, daarvoor hebben we de % operator.

De % geeft je de rest van een deling (wat overblijft in een staartdeling ... voor zover dat nog onderwezen wordt, geen idee...).

Als de rest 0 is, is het een deler.

dus bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 123 % 5; // niet nul, dus 5 is geen deler van 123
?>


(EDIT: zie code Koen)
Gewijzigd op 24/07/2013 16:43:42 door Kris Peeters
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 16:43:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$y
= array('a', 'b', 'c', 'd');
$x = "vastgestelde waarde";
$verschil = count($y) % 3;
while($verschil > 0){
    $y[] = $x;
}

?>


Met % krijg je de rest waarde
Bijvoorbeeld 5 % 3 = 2

Toevoeging op 24/07/2013 16:44:23:

Lol, 3 personen die met ongeveer dezelfde manier komen :)
 
Gerhard l

gerhard l

24/07/2013 16:45:14
Quote Anchor link
Top, wist even niet meer welke operator het was.
Bedankt voor functie en uitleg!
Gewijzigd op 24/07/2013 16:45:31 door gerhard l
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/07/2013 17:17:00
Quote Anchor link
Gerhard l op 24/07/2013 16:38:07:
Iemand een idee hoe ik in een if statement kan vragen of getal X in de tafel van X zit?

Getal X zit toch altijd in de tafel van X ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.