iframe ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 00:20:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik weet niet waar ik moet posten maar ben uiteindelijk hier beland en vind het wel mooi zo..

Mijn probleem: Ik heb een website met een homepage en nog 5 andere paginas. Op elke pagina staat hetzelfde menu, maar de inhoud (tekst) die op de pagina's staat is allemaal anders. Het stomme is dat ik elke pagina zeg maar appart heb gemaakt, dus op elke pagina staat het menu in de .php file en soms wil ik iets in het menu veranderen maar moet ik dat op alle 6 pagina's doen..
Is het mogelijk op als het ware het menu altijd te laten staan maar een soort van venster op de pagina's te maken waarin de inhoud verschijnt? Of moet ik dan meer aan een CMS denken? Ik had wel is gehoord van iets dat iframes ofzo heette, maar wenie hoe dat werkt..

Alvast bedankt,
Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 09:23:44
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 00:23:00
 
Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 00:29:00
Quote Anchor link
Shit daar snap ik allemaal veel te weinig van, alsnog bedankt voor de hulp hoor maar zo ver ben ik nog niet. Verder dan Html kom ik eigenlijk nog niet :/
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 00:30:00
Quote Anchor link
Je zet je menu in een bestand menu.php en vervolgens op alle andere pagina's doe je waar je het menu wilt hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    include 'menu.php';
?>
 

03/01/2009 09:40:00
Quote Anchor link
Iframes zijn af te raden, ze zijn nogal "ouderwets" en niet zoekmachine-vriendelijk.
 
Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 14:01:00
Quote Anchor link
Bedankt PHP Newbie, dat ziet er toch vrij simpel uit. Ik heb nu het volgende geprobeerd:

In heb in mijn index.php tussen <div id="sidebar"> en </div> die code van jou gezet en een nieuwe file aangemaakt (menu.php) waarin het menu staat, maar het menu verschijnt niet.

In menu.php staat enkel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
                <h3>Navigation Menu</h3>

                <div class="navigation">
                <ul><li>

                <a href="index.php">- Home</a>
                <a href="forum">- Forum</a>
                <a href="members.php">- Members</a>

                </li></ul>
                </div>


Of moet ik hier ook de style.css en alle andere zooi bovenaan zetten in de head, en echt helemaal een body hier omheen zetten?
 
Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Ik kan dat include echt niet aan de praat krijgen, ik heb zelf dit geprobeerd:

lol.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
            <?php
                include 'lol2.php';
            ?>


lol2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

Testtesttest

?>


Maar ik zie niks als ik lol.php open in mijn browser :S

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roflcopter Lol
 
GaMer B

GaMer B

03/01/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Dan moet je ook wel in lol2.php dit neerzetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Testtesttest';
?>
 
Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Gelukt, hartstikke bedankt, alles werkt nu perfect!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Uiteraard kan het ook met statische content zoals je eerder je menu.php opgebouwd had. In dat geval zul je echter geen include moeten gebruiken, maar eerst de output van menu.php met behulp van file_get_contents in een variabele laden. Vervolgens kun je in je hoofdscript die variabele op de juiste plaats echoën:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$menu
= file_get_contents('menu.php');
echo $menu;
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 15:02:00
Quote Anchor link
menu.php hoeft geen php te bevatten, het mag ook best HTML zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Testtesttest';
?>


Kun je dus ook vervangen door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Testtesttest
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 15:05:00
Quote Anchor link
@Newbie: maar in dat geval is het niet netjes om include te gebruiken. De functie file_get_contents() in combinatie met een echo is in zo'n geval meer op z'n plaats...
 
Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 15:13:00
Quote Anchor link
Ach ik heb nu gewoon

menu.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<html>
<h3>Navigation Menu</h3>

                <div class="navigation">
                <ul><li>

                <a href="index.php">- Home</a>
                <a href="forum">- Forum</a>
                <a href="members.php">- Members</a>

                </li></ul>
                </div>
</html>


en

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                include 'menu.php';
?>


en dat werkt perfect, dus ik ga er geen verandering meer inbrengen als het toch hetzelfde resultaat oplevert :P

Alsnog bedankt :)
 
GaMer B

GaMer B

03/01/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Euhm, Dat wat in menu.php staat is niet helemaal goed. Daar horen de <html> en </html> tags niet thuis namelijk.

Want stel dat er in index.php staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<title>Titel</title>
<body>
<?php
include 'menu.php';
?>

</body>
</html>


Dan komt daar uiteindelijk uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<html>
<title>Titel</title>
<body>
<html>
<h3>Navigation Menu</h3>
<!-- etc. etc. etc. -->
</html>
</body>
</html>


Oftewel twee keer <html> en </html> en dat is niet toegestaan.
 
Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 18:14:00
Quote Anchor link
'Dat is niet toegestaan'?
Het werkt toch...
 
Midas

Midas

03/01/2009 18:18:00
Quote Anchor link
Ja, maar het is de bedoeling (volgens de regels van HTML) dat een HTML document als volgt is opgebouwd:

<!--doctype -->
<html>
<head>
</head>
<body>
</body>
</html>

Html is niet zo'n strenge taal en zal dus geen errors geven, maar als je je pagina valideert op validator.w3.org zal je zien dat je pagina niet goed is opgebouwd.
 
Yorick17

yorick17

03/01/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Je moet de html regels maar met een korreltje zout nemen, zoals je zelf al zij er komen toch geen errors, Iframes worden trouwens sterk afgeraden.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 19:03:00
Quote Anchor link
yorick17 schreef op 03.01.2009 18:58:
Je moet de html regels maar met een korreltje zout nemen
Veel succes met ontwikkelen van crossbrowser werkende websites... :(

Yorick, dat is natuurlijk het domste advies dat je maar kunt geven, die regels zijn er niet voor niets. Ga eens het internet op en lees eens wat over HTML validation zou ik zeggen...
 
Yorick17

yorick17

03/01/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Beste Blanche over niet al te lange tijd komt html 5 uit, we kunnen het zou zeggen dat werkelijk alles anders is. Als je nu veel tijd en energie in het valideren van een html gaat steken en alle regels kent moet je over een tijdje toch overgaan op een ander soort programmeren. Firefox en verschillende andere browser ondersteunen html 5 al, dus het duurt niet lang meer of we moeten allemaal overgaan.
 
Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

03/01/2009 19:09:00
Quote Anchor link
Rofl, ik heb 130 errors op mijn website ^^
Heb gechecked :P

Maar als ik die html tags in menu.php weg haal werkt het niet O_O
 
Yorick17

yorick17

03/01/2009 19:11:00
Quote Anchor link
Roflcopter schreef op 03.01.2009 19:09:
Maar als ik die html tags in menu.php weg haal werkt het niet O_O

Vaag, maar bij de meeste mensen werkt dit trouwens wel hoor...

En ik neem de regels niet zo serieus en krijg maar 1 error op een pagian met 284 regels html!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.