if - probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jan DS

Jan DS

28/07/2010 11:31:16
Quote Anchor link
Ik haal alle records uit een tabel maar lijst ze nog niet uit.
De vraag: Als 'level' bij 'id'=2 groter is dan 5 => lijst uit 'id'=4

Hoe kan ik dit zo kort mogelijk aanpakken.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:36:53
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

28/07/2010 11:32:30
Quote Anchor link
Kun je duidelijker zijn?
Wat zijn die 'lijsten'?
 
Jan DS

Jan DS

28/07/2010 11:36:52
Quote Anchor link
tabellen in een database met alle records erin.
Gewijzigd op 28/07/2010 11:37:17 door Jan DS
 

28/07/2010 11:38:52
Quote Anchor link
Het wordt er niet duidelijker op.
 
Hipska BE

Hipska BE

28/07/2010 11:44:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// dit is wat ik er van op kan maken
if($row['level'] > 5  && $row['id'] == 2){
    // doe iets met id 4
}
?>
Gewijzigd op 28/07/2010 11:44:59 door Hipska BE
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

28/07/2010 11:48:03
Quote Anchor link
aanvulling op Hipska BE. Een foutafhandeling is altijd wel netjes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// dit is wat ik er van op kan maken
if($row['level'] > 5 ){
    // doe iets met id 4 (maar ook lager dan 4)
} else {
    // wat hij moet doen indien het getal geen 4 is.
}
?>


Als je specifiek naar id 4 opzoek bent kan je het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// dit is wat ik er van op kan maken
if($row['level'] == '4'){
    // doe iets met id 4
} else {
    // wat hij moet doen indien 5 of hoger
}
?>


Edit:
Gewijzigd op 28/07/2010 11:50:57 door Bas IJzelendoorn
 
Hipska BE

Hipska BE

28/07/2010 11:57:42
Quote Anchor link
Nee, want hij wou enkel iets doen bij id 2 en level hoger dan 5 dus een else is niet nodig..

En waar haal jij foutafhandeling nou vandaan? Op een if met 2 logische vergelijking zal er niet erg snel een fout gebeuren tenzij je een syntax error hebt gemaakt, maar dan moet je gewoon je script aanpassen.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

28/07/2010 12:05:55
Quote Anchor link
Klopt, excuses had het verkeerd gelezen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.