If pagina is home / index.php show div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joep van Dongen

Joep van Dongen

15/06/2012 10:49:47
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een div alleen op mijn homepage tonen en op de rest van mijn website en de pagina's niet. Nu krijg ik het gewoon niet voor elkaar.

Ik heb al eerder een if functie gebruikt om iets op een bepaalde pagina wel te laten zien en op een andere niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
                    <?php
                        if(isset($tekst->tekst_bladzijde) && $tekst->tekst_bladzijde == 9){
                            ?>

<div>Tekst</div>
                        <?php
                        }?>


Dit werkt prima maar op mijn als ik de code gebruik op mijn index pagina en dan met $tekst->tekst_bladzijde == 1 dan werkt het niet. Hij laat dan op geen enkele pagina iets zien. Nu dacht ik misschien is het omdat home (index) geen 1 is maar als ik hem op == 2 zet dan doet hij het ook niet. En die pagina bestaan 100% zeker.

Ik hoop dat het nog een beetje duidelijk is maar ik kom er echt niet aan uit en ben helemaal de weg kwijt. Ergens gaat er iets mis of doe ik iets fout. Onkunde is het waarschijnlijk maar heb geen idee hoe ik het nog op kan lossen... Heb alles al geprobeerd.

Als iemand me kan helpen dan zou ik dat op prijs stellen.

Het doel is dat ik een DIV alleen wil tonen op mijn Index / Home en nergens anders.

Alvast bedankt

Groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:25:10
 
Q S

Q S

15/06/2012 10:59:08
Quote Anchor link
Doe is een echo van $tekst->tekst_bladzijde, dan weten we in ieder geval wat deze voor waarde heeft op de homepage.

Doe het voor de zekerheid zo dan zie je het makkelijker

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<b>TESTEN</b>".$tekst->tekst_bladzijde;
?>
 
Joep van Dongen

Joep van Dongen

15/06/2012 11:10:54
Quote Anchor link
Hallo,

Dit heb ik gedaan en hij heeft als waarde 1. Nu keek ik ook bij de rest en die hebben ook allemaal als waarde 1 dus ik doe het niet op de goede manier.

Ik snap er werkelijke niks meer van
 
Q S

Q S

15/06/2012 11:39:15
Quote Anchor link
Wat staat er in de URL als je van de ene naar de andere pagina gaat?
 
Joep van Dongen

Joep van Dongen

15/06/2012 11:55:37
 
Q S

Q S

15/06/2012 12:00:28
Quote Anchor link
Dan zou het dus moeten werken als p leeg is

dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_GET["p"] == ""){
   //laat div zien
}else{
   //laat div niet zien
}
?>
 
Joep van Dongen

Joep van Dongen

15/06/2012 12:20:49
Quote Anchor link
Ja dit werkt inderdaad! Je wilt niet weten wat ik allemaal geprobeerd heb en dan is de oplossing eigenlijk zo voor de hand liggend... zucht

Krijg echter nog wel een foutmelding :

Undefined index: p in

Maar die krijg ik er vast wel uit.

Super bedankt!:)
 
Q S

Q S

15/06/2012 12:25:43
Quote Anchor link
Je kunt m dus ook anders doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_GET['p'])){
   //laat div niet zien
}else{
   //laat div wel zien
}
?>


Als het goed is krijg je die melding dan niet
 
Joep van Dongen

Joep van Dongen

15/06/2012 12:31:43
Quote Anchor link
Dit div staat in een apart php bestand dus ik include hem in mijn if functie. dus er is eigenlijk geen else. Hoe kan ik hem dan het beste schrijven?

Want nu is het eigenlijk gewoon wanneer er geen p is dan include mijn bestand. Voor de rest is er altijd een p dus dan toont hij de div (include) automatisch niet.
 
Q S

Q S

15/06/2012 12:35:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_GET['p'])){
   //doe helemaal niks
}else{
   include('bestand_met_div.php');
}

?>


edit:
of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!isset($_GET['p'])){
   include('bestand_met_div.php');
}

?>
Gewijzigd op 15/06/2012 12:38:03 door Q S
 
Joep van Dongen

Joep van Dongen

15/06/2012 12:38:14
Quote Anchor link
Waarom kom ik zelf nu nooit op dit soort dingen...

Helemaal geweldig. Bedankt, zag door de bomen het bos niet meer en uiteindelijk is het een kort stukje code en nog super logisch ook.

Nogmaals bedankt:)
 
Q S

Q S

15/06/2012 13:49:11
Quote Anchor link
Geen probleem, mooi dat het werkt!!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2012 18:27:33
Quote Anchor link
Laat ook even op http://www.pfz.nl/forum/topic/7785-if-page-is-indexphp/ weten dat het opgelost is ;-)
 
B Polak

B Polak

15/06/2012 19:21:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

include("logo.php");
include("menu.php");

if ($_GET['p'] == "") {
include("index.php");

}
elseif (!isset($_GET['p'])) {
include("index.php");

}
else {

$pagina = $_GET['p'];
include("paginanr.php");

}


include("bottom.php");
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.