IF statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 09:52:00
Quote Anchor link
Hojj,

Ik heb een database met erg veel records (odbc)
Als hierin een nummer staat wat begint met +314 dan moet de <td> van dat nummer een andere achtergrond krijgen.
Ik doe het nu zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
        if(odbc_result($result,$i) == "+31402631183")
                  echo "<td bgcolor='yellow'>";
        else
                  echo "<td>";
            if(odbc_result($result,$i))
             echo odbc_result($result,$i);
            else
                  echo "-";

                  echo "</td>";
?>

Nu wordt de achtergrond veranderd van de td van het nummer +31402631183
Als ik bij "+31402631183" alleen "+314" invul, dan verandert er niks.
Ik wil dus, dat als er +314 voor een nummer staat, dat dan de achtergrond verandert, ongeacht wat het gehele nummer is.

Iemand iedeeën?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 17:57:57
 
Koen

koen

04/11/2009 09:55:00
Quote Anchor link
met een regex, controleren op die invoer, met een wildcard erachter(alles wat erachter kan willekeurig zijn).
voor regexp tut:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/4/520/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 

04/11/2009 09:57:00
Quote Anchor link
Klopt. Wat je nu doet is kijken of de waarde exact is. Je moet kijken of een gedeelte waar is ;-) Kijk eens naar bijvoorbeeld stripos of strstr :)
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 10:09:00
Quote Anchor link
heb al jullie voorstellen geprobeerd, maar ze willen niet lukken...
Ik heb even een test gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$res
= odbc_result($result,$i);
if (preg_match("/+314/i", $res ))
{

    echo "Gevonden";
}
else {
    echo "Niet gevonden";
}

?>


Wat doe ik fout?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 
Koen

koen

04/11/2009 10:33:00
Quote Anchor link
waarom /i?
dat heeft te maken met case sensitivity...
niet met nr,s...
probeer eens een '.' achter de getallen in je preg_match
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 10:39:00
Quote Anchor link
de i weggehaald, een punt neergezet, geen ander resultaat :(
de punt, moet die achter de /, of ervoor?
 
Koen

koen

04/11/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Robin schreef op 04.11.2009 10:39:
de i weggehaald, een punt neergezet, geen ander resultaat :(
de punt, moet die achter de /, of ervoor?

erachter, want hij moet ge escaped worden.

over strtr
(volgens de tut)
Reguliere expressies zijn ondanks al dit werk nog opmerkelijk snel, ondanks dit is preg_match sneller dan de strtr en str_replace functies in php. Zie: http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=175031.0;imode
 
Michael -

Michael -

04/11/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Het kan ook met substr

Werkend voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$tn
= '+31402631183';
$str = substr($tn, 0, 4);

if($str == '+314')
    echo 'Zelfde';
else
    echo 'Niet zelfde';
?>
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 10:50:00
Quote Anchor link
bedankt voor jullie reacties,

@turmin: het script dat je stuurde werkt, maar als ik het zo verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$res
= odbc_result($result,$i);

$tn = $res;
$str = substr($tn, 0, 4);

if($str == '+314')
    echo 'Zelfde';
else
    echo 'Niet zelfde';
?>

Dan werkt het niet meer...
Of moet ik het anders veranderen?

EDIT: kan het zijn dat het niet werkt, omdat er meerdere nummers in de database staan? datie daarom zegt: Niet zelfde?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Avoort
 
Koen

koen

04/11/2009 10:56:00
Quote Anchor link
preg_match gebruikt / / om de gezochte dinge nte omsluiten, als je begint met een escape moest zou het zo moeten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$res
= odbc_result($result,$i);
if (preg_match("/\+314\. /", $res ))
{

    echo "Gevonden";
}
else {
    echo "Niet gevonden";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 11:00:00
Quote Anchor link
Nog steeds, geen resultaat :(
Zou het evt met een query kunnen?
 
Koen

koen

04/11/2009 11:04:00
Quote Anchor link
ik weet niet of het werkt, maar zo'n query zou dan zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE nummer LIKE "+314"


edit:
maar ik laat het nu even over aan degenen die hier meer verstand van hebben.
(editte, omdat ik niet extra posts wil hebben voor dit soort opmerkingen (A))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 11:13:00
Quote Anchor link
Nog steeds geen resultaat...
Ben bang dat het niet gaat lukken :(
 
Koen

koen

04/11/2009 11:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$res
= odbc_result($result,$i);
if (preg_match("/\+314\. /", $res ))
{

    echo "Gevonden";
}
else {
    echo "Niet gevonden";
}

?>


valt me nu pas op... waar haal je $result en $i vandaan??
ook bij je reactie op turmin, zodra je die regel gebruikt werkt het niet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 11:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
      $query
= "SELECT TOP 20 CallId, OriginationNumber, OriginationName, CalledNumber, CalledName, StartDate,  EndDate, State, DisconnectReason, StartTime, EndTime
FROM         Table_1 ORDER BY CallId DESC"
;

      $result = odbc_exec($conn, $query);

      while(odbc_fetch_row($result))
      {

        echo "<tr>";
    
        for($i=1;$i<=odbc_num_fields($result);$i++)
        {
        
        if(????)
                  echo "<td bgcolor='yellow'>";
        else
                  echo "<td>";
            if(odbc_result($result,$i))
             echo odbc_result($result,$i);
            else
                  echo "-";

                  echo "</td>";
        }

    
        echo "</tr>";
      }

?>

$result om query uit te voeren, $i zit in de while loop
 
Koen

koen

04/11/2009 11:25:00
Quote Anchor link
Robin schreef op 04.11.2009 11:24:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
      $query
= "SELECT TOP 20 CallId, OriginationNumber, OriginationName, CalledNumber, CalledName, StartDate,  EndDate, State, DisconnectReason, StartTime, EndTime
FROM         Table_1 ORDER BY CallId DESC"
;

      $result = odbc_exec($conn, $query);

      while(odbc_fetch_row($result))
      {

        echo "<tr>";
    
        for($i=1;$i<=odbc_num_fields($result);$i++)
        {
        
        if(????)
                  echo "<td bgcolor='yellow'>";
        else
                  echo "<td>";
            if(odbc_result($result,$i))
             echo odbc_result($result,$i);
            else
                  echo "-";

                  echo "</td>";
        }

    
        echo "</tr>";
      }

?>

$result om query uit te voeren, $i zit in de while loop


dat obdc_num_fields, heb ik eerder gezien...
dacht dat het opgelost was met mssql_num_fields....
edit: ik dacht fout, topic aangehaald in volgende reactie...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 11:28:00
Quote Anchor link
als ik mssql gebruik dan werkt niks meer..
als ik dan verbinding wil maken met de database, krijg ik een error van IIS/php. Iets met fastcgi.
daarom gebruik ik odbc
 
Koen

koen

04/11/2009 11:30:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=68472&cat=12&replies=20
daar werd dit probleem ook gevonden...
misschien helpt het?
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 11:32:00
Quote Anchor link
dat is een ander topic van mij:P, daar gaat het over het tellen van rijen... niet over dit?:o
 
Koen

koen

04/11/2009 11:34:00
Quote Anchor link
blijkbaar zit er toch iets fout op de manier waarop je je gegevens oproept...
want met de statische data van turmin ging het goed. met je result niet meer...
edit: sorry lette niet op naam (A)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Robin Avoort

Robin Avoort

04/11/2009 11:41:00
Quote Anchor link
ik heb geen idee wat het probleem is :(
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.