Ik krijg geen dropdown menu met Bootstrap

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Jordy Deweer

Jordy Deweer

01/06/2018 14:38:06
Quote Anchor link
Beste

Ik probeer een dropdown menu met een knop te maken. De code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="dropdown">
<button class="btn btn-info dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">?</button>
<div class="dropdown-menu">
<a href="#" class="dropdown-item" id="help-guide">Handleiding</a>
<a href="#" class="dropdown-item" id="help-shortcuts">Sneltoetsen</a>
<a href="#" class="dropdown-item" id="help-about">Over...</a>
</div>
<!-- end dropdown div -->
</div>


In de head staan volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<link rel="stylesheet" href="assets/bootstrap/css/bootstrap.min.css" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="assets/js/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="assets/bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script>


Ik moet zeggen, de links die in de dropdown moeten zitten, zijn onzichtbaar, maar de ? knop is geen dropdown menu.

Wat doe ik hier fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:38:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2018 14:41:08
Quote Anchor link
Kan je een testcase delen op JSfiddle?
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

01/06/2018 15:04:12
Quote Anchor link
Hoi. Ik ben, zoals je je misschien nog kan herinneren blind. de JSfiddle app is, net als gelijkaardige platforms, volledig ontoegankelijk voor schermlezers.
Hier heb je wel de code die in een gewoon .html bestand zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
<meta charset="utf-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>DSAdres</title>
<link href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.1.1/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet" integrity="sha384-WskhaSGFgHYWDcbwN70/dfYBj47jz9qbsMId/iRN3ewGhXQFZCSftd1LZCfmhktB" crossorigin="anonymous">
<script type="text/javascript" src="https://code.jquery.com/jquery-3.3.1.min.js"></script>
<script src="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.1.1/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-smHYKdLADwkXOn1EmN1qk/HfnUcbVRZyYmZ4qpPea6sjB/pTJ0euyQp0Mk8ck+5T" crossorigin="anonymous"></script>
</head>
<body>
<div class="container-fluid">
<div class="row"><header class="page-header">
<div class="col-md-9">
<div class="btn-group">
<button class="btn btn-primary" id="new-contact">Nieuw contact toevoegen</button>
<button class="btn btn-warning" id="settings">Instellingen (voor experts)</button>
<div class="dropdown">
<button class="btn btn-info dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">?</button>
<div class="dropdown-menu">
<a href="#" class="dropdown-item" id="help-guide">Handleiding</a>
<a href="#" class="dropdown-item" id="help-shortcuts">Sneltoetsen</a>
<a href="#" class="dropdown-item" id="help-about">Over...</a>
</div>
<!-- end dropdown div -->
</div>
<!-- End btn-group div -->
</div>
<!-- End col div -->
</div>

<div class="col-md-3">
<form class="form-inline">
<div class="form-group">
<label for="searchbox">Zoek een contact</label>
<input type="text" name="searchbox" id="searchbox">
<button class="btn btn-success" id="searchbtn">Zoeken</button>
</div>
</form>
<!-- End col div -->
</div></header>
<!-- End row div -->
</div>
<div class="row">
<div class="col-md-12">
<p tabindex="0">Dit is de plaats waar later de contacten gaan komen.</p>
<!-- End col div -->
</div>
<!-- End row div -->
</div>
<!-- End container div -->
</div>
</body>
</html>


Ik heb alleen de link- en scripttags veranderd naar CDN's.
Gewijzigd op 01/06/2018 15:08:34 door Jordy Deweer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2018 15:59:08
Quote Anchor link
Ah, okee. Of heb je ergens een werkbaar voorbeeld staan eventueel?
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

01/06/2018 16:02:34
Quote Anchor link
Wat bedoel je met "werkend voorbeeld"? als je de grote lap code die ik net stuurde in een kladblok plakt en dat als .html opslaat, werkt het.
Ik ben een app aan eht ontwikkelen mbt electron.
 
Davier doe

Davier doe

01/06/2018 18:51:45
Quote Anchor link
In diverse browsers heb je Inspector optie, waarmee je fouten kunt vinden.

Bij jou zie ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Uncaught TypeError: Bootstrap dropdown require Popper.js
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

01/06/2018 20:53:21
Quote Anchor link
ik ben echt niet goed met JS...

Ik neem aan dat het gewoon een extra script toevoegen is, niet? Want, dat werkt eerlijk gezegd niet...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2018 21:05:43
Quote Anchor link
Yes.... Popper heb je nodig. Zit volgens mij standaard in de Bootstrap. Niet vergeten te embedden.
 
Davier doe

Davier doe

01/06/2018 21:06:00
Quote Anchor link
@Jordy,

Met "Dat werkt niet" kan niemand hier je verder op weg helpen. Wat werkt er niet? Waarom niet? Waar gaat het mis? Foutmeldingen? Etc?

Je maakt gebruik van Bootstrap, dus daar staan ook diverse documentaties, zoals dit bijvoorbeeld.
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

01/06/2018 21:50:43
Quote Anchor link
Wel, ik heb jquery en popper.js geïnstalleerd aan de hand van NPM en bootstrap met Bower.
Dan heb ik gezorgd dat alle foutmeldingen wegwaren en ik heb niets meer dan wat ik al bescreef. Ik heb dus géén foutmeldingen en de rest van het probleem is onveranderd gebleven (zie oorspronkelijke post)
PS: Ik gebruik geen echte browser, want ik ben aan het werken met Electron.
Gewijzigd op 01/06/2018 21:54:37 door Jordy Deweer
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/06/2018 22:16:49
Quote Anchor link
Misschien te kort door de bocht, maar in het eerste voorbeeld wat ik openklik nadat ik zoek op "boostrap dropdown" wordt via een aria-attribuut een verband gelegd tussen de knop waar je op klikt en de menu-items die getoond zouden moeten worden, misschien ontbreekt dat verband in jouw code? M.a.w. hoe weet jouw code dat de opties uit de subdiv met klasse "dropdown-menu" moeten komen? Er moet op een of andere manier een verband worden gelegd waarop de popper/bootstrap functionaliteit acteert nietwaar?
 
Davier doe

Davier doe

02/06/2018 04:27:51
Quote Anchor link
Quote:
PS: Ik gebruik geen echte browser, want ik ben aan het werken met Electron


Uh? Electron maakt gebruik van NodeJS en dan maak je toch gebruik van een browser om layout van je html's te bekijken?

Of je bedoelt het anders? Ik ben zelf niet bekend met Electron overigens.

Als je toch met Electron werkt, dan kun je beter gebruik maken van template engine zoals Pug (vroeger Jade) of Twig in plaats van simpele html's. Daar heb je namelijk veel meer mogelijkheden in.
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

02/06/2018 11:25:58
Quote Anchor link
@Thomas Daar heb je gelijk in, maar dat doet de ARIA niet. ARIA = Accessible Rich Internet Application en is dus bedoeld voor schermuitleessoftware, zoals JAWS? NVDA, SuperNova, VoiceOver, Windows Narrator, etc. Als ik het toevoeg, herkent Jaws en NVDA de knop wel goed, maar hij klapt gewoon niet uit.
@Davier Welke meerwaarde zou een template engine hebben, als ik gewoon een knop ald dropdown menu werkend wil krijgen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.