if niet alles hetzelfde.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »
Morsil

morsil

20/05/2009 17:29:00
Quote Anchor link
weet iemand een manier om hetzelfde effect voor elkaar te krijgen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($text == "hoi ik ben [**]")
?>


op de plaats van de [**] kan alles staan,
het maakt dus niet uit of dat woord anders is.

alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Morsil
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 06:52:22
 
Milo

Milo

20/05/2009 17:36:00
Quote Anchor link
Je bedoelt een variabelen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($tekst == "Hoi ik ben '".$naam."'"){
?>

ik gok dat het om een naam gaat dus vandaar $naam
maar je meot natuurlijk wel even variabelen naam ergens opgeven ;)
 
Morsil

morsil

20/05/2009 17:38:00
Quote Anchor link
nee dat is niet echt wat ik bedoel.
ik bedoel zelfs als dat ([**]) niet het gelijk is als in $text staat hij nogsteeds het gedeelte tussen de {} uitvoerd.

ps. bedankt dat je het probeerd... :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door morsil
 

20/05/2009 17:42:00
Quote Anchor link
Wat moet die hele if doen?
Je legt het niet echt duidelijk uit.
Als welk effect?
 
Jeroen G

Jeroen G

20/05/2009 17:45:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dat dit niet werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$text
= "hoi ik ben [**]";
if($text == "hoi ik ben [**]") {
    return TRUE;
}
else {
    return FALSE;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Morsil

morsil

20/05/2009 17:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if("hallo ik ben [**]" == "hallo ik ben '".$naam."'"){

echo("oke");

}

?>


ik zoek iets dat deze code altijd werkt zelfs als $naam een andere inhoud heeft.

(dit is natuurlijk een voorbeeld.)
 
Jeroen G

Jeroen G

20/05/2009 17:47:00
Quote Anchor link
dus...

als de naam gelijk is aan [**] dan okay teruggeven? Zoiets dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$text
= "[**]";
if($text == $naam) {
    return TRUE;
}
else {
    return FALSE;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Mark moes

mark moes

20/05/2009 17:49:00
Quote Anchor link
Zoals al eerder gevraagd: wat is het doel hiervan? want dit stukje code slaat nergens op...
 

20/05/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Je kunt er een regex opgooien. Maar ik blijf het vreemd vinden, waarom doe je die check als het altijd goed is?
 
Morsil

morsil

20/05/2009 17:52:00
Quote Anchor link
nee niet echt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$text
= "hallo ik ben pietje";

if($text == "hallo ik ben [**]"){
echo TRUE;
}

?>


ik wil het zo dat als bijvoorbeeld $text = "hallo ik ben joop"; of $text = "hallo ik ben jaap";

de browser toch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
TRUE

laat zien.



niet alles moet verschillend zijn.
dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$text
= "hallo JIJ ben pietje";

if($text == "hallo ik ben [**]"){
echo TRUE;
}
else{
echo FALSE;
}

?>


geeft FALSE aan...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door morsil
 
Mathijs -

Mathijs -

20/05/2009 17:52:00
Quote Anchor link
morsil schreef op 20.05.2009 17:29:
weet iemand een manier om hetzelfde effect voor elkaar te krijgen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($text == "hoi ik ben [**]")
?>


op de plaats van de [**] kan alles staan,
het maakt dus niet uit of dat woord anders is.

alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(preg_match('#hoi ik ben (.*)#i', $text, $match)){

}
?>


ff snel gedaan..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mathijs -
 

20/05/2009 17:56:00
Quote Anchor link
Mathijs schreef op 20.05.2009 17:52:
morsil schreef op 20.05.2009 17:29:
weet iemand een manier om hetzelfde effect voor elkaar te krijgen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($text == "hoi ik ben [**]")
?>


op de plaats van de [**] kan alles staan,
het maakt dus niet uit of dat woord anders is.

alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(preg_match('#hoi ik ben (.*)#i', $text, $match)){

}
?>


ff snel gedaan..

'hoi ik ben ' is dan al voldoende, en op de plek waar jop of weetikveelwat moet komen te staan kan ook nog een zin komen te staan. 'Hoi ik ben pietje puk en ik ben tig jaar oud en nu kan ik een hele zin schrijven.' wordt ook goed gerekend.
 
Morsil

morsil

20/05/2009 17:57:00
Quote Anchor link
ik denk dat dit kan maar wat hoedt $match in???
 
Jeroen G

Jeroen G

20/05/2009 17:57:00
 
Morsil

morsil

20/05/2009 18:01:00
Quote Anchor link
dankjewel allemaal het werkt!!!!!!!!!
:-)
 
Mathijs -

Mathijs -

20/05/2009 18:01:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 20.05.2009 17:56:
Mathijs schreef op 20.05.2009 17:52:
morsil schreef op 20.05.2009 17:29:
weet iemand een manier om hetzelfde effect voor elkaar te krijgen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($text == "hoi ik ben [**]")
?>


op de plaats van de [**] kan alles staan,
het maakt dus niet uit of dat woord anders is.

alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(preg_match('#hoi ik ben (.*)#i', $text, $match)){

}
?>


ff snel gedaan..

'hoi ik ben ' is dan al voldoende, en op de plek waar jop of weetikveelwat moet komen te staan kan ook nog een zin komen te staan. 'Hoi ik ben pietje puk en ik ben tig jaar oud en nu kan ik een hele zin schrijven.' wordt ook goed gerekend.



ja, het is even een lui voorbeeld.
 

20/05/2009 18:03:00
Quote Anchor link
Mathijs schreef op 20.05.2009 18:01:
Karl schreef op 20.05.2009 17:56:
Mathijs schreef op 20.05.2009 17:52:
morsil schreef op 20.05.2009 17:29:
weet iemand een manier om hetzelfde effect voor elkaar te krijgen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($text == "hoi ik ben [**]")
?>


op de plaats van de [**] kan alles staan,
het maakt dus niet uit of dat woord anders is.

alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(preg_match('#hoi ik ben (.*)#i', $text, $match)){

}
?>


ff snel gedaan..

'hoi ik ben ' is dan al voldoende, en op de plek waar jop of weetikveelwat moet komen te staan kan ook nog een zin komen te staan. 'Hoi ik ben pietje puk en ik ben tig jaar oud en nu kan ik een hele zin schrijven.' wordt ook goed gerekend.



ja, het is even een lui voorbeeld.

Maar hij is lomp, dus hij denkt nu dat het harstikke oke is, maar dat is het dus niet denk ik.
 
Mathijs -

Mathijs -

20/05/2009 18:16:00
Quote Anchor link
is dat mijn probleem? of zowiezo dat van iemand anders behalve hem zelf?
 

20/05/2009 19:07:00
Quote Anchor link
Naja, je hebt dan natuurlijk de kans dat ie dan weer terug komt en harstikke pissig is dat het niet klopt.
 
Mathijs -

Mathijs -

20/05/2009 19:13:00
Quote Anchor link
nooit pissig worden op mensen waar je, blijkbaar, hulp van nodig hebt ;)

in elk geval staat er nu een mooi linkje naar preg_match, kan die zelf verder op onderzoek gaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.