if met meerdere vars?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 13:21:00
Quote Anchor link
Hoi hoi hoi!

Ik ben aan het prutsen met een scriptje... Pure verveling eigenlijk. En nu vraag ik me iets af, is het mogelijk om meerdere vars in een if te zitten, ipv alles dubbel? Voorbeeld zegt meer als de vraag:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Dus dit NIET:
if($var == $var5 || $var2 == $var5 || $var3 == $var5){}

//Maar iets in de geest van:
if($var, $var2, $var3 == $var 5){

}


//Dat 1 van de 3 gelijk moet zijn aan 5.
?>


Vroeg ik me gewoon af :P

Ik weet dat je in een sql query wel in() hebt, mja.. daar ben ik weinig mee nu :P

alvast bedankt ^^
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:59:50
 
Niels K

Niels K

27/01/2010 13:23:00
Quote Anchor link
Werkt dit niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($var && $var2 && $var3 == $Var5)
{

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 13:26:00
Quote Anchor link
uhm... das && en niet ||

daarbij :P nee dat werkt niet want een && maakt er een [vakje] van. dus maw, nu zeg je dit:

if($var){
if($var2)
{
//Etc...
}
}
 
Niels K

Niels K

27/01/2010 13:28:00
Quote Anchor link
@Wesley

Ja je hebt gelijk, maar jij zei het in je begin post ook een beetje in die richting dus ik type het verkeerd over:P En met 'and' werkt het ook niet?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 13:29:00
Quote Anchor link
is exact hetzelfde als &&. dus nee :P
 
Niels K

Niels K

27/01/2010 13:31:00
Quote Anchor link
Is niet exact hetzelfde;) Maar dan zou ik het ook niet weten, sorry:P
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 13:32:00
Quote Anchor link
Voor php is het wel hetzelfde. is gewoon een EN dus ja.. Mja, iemand anders? zal toch wel wat voor zijn?
 
Johan Dam

Johan Dam

27/01/2010 15:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(in_array(5, array($var1, $var2, $var3, $var4)))
?>


zoiets misschien?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan Dam
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 16:36:00
Quote Anchor link
das een hele goede van je zeg :P
 
Johan Dam

Johan Dam

28/01/2010 09:08:00
Quote Anchor link
je bent niet de enige die zich soms verveelt :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.