If statement in een echo werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jerry php

Jerry php

13/10/2011 14:08:56
Quote Anchor link
Waarom werkt dit niet?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

$vnaam = $_POST['voornaam'];
$anaam = $_POST['achternaam'];
$dag = $_POST['dag'];
$maand = $_POST['maand'];
$jaar = $_POST['jaar'];
$voetbal = $_POST['voetbal'];

    {

    echo "<fieldset style='width: 300px;'><legend>Uw gegevens: </legend>";
    echo "Voornaam: " . $vnaam . "<br />";
    echo "Achternaam: " . $anaam . "<br />";
    echo "Geboortedatum: " . $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar;
    echo
    
    if($voetbal == "ja")
        {

            echo "Ja ik voetbal";
        }

        
    else
        {
            echo "Nee ik voetbal niet";    
        }

            
            
    echo "</fieldset>";
    }
    
}

?>


Ik krijg namelijk een syntax error op regel 18


$_POST['voetbal'] wordt trouwens verwezen naar een select tag in de andere pagina.
Gewijzigd op 13/10/2011 14:09:47 door Jerry php
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:28:42
 
Pim B

Pim B

13/10/2011 14:17:47
Quote Anchor link
Haal de echo van regel 16 weg.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 14:20:43
Quote Anchor link
thx, ik was even vergeten dat het gewoon php is.
 
Wouter J

Wouter J

13/10/2011 15:19:22
Quote Anchor link
Je zou ook de shorthand if notatie kunnen gebruiken voor zoiets: http://phptuts.nl/view/10/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo ($voetbal == 'ja' ? 'Ja, ik voetbal!' : 'Nee, ik voetbal niet.');
?>
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

13/10/2011 16:02:16
Quote Anchor link
Waarom staat er een { op regel 16?
En al die hernoemingen op regel 3 t/m 8 zijn niet nodig --> extra geheugengebruik
Gewijzigd op 13/10/2011 16:04:03 door Tobias Tobias
 
PHP Scripter

PHP Scripter

13/10/2011 16:38:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    echo '<fieldset style="width: 300px;"><legend>Uw gegevens: </legend>
            Voornaam: '
. $_POST['voornaam'] . '<br />
            Achternaam: '
. $_POST['achternaam'] . '<br />";
            Geboortedatum: '
. $_POST['dag'] . '-' . $_POST['maand'] . '-' . $_POST['jaar'];
    
    if ($_POST['voetbal'] == 'ja')
    {

        echo 'Ja ik voetbal';
    }

    else
    {
        echo 'Nee ik voetbal niet';    
    }


    echo '</fieldset>';
}
    
?>


Overigens is je script niet erg veilig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 16:41:38
Quote Anchor link
En je weet dat een <fieldset> voornamelijk bedoeld is om formulieren in te plaatsen, en deze te groeperen?
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 17:05:57
Quote Anchor link
Hoezo is mijn script niet bepaald veilig?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 17:07:22
Quote Anchor link
XSS, had ik al eerder gezegd.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 17:09:34
Quote Anchor link
Ja, maar hoe moet ik dat ooit gaan aanpakken, ben nog maar beginner php, misschien is het eerst handig als ik gewoon php ken. toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 17:16:06
Quote Anchor link
Dat is al eerder uitgelegd. Maak je HTML die er van worden uitgevoerd gewoon onschadelijk. En de bestrijding van XSS valt gelukkig in het basispakket. Een enkele functie. ;-)
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 17:19:20
Quote Anchor link
Kun je me de xss uitleggen dan?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

13/10/2011 17:29:17
Quote Anchor link
htmlspecialchars()
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 17:29:56
Quote Anchor link
Kun je het misschien ook uitleggen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 17:33:56
Quote Anchor link
www.php.net/htmlspecialchars

Waarom hij als PHP het ook uitlegd? Onthoud dat elke functie van PHP (en dat zijn er duizenden) netjes utigelegd worden op php.net.
Gewijzigd op 13/10/2011 17:34:22 door - Ariën -
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

13/10/2011 17:36:43
Quote Anchor link
Jerry php op 13/10/2011 17:29:56:
Kun je het misschien ook uitleggen?

Ik verwacht toch dat je op zijn minst zelf een beetje onderzoek doet.
 
Roel -

Roel -

13/10/2011 18:29:14
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.