if statement probleem (ben een beginner)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Munk

Peter Munk

17/03/2013 21:18:19
Quote Anchor link
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$jaar
= $datum - $_POST['geboortejaar'];
$geboortejaar = $_POST['geboortejaar'];
$datum = date ("Y")

if isset ($_POST['submit'])  {            --------------------------------------- IN DEZE REGEL GEEFT DREAMWEAVER EEN SYNTAX ERROR
    echo "je bent op het moment $jaar jaar oud";
    echo "<p><a href='leeftijd.php'>terug</a>";
}


?>


</head>

<body>
<p>Geboortejaar:
<input name="geboortejaar" type="text"
value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_POST['geboortejaar'];?>
"/> <br />
<input type="submit" name="submit" value="bereken"/> <br />
</p>
</body>
</html>





heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen?
gr,
peter
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:46:25
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2013 21:19:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( isset ($_POST['submit']) )
?>
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

17/03/2013 21:21:34
Quote Anchor link
Er mist een puntkomma in de volgende regel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datum
= date ("Y")
?>


Als je daar een puntkomma achter zet, dan moet het werken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2013 21:26:03
Quote Anchor link
de schrijfwijze van if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if( <expression> ) {
   // doe iets
} else {
   // doe iets anders
}
 
Peter Munk

Peter Munk

17/03/2013 21:32:07
Quote Anchor link
bedankt! :)
de syntax fout is weg alleen als ik op bereken druk dan gebeurt er niks?
 

17/03/2013 21:33:14
Quote Anchor link
Je hebt geen formulier ;)
 
Peter Munk

Peter Munk

17/03/2013 21:37:34
Quote Anchor link
http://www.pmunk.zernikecollege.nl/leeftijd.php
dit is de 'website' ;)

en hier de code:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$jaar
= $datum - $_POST['geboortejaar'];
$geboortejaar = $_POST['geboortejaar'];
$datum = date ("Y");

if (isset ($_POST['submit']))  {
    echo "je bent op het moment $jaar jaar oud";
    }

    
?>

</head>

<body>
<p>Geboortejaar:
<input name="geboortejaar" type="text"
value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_POST['geboortejaar'];?>
"/> <br />
<input type="submit" name="submit" value="submit"/> <br />
</p>
</body>
</html>

Toevoeging op 17/03/2013 21:38:09:

en ik geloof wat in de body staat het formulier is
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2013 21:39:11
Quote Anchor link
een leuke site om je een beetje wegwijs in php te maken is phptuts.nl

zie hier voor formulieren
http://phptuts.nl/view/39/8/
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

18/03/2013 08:34:30
Quote Anchor link
yes ik ben 2013 jaar oud
 
Milo S

Milo S

18/03/2013 09:14:03
Quote Anchor link
Het is een leuk script om mee te beginnen nu het werkt. Wellicht een leuke opgave...

Je calculatie klopt namelijk nog niet, ben jij in november geboren maar kijk je in januari. Dan wordt je leeftijd te hoog weergegeven.
Misschien dat je tot op de dag precies kunt gaan kijken! succes!

Voor de rest zou ik eens hier naar kijken:
http://www.php.net/manual/en/reserved.variables.server.php

En dan de REQUEST_METHOD voornamelijk als het om formulieren gaat.
Gewijzigd op 18/03/2013 09:15:15 door Milo S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.