Ik ben opzoek naar een poll script die voldoet aan W3C XHTML 1.0 Transitional.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

19/11/2008 19:56:00
Quote Anchor link
Hoi,

Mijn site voldoet aan: XHTML 1.0 transitional.
Daarom ben ik opzoek naar een poll script die voldoet aan: XHTML 1.0 transitional. Ik weet dat dit een hogen eis is. Maar ik hoop dat iemand mij hier toch mee kan helpen. ;-)
Denk niet dat ik niks zelf wil doen. Want ik wil meer leren van PHP.
Daarom zou ik het leuk vinden als ik er uitleg bij krijg. Of misschien kan ik met wat hulp zelf wel een eindje komen!
Alvast bedankt!

Joep Tegelaar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joep Tegelaar
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 13:06:14
 
- SanThe -

- SanThe -

19/11/2008 19:59:00
Quote Anchor link
Jij wilt dit tegen betaling laten maken? Of staat het niet goed bij Vacatures?
 
Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

19/11/2008 20:06:00
Quote Anchor link
Als het mogelijk is graag gratis!
Moet het onderwerp dan verplaatst worden?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/11/2008 20:08:00
Quote Anchor link
Verplaatst naar Aanvragen.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

19/11/2008 20:08:00
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

19/11/2008 20:13:00
Quote Anchor link
Zo moeilijk is dat toch niet. En dit gaat dus om de output, niet het script zelf.
 
Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

20/11/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Maar je kan het code toch niet zomaar veranderen in:
XHTML 1.0 Transitional.
Want als dat kan heb ik nog wel een poll script!

Ik ben al hard aan het google!

Joep
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joep Tegelaar
 
Mitchell

Mitchell

20/11/2008 16:32:00
Quote Anchor link
Tuurlijk kan dat wel, zolang je maar weet hoe je html in xhtml veranderd. Je moet gewoon de output van de poll in het script veranderen.
 
Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

20/11/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Hoi,

Maar ik kan nergens het output vinden in de poll.
Waar vind ik dat?
Alvast bedankt voor het antwoord!
Ik heb het poll script even opgezocht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
    <?php
    ini_set('display_errors', 1);
    error_reporting(E_ALL);

    $sStelling = "Hier moet je de vraag in typen?";  //vul hier de vraag of stelling in
    $aKeuzes = array('antwoord 1','antwoord 2','antwoord 3','antwoord 4','antwoord 5');  //vul hier de keuzes in, maximaal 6 maar het kunnen er ook minder zijn
    $sDbFile = "polldb.txt";  //de naam van het bestand waar de waarden in worden opgeslagen, cmod dit bestand naar 777
    ?>

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 TRANSITIONAL//EN">
    <html>
    <head>
    <title><?php echo $sStelling; ?></title>
    <style>
    body    { font-size: 10pt; color: #000000; font-family: Arial }
    td        { font-size: 10pt; color: #000000; font-family: Arial }
    </style>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
    </head>
    <body>
    <?php
    //de gegevend ophalen uit het bestand
    $aStemmen = @file($sDbFile);
    $aIps = array();
    $aGestemd = array();
    if ( is_array( $aStemmen ) ) {
       $iGestemd = count($aStemmen);
       foreach ( $aStemmen as $sRegel ) {
          $aSplit = explode( '|', trim($sRegel) );
          $aIps[] = $aSplit[0];
          if ( !isset( $aGestemd[$aSplit[1]] ) )
             $aGestemd[$aSplit[1]] = 1;
          else
             $aGestemd[$aSplit[1]]++;
       }
    }

    else {
       $iGestemd = 0;
    }

    $aIps = array_flip($aIps);

    //kijken of iemand heeft gestemd
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
       //controleren of degene met dit ip adres al heeft gestemd
        if ( !isset( $aIps[$_SERVER['REMOTE_ADDR']] ) ){
            for ($i =0; $i < count($aKeuzes); $i++) {
                if ( isset($_POST['stem_' . $i]) ) {
                if (@file_put_contents( $sDbFile, $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . '|' . $i . "\r\n", FILE_APPEND ) != false) {
                
                   // Eentje toevoegen anders klopt hetniet
                   if ( !isset( $aGestemd[$i] ) )
                      $aGestemd[$i] = 1;
                   else
                      $aGestemd[$i]++;
                   $iGestemd++;
                      
                   print '<p style="color: green">U heeft gestemd</p>';
                }

                else {
                   print '<p style="color: red">Er was een fout, waarschijn staat het database bestand niet goed gechmod</p>';
                }
             }
            }
       }
else {
              print '<p style="color: red">U heeft al gestemd</p>';
        }
    }



    //het stem-formulier met de blokgrafiek maken
    $aKleuren = array('red','blue','purple','green','yellow','orange', 'pink', 'black', 'grey');

    print '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'].'">' . "\n";
    print '<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td colspan="3"><b>' . $sStelling . '</b></td></tr>' . "\n";

    for ($i = 0; $i < count($aKeuzes); $i++) {
       if ( isset($aGestemd[$i]) )
          $dProcent = round( $aGestemd[$i]/$iGestemd*100, 1 );
       else
          $dProcent = 0;
       print '<tr><td><input type="checkbox" name="stem_' .$i .'" onclick="this.form.submit()">&nbsp</td><td><i>';
        print $aKeuzes[$i] . '</i>&nbsp</td><td><table border="0"><tr><td bgcolor="' . $aKleuren[$i] .'" width="' . ($dProcent*2) .'">';
        print '<font size="1">&nbsp</font></td><td>' . $dProcent .' %</td></tr></table></td></tr>' . "\n";
    }


    echo '<tr><td colspan="3"><u>Totaal aantal stemmen:</u> <b>' . $iGestemd . '</b></td></tr></td></table></form>' . "\n";
    ?>

    </body>
    </html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joep Tegelaar
 
Barman V

Barman V

20/11/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Waar kan je dat uberhaupt niet vinden? Het staat bijna overal in je code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    print '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'].'">' . "\n";
    print '<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td colspan="3"><b>' . $sStelling . '</b></td></tr>' . "\n";

    for ($i = 0; $i < count($aKeuzes); $i++) {
       if ( isset($aGestemd[$i]) )
          $dProcent = round( $aGestemd[$i]/$iGestemd*100, 1 );
       else
          $dProcent = 0;
       print '<tr><td><input type="checkbox" name="stem_' .$i .'" onclick="this.form.submit()">&nbsp</td><td><i>';
        print $aKeuzes[$i] . '</i>&nbsp</td><td><table border="0"><tr><td bgcolor="' . $aKleuren[$i] .'" width="' . ($dProcent*2) .'">';
        print '<font size="1">&nbsp</font></td><td>' . $dProcent .' %</td></tr></table></td></tr>' . "\n";
    }


    echo '<tr><td colspan="3"><u>Totaal aantal stemmen:</u> <b>' . $iGestemd . '</b></td></tr></td></table></form>' . "\n";
?>


en nog veel meer. Je ziet toch de html tags erin? :D

Ik twijfel eraan of je wel weet wat de termen "XHTML 1.0 transitional" en "output" inhouden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

20/11/2008 17:05:00
Quote Anchor link
Ik weet inderdaad niet veel van HTML of XHTML.
Ik dacht alleen dat de output.
Dit stukje was boven een code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!DOCTYPE html PUBLIC '-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN'
    'http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd'>

Maar dat is blijkbaar niet zo!
Ik ben bang dat het toch wat moeilijker is dan ik dacht!
Sorry.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joep Tegelaar
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Output begint op regel 9.
 
--

--

20/11/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Als je even zoekt naar 'verschil xhtml met html' dan kan je wel vinden hoe je dit stuk code nou xhtml valid maakt. Valideren kan op validator.w3.org.
 
Barman V

Barman V

20/11/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Het is helemaal niet zo ingewikkeld. Via validator.w3.org kan je je pagina checken op geldigheid.
Je krijgt vanzelf duidelijke aanwijzingen van wat er niet goed is.

Het komt er vaak op neer dat je alle tags moet afsluiten (de X staat immers voor XML). Tags die niet afgesloten worden moeten met /> eindigen.

Dus <p>Bla</p>
En <input type="text" name="..." class="..." />
En <meta name="..." />
 
Winston Smith

Winston Smith

20/11/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Maar als je het verschil niet echt kent, waarom wil je het dan in xhtml hebben? Of in html? Waarom bekommer je je überhaupt al erom of het valid is (waarmee ik overigens niet wil zeggen dat dat een slechte eigenschap is, integendeel)?
 
--

--

20/11/2008 17:20:00
Quote Anchor link
Als je dan toch voor xhtml gaat, kies dan strict. Transitional is niet bedoeld voor gewone documenten, maar documenten met frames. (Volgens mij, weet niet meer zeker of het nou frames was of iets anders, maar je snapt het punt wel.)

Denk dat het nog moeilijk kiezen wordt tussen HTML 5 en xHTML 1.1.
 
Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

20/11/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Omdat ik op mijn site het W3C logo wil hebben.
Tot nu toe is dit mij gelukt door aan te vinken:
Clean up Markup with HTML Tidy
Maar bij een PHP script gaat dit niet goed! En dan wordt het opeens een stuk lastiger! :-)

P.S. ik heb het Output al aangepast!
 
Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

20/11/2008 17:30:00
Quote Anchor link
@Evert
Ik heb net een heleboel pagina's van mijn site http://myblogsite.nl
(Er staan spelfouten op lees heer AUB over heen!)
Aangepast nu moeten die allemaal aangepast worden naar: HTML 5.
Maar waarom gebruikt: http://mijnhomepage.nl dan wel: XHTML 1.0 transitional?
Maar als HTML 5 beter is! Ga ik die gewoon gebruiken hoor!

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joep Tegelaar
 
--

--

20/11/2008 18:03:00
Quote Anchor link
Mijn laatste opmerking was een beetje offtopic, HTML 5 wordt nog ontwikkeld en xHTML 1.1 ook.

Strict is zoals de naam al zegt strikter dan transitional en bovendien is transite.

Letterlijk van jouw link 'Mijnhomepage.nl':

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

De bovenstaande code kun je zoals gezegd op de eerste regel van het bestand plaatsen. Deze Strict Doctype is vooral geschikt om te gebruiken wanneer je een hele schone code wilt hebben en je geen speciale mark-up tags gaat gebruiken. Deze Doctype wordt meestal gebruikt in combinatie met Cascading Style Sheets (CSS).
 
Joep Tegelaar

Joep Tegelaar

20/11/2008 19:16:00
Quote Anchor link
Hoi Evert,

Bedankt voor de informatie!
Dan ga ik toch voor: XHTML 1.0 Strict
Ik heb even gekeken bij de W3C validator. Ik hoef eigenlijk alleen de Output te veranderen. Bedankt voor alle informatie! Nu ga ik eerst maar het poll script aanpassen aan: XHTML 1.0 Strict

P.S.
Ik had inderdaad gezien dat ik perongeluk twee keer achterelkaar een bericht had geplaatst. Helaas kon ik toen al niet meer mijn bericht wijzigen!
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

20/11/2008 21:55:00
Quote Anchor link
Vind het sowieso niet nuttig om een pagina 100% xhtml valid te maken. Voor mede-programmeurs, ok leuk en aardig. Maar het nut is er verder niet.

(En nee, dit betekent niet dat ik elke tag verkeerd afsluit en van die onzin, maar 100% goede xhtml is niet nuttig)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.