If/else in echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex van Hees

Lex van Hees

29/01/2011 18:19:08
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Voor mijn website wil ik alle landen rechtstreeks uit mijn database halen en daar een checkbox van maken, dat lukt. Maar als ik er ook voor wil zorgen dat ze zijn aangevinkt als iemand al eerder de vinkjes heeft aangeklikt dan loop ik vast. Hij geeft een fout bij de if. ->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?PHP
            $query
= "SELECT * FROM `landen`";
            $result = mysql_query($query);            
        if ($result && mysql_num_rows($result) >= 1) {          
        while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {            
            echo'
        <input type="checkbox" name="countries[]" value="'
.$row['land'].'" if (isset($row["country"]) == "France" ) { echo "checked";}\">'.$row['land'].'';

        }

    }
else {
    
        echo 'Nothing found';
    }


?>


Is er iemand die weet hoe ik dit kan oplossen?

Alvast hartelijk dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:11:58
 
Niels K

Niels K

29/01/2011 18:27:53
Quote Anchor link
Kijk eens naar de kleurtjes?
 
Lex van Hees

Lex van Hees

29/01/2011 18:33:45
Quote Anchor link
'k heb echt geen idee. Kom er niet uit
 
P-ter AA

P-ter AA

29/01/2011 18:42:01
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
// Query
$query = "SELECT * FROM `landen`";

// Query uitvoeren
$result = mysql_query($query);

// 1 resultaat of meer?          
if ($result && mysql_num_rows($result) >= 1)
{
          
    while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
    {

        // Standaard checkbox maken
        $checkbox = '<input type="checkbox" name="countries[]" value="'.$row['land'].'" ';
        
        // Land gelijk aan 'France'?
        if (isset($row["country"]) == "France")
        {

            // voeg checked toe en sluit met een >
            $checkbox .= 'checked >';
        }

        else
        {
            // regel afmaken met >
            $checkbox .= '>';
        }

        // Checkbox weergeven
        echo $checkbox;
    }
}

else
{
    // Geen resultaten (dus geen landen in database)
    echo 'Nothing found';
}

?>


Wat er fout was: Je zette 'if' binnen de echo en dat gaat / mag niet.
Gewijzigd op 29/01/2011 18:43:37 door P-ter AA
 
Martijn B

Martijn B

29/01/2011 19:08:25
Quote Anchor link
Je hebt ook nog zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo 'blabla' ,
     (
123 > 124 ? 'boe' : 'baa ') ,
     'tralala';
?>


Meer info: http://www.php.net/manual/en/control-structures.if.php#102060
 
Lex van Hees

Lex van Hees

29/01/2011 19:15:32
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt allemaal voor jullie snelle reacties!

Misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest. Het is zo, leden moeten de landen die uit die tabel komen aan kunnen kruisen. Dus eigenlijk werk ik met twee databases. De ene geeft alle landen en de ander geeft aan welke aangevinkt moeten worden.

Is dit mogelijk?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.