ik heb een vraagje over php include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn B

Martijn B

19/02/2013 20:25:51
Quote Anchor link
ik heb een vraagje over php include
ik ben zelf ook bezig met een website in php.
maar wil me header.php in een template stoppen en include("header.php") maar als ik die include in een andere map doe dan laat het programa wel me submenu zien maar niet me hoofd menu van me header
wat kan dat wezen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:50:12
 
Wouter J

Wouter J

19/02/2013 20:38:23
Quote Anchor link
geloof me, 90% van de topics hier bevatten een vraag(je) en 80% daarvan gaat over PHP. Kun je niet een iets betere topictitel bedenken?
 
Tim S

Tim S

20/02/2013 00:51:27
Quote Anchor link
Wat meer informatie en eventueel code kan ook geen kwaad.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2013 08:23:00
Quote Anchor link
Martijn Braad op 19/02/2013 20:25:51:
... maar als ik die include in een andere map doe ...


Dan zal je de path's aan moeten passen.
 
Martijn B

Martijn B

20/02/2013 22:00:31
Quote Anchor link
ik heb op me index pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("Template/template_header.php");?>
dit staan
en elke map dat je omhoog gaat moet je toch ../ neer zetten?
maar als ik dat doe dan laat hij me logo niet zien alleen als ik al me pagina's op de hoofd map zet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/02/2013 22:03:13
Quote Anchor link
Kijk eens naar het pad van de plaatjes? Ik gok iets met een base url.
Gewijzigd op 20/02/2013 22:05:15 door - Ariën -
 
Martijn B

Martijn B

21/02/2013 17:43:06
Quote Anchor link
ja klopt daar staat geen ../ voor het adres,in de template_header.php als ik dat wel doe dan doet me header het ook niet op me index
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/02/2013 18:30:25
Quote Anchor link
Zoals Tim hierboven al gevraagd heeft... geef even wat (RELEVANTE) code.

Offtopic:

Het is niet "me", maar "m'n" of "mijn". En iedere zin begint met een hoofdletter en eindigt met een leesteken.
 
Martijn B

Martijn B

21/02/2013 20:29:25
Quote Anchor link
Zo staat het in MIJN index.php:
<body>
<div id="mainWrapper">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("Template/template_header.php");?>

</div> <!-- END mainWrapper -->

En zo staat het in MIJN Template/template_header.php:
<div id="pageHeader">
<div id="headerLogo"><a href="index.php"><img src="BG_Website/BG_Header/Header_Logo.png" alt="Logo" width="400" height="75" border="0"/></a></div> <!-- END headerLogo -->
<div id="headerNav">
<ul>
<li><a href="#">Inloggen</a></li>
<li><a href="#">Registreren</a></li>
<li><a href="#">Agenda</a></li>
<li><a href="#">Contact</a></li>
</ul>
</div> <!-- END headerNav -->
</div> <!-- END pageHeader -->
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/02/2013 20:52:02
Quote Anchor link
Als je een logo niet ziet (en een dood plaatje hebt), dan klopt het pad naar dat logo niet?
Kijk die eens na?
 
Martijn B

Martijn B

21/02/2013 21:39:59
Quote Anchor link
Heb ik ook al geprobeert, dan werkt het wel op de andere pagina('s) maar niet op de index.
Zo als ik hem hier heb staan, zo laat hij het zien op de index maar niet op de andere pagina's.
Ik doe dit nog maar een paar weken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/02/2013 21:42:17
Quote Anchor link
Laat eens een voorbeeld zien?
 
G P

G P

21/02/2013 23:50:54
Quote Anchor link
Begin met een slash (/)

<img src="/BG_Website/BG_Header/Header_Logo.png" alt="Logo" width="400" height="75" border="0"/>
 
Tim S

Tim S

22/02/2013 01:48:38
Quote Anchor link
Of even het volledige pad gebruiken.
 
Martijn B

Martijn B

22/02/2013 18:21:58
Quote Anchor link
Heb het geprobeert G P maar nu heb ik op alle sites geen header.

Toevoeging op 22/02/2013 18:30:19:

Zo staat die regel in mijn andere php bestand:
<body>
<div id="mainWrapper">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("../../Template/template_header.php");?>

</div>
</body>

En zo in me index:
<body>
<div id="mainWrapper">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("Template/template_header.php");?>

</div>
</body>
En hij gaat 2 mappen omhoog dat klopt allemaal.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/02/2013 21:01:25
Quote Anchor link
Zet de errors eens aan dan zie de foutmeldingen.

Bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van je script
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.