if

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Crazyme

Crazyme

17/05/2006 21:48:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraagje ik heb het volgende script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($id == "100"){echo 'class="active"';}else{echo 'class="menu"';}?>


nu wil ik echter dat de if wordt uitgebreid met meerder id's dus als id= 101 en id= 102 dan moet hij ook de class active laten zien

hoe kan ik dit het beste doen?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 12:28:00
 
Kalle P

Kalle P

17/05/2006 21:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($id == "101" || $id == "102"){
// opmaak
}
?>


ipv va && kun je ook AND gebruiken. && ==AND

edit: zat er niet helemaal bij ;)

edit2:
je kan ook zo uitbreiden -->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($id == /*... */){
//.......
}
else if($id == "101" || $id == "102"){
//......
}
else{
//.......
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Crazyme

Crazyme

17/05/2006 22:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($id == "200" && $id == "201" && $id == "202"){echo 'class="active"';}else{echo 'class="menu"';}?>


tnx voor je reactie maar waarom werkt dit niet dan?

heb trouwens nog een vraagje heb de volgende code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    error_reporting(E_ALL);

include("config.php");
    
$sql_qp =     'SELECT *
              FROM pagina_content
              WHERE id = '
.$_GET['id'];
          
$res_qp =        mysql_query($sql_qp);

if($res_qp && mysql_num_rows($res_qp) >= 1)
{

    
        while($row_qp = mysql_fetch_array($res_qp))
        {

             include( $row_qp['menu']);      
        echo '<div id="foto"><img src="'.$row_qp['plaatje']. '" /></div>';
        echo '<div id="tekst"> <div id="tekst1">'.$row_qp['content1'].' </div>';
        echo '<div id="tekst2">'.$row_qp['content2']. '</div></div>';
         }
}

else
{
        echo 'Geen resultaten gevonden';
}

?>


nu wil ik echter dat als er geen id is opgegeven hij standaard id 100 pakt... ik kom er niet echt uit.. ben nog een noob en zo blij dat dit al werkt :P
 
Kalle P

Kalle P

17/05/2006 22:14:00
Quote Anchor link
zet bovenaan $id = 100;
Dat is dan de standaardwaarde, wanneer er later een andere $id wordt gegeven veranderd het.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($id == "200" || $id == "201" || $id == "202"){
echo 'class="active"';
}

else{
echo 'class="menu"';
}

?>


Dan kan uiteraard ook, maar misschien wilde je een andere class geven bij id=201 en id=202 ofzo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Crazyme

Crazyme

17/05/2006 22:26:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu in de volgend volgorde staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $id = 100; ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($id == "100"){echo 'class="active"';}else{echo 'class="menu"';}?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    error_reporting(E_ALL);

include("config.php");
$sql_qp =     'SELECT *
              FROM pagina_content
              WHERE id = '
.$_GET['id'];
          
$res_qp =        mysql_query($sql_qp);

if($res_qp && mysql_num_rows($res_qp) >= 1)
{

    
        while($row_qp = mysql_fetch_array($res_qp))
        {

             include( $row_qp['menu']);      
        echo '<div id="foto"><img src="'.$row_qp['plaatje']. '" /></div>';
        echo '<div id="tekst"> <div id="tekst1">'.$row_qp['content1'].' </div>';
        echo '<div id="tekst2">'.$row_qp['content2']. '</div></div>';
         }
}

else
{
        echo 'Geen resultaten gevonden';
}

?>


Nu krijgt de link wel de class active de variable vervalt denk ik echter omdat het volgende script de variable niet kan vinden. de fout melding is alsvolgt

Notice: Undefined index: id in /home/domain/index.php on line 88
Geen resultaten gevonden

als ik trouwens id=200 in de url zet dan pakt het menu toch de id die ik heb opgegeven in de pagina id=100 dus.. weet je hoe dit kan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crazyme
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

17/05/2006 22:34:00
Quote Anchor link
Een tip, gebruik || of OR, omdat een ID natuurlijk nooit meerdere waarden tegelijkertijd kan hebben.
Neem het Kalle niet kwalijk, hij PHPt zelden.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/05/2006 22:45:00
Quote Anchor link
@Willem-Jan: LOL
 
Kalle P

Kalle P

17/05/2006 22:48:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
Een tip, gebruik || of OR, omdat een ID natuurlijk nooit meerdere waarden tegelijkertijd kan hebben.
Neem het Kalle niet kwalijk, hij PHPt zelden.


Daar sluit ik me volkomen bij aan. Als ik zulke vragen zie denk ik daar niet overna, al deed ik wel automatisch ||. Zie daarom eerste edit 1e post van mij. Maar iig ik zal het nogmaals ff veranderen.

edit: je hebt goed geluisterd op de meeting, dat verklaard ook waarom je zo spreekzaam was.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Crazyme

Crazyme

17/05/2006 22:49:00
Quote Anchor link
tnx voor die tip dit deel werkt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($id == "200" || $id == "201" || $id == "202"){
echo 'class="active"';
}

else{
echo 'class="menu"';
}

?>


het ervoor zorgen dat de standaard id 100 is werkt echter nog niet.. iemand een idee?
 
Kalle P

Kalle P

17/05/2006 22:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$id
= 100;
if ($id == "200" || $id == "201" || $id == "202"){
echo 'class="active"';
}

else{
echo 'class="menu"';
}

?>
 
Crazyme

Crazyme

17/05/2006 22:53:00
Quote Anchor link
dit werkt inderdaad wel voor dat script alleen niet voor het andere...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    error_reporting(E_ALL);
$id = 100;
include("config.php");
$sql_qp =     'SELECT *
              FROM pagina_content
              WHERE id = '
.$_GET['id'];
          
$res_qp =        mysql_query($sql_qp);

if($res_qp && mysql_num_rows($res_qp) >= 1)
{

    
        while($row_qp = mysql_fetch_array($res_qp))
        {

             include( $row_qp['menu']);      
        echo '<div id="foto"><img src="'.$row_qp['plaatje']. '" /></div>';
        echo '<div id="tekst"> <div id="tekst1">'.$row_qp['content1'].' </div>';
        echo '<div id="tekst2">'.$row_qp['content2']. '</div></div>';
         }
}

else
{
        echo 'Geen resultaten gevonden';
}

?>


hoe zorg ik ervoor dat het standaard id 100 is. zodat als je naar index.php gaat je id 100 dus te zien krijgt uit de database...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crazyme
 
Crazyme

Crazyme

18/05/2006 10:23:00
Quote Anchor link
iemand nog een idee hoe je de standaard id 100 kan maken?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

18/05/2006 10:40:00
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je bedoelt, maar als je bedoelt, dat als id geen 200,201 of 202 is dat het dan 100 moet worden, dan moet je $id = 100; gewoon in je else lus zetten.
 
Crazyme

Crazyme

18/05/2006 10:43:00
Quote Anchor link
nee dat bedoelde ik niet het zijn 2 script 1 voor het menu en de andere om de content uit de database te halen... als nu echter geen id is opgegeven in de url weet hij niet welke info hij uit de database moet halen en heb je dus een lege pagina wel leuk trouwens dat het menu dan wel op actief staat :P dus hoe krijg ik dat probleem met de database opgelost sorry als ik soms niet helemaal duidelijk ben maar jullie helpen hier wel vet goed heb al heel wat geleerd hier!!
 
Jelle -

Jelle -

18/05/2006 10:43:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
voor het geval dat er geen $_GET['id'] is meegegeven, dat je dan id 100 hebt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
error_reporting(E_ALL);

// Kijken of er een id word meegegeven
if(isset($_GET['id']))
  $id = $_GET['id'];
else
  $id = 100; // Anders; id = 100

include("config.php");

$sql_qp = 'SELECT *
  FROM pagina_content
  WHERE id = '
.$id

// Rest van je script....
[/code]
 
Crazyme

Crazyme

18/05/2006 10:54:00
Quote Anchor link
klinkt logisch heb nu alleen zo mooie witte pagina :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
error_reporting(E_ALL);

include("config.php");

// Kijken of er een id word meegegeven
if(isset($_GET['id']))
  $id = $_GET['id'];
else
  $id = 100; // Anders; id = 100



$sql_qp = 'SELECT *
  FROM pagina_content
  WHERE id = '
.$id
          
$res_qp
=        mysql_query($sql_qp);

if($res_qp && mysql_num_rows($res_qp) >= 1)
{

    
        while($row_qp = mysql_fetch_array($res_qp))
        {

             include( $row_qp['menu']);      
        echo '<div id="foto"><img src="'.$row_qp['plaatje']. '" /></div>';
        echo '<div id="tekst"> <div id="tekst1">'.$row_qp['content1'].' </div>';
        echo '<div id="tekst2">'.$row_qp['content2']. '</div></div>';
         }
}

else
{
        echo 'Geen resultaten gevonden';
}

?>
 
Jelle -

Jelle -

18/05/2006 10:55:00
Quote Anchor link
Klein foutje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql_qp = 'SELECT *
  FROM pagina_content
  WHERE id = '.$id

hier met een ; achter
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql_qp = 'SELECT *
  FROM pagina_content
  WHERE id = '.$id;
 
Crazyme

Crazyme

18/05/2006 11:00:00
Quote Anchor link
goed bezig!!! Werkt perfekt! Heel erg bedankt!!! :D

wat zou kleine ; allemaal wel niet kan doen :P
 
Jelle -

Jelle -

18/05/2006 11:05:00
Quote Anchor link
ja idd :-P

zet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ini_set("display_errors", 1);

bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
error_reporting(E_ALL);


Dit zorgt ervoor dat je fouten weergegeven worden ;-)
 
Crazyme

Crazyme

18/05/2006 11:09:00
Quote Anchor link
tnx gedaan

error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

ben blij dat er geen fouten meer zijn voor deze pagina :P nu de andere pagina nog ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.