if value lower is then 0

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

21/09/2013 11:29:45
Quote Anchor link
Hallo medeleden,

Ik zit met een klein probleempje en dat is het volgende.
Ik zal eerst het scriptje neerzetten en dan het probleem


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$sta
= 15;
$dex = 15;
$block = 1.5;

$nBR = $sta / 100 * $block;
$nHR = $dex / 100;

if( $nBR >= 80 )
{

    $nBR = 80;
}

if( $nBR < 0 )
{

    $nBR = 5;
}


$nBlock = mt_rand(0, $nBR );
$nHit = mt_rand(0, $nHR );

echo 'Block: '.$nBlock.'<br />';
echo 'Hit: '.$nHit.'<br />';

if( $nHit <= $nBlock )
{

    echo 'Block<br />';
}

if( $nHit >= $nBlock )
{

    echo 'Hit<br />';
}

?>


Het volgende doet zich voor met dit script omdat $nBR lager is dan 0 moet dus de $nBR op 5 komen te staan.
Echter dat doet deze niet met als resultaat dat het altijd een 0 is. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Met vriendelijke groet,

Thomas de Vries
Gewijzigd op 21/09/2013 11:30:21 door Thomas de vries
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:30:49
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/09/2013 11:57:36
Quote Anchor link
Wat is de waarde van $nBR op regel 9?
Ik verwacht: 15/100*1.5=0.225 (dus groter 0)
Op regel 19 wordt een geheel (!) getal bepaald tussen 0 en 0.225
Dan is er niet veel keuze ;-)
Gewijzigd op 21/09/2013 11:59:11 door Obelix Idefix
 
Thomas de vries

thomas de vries

21/09/2013 12:16:59
Quote Anchor link
hmm je hebt gelijk in dit 0.225 is inderdaad groter dan 0.
Ik dacht dat 0.225 kleiner is dan 0 daar ga ik de fout mee in.

We zeggen dan maar dat het nog vroeg is xD.

Bedankt en het is opgelost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.