Ik snap er nix van??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Voula

Voula

07/02/2006 00:02:00
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen met het volgende probleem:

Ik heb een login script:

register.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?

function mkpass()
{

$letters = array();
$tekens['klein'] = range('a','z');
$tekens['groot'] = range('A','Z');
$tekens['cijfers'] = range(0,9);
foreach($tekens['klein'] as $k => $v)
  {

  array_push($letters, $v);
  }

foreach($tekens['groot'] as $k => $v)
  {

  array_push($letters, $v);
  }

foreach($tekens['cijfers'] as $k => $v)
  {

  array_push($letters, $v);
  }

$aantal = count($letters)-1;

return $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] .  $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)];
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(empty($_POST['login_name']) OR empty($_POST['email']))
  {

  exit("<h1>Error</h1>\n<p>U heeft niet alles ingevuld!</p>\n");
  }

else
  {
  $username = addslashes(htmlspecialchars($_POST['login_name']));
  $password = mkpass();
  $email = $_POST['email'];
  if(file_exists('members/' . $username . '.php'))
   {

   exit("<h1>Ongeldige gebruikersnaam</h1>\n<p>Gebruikersnaam bestaat al!</p>\n");
   }

  else
   {
   include('config.php');
    
   $onderwerp = "Registration at " . $website;
    
   $bericht = "
Welcome to "
. $website . "\n\nPlease keep this email for your records. Your account information is as follows:\n\n----------------------------\nUsername: " . $username . "\nPassword: " . $password . "\n----------------------------\n\nThank you for registering.";
    
   mail($email, $onderwerp, $bericht, "From: " . $afzender . "\nX-Mailer: PHP/" . phpversion(), "-f " . $afzender);
    
   $handle = fopen('members/' . $username . '.php','w');
   fwrite($handle, "<?\n \$password = \"" . md5($password) . "\";\n \$email = \"" . $email . "\";\n ?>");
   fclose($handle);
    
   echo "<h1>Succes</h1>\n<p>Controleer mail voor uw activatie wachtwoord!</p>\n";
   }
  }
}

else
{
?>


<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">

<h1>Create account</h1>
<p>Username:<br><input type="text" name="login_name" maxlength="20"></p>
<p>E-mail:<br><input type="text" name="email"></p>
<p><input type="submit" name="submit" value="Register"></p>

</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>



------------------------
Alles gaat goed ook in de members map komt de nieuwe gebruiker.
Maar nieuwe gebruiker ontvangt geen mail waarin hun wachtwoord staat.

Wat doe IS ER fout.
De rest werkt allemaal goed!

VOORBEELD: WWW.EBDE.NL REGISTREREN

HOPELIJK KAN IEMAND MIJ HELPEN BEN AL MEER DAN 8 UUR BEZIG.

GR VOULA
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:54:20
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/02/2006 00:11:00
Quote Anchor link
Vind je het gek, met zo'n vage titel.
 
Voula

Voula

07/02/2006 00:12:00
Quote Anchor link
Jammer dat niemand mij kan helpen :(

Ik heb met Jan koehoorn gekeken en ook hij kwam er niet uit?

Hopelijk een ander wel

please anders wordt het nog een lange nackt
ik ga pas slapen als het gelukt is ;)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/02/2006 00:14:00
Quote Anchor link
Kijk eens of die mail wel goed uitgevoerd word...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (@mail(blabla)) {
 echo 'okay';
}
else {
 echo 'niet okay';
}

?>


en echo die mail(), kijken wat er inzit.
 
Voula

Voula

07/02/2006 00:14:00
Quote Anchor link
Vage titel ??

Wats vaag.
Is toch duidlijke vraag
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/02/2006 00:14:00
Quote Anchor link
Hahaha, dan zijn we nog wel een tijdje wakker!
 
Stillone

Stillone

07/02/2006 07:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mail($email, $onderwerp, $bericht, "From: " . $afzender . "\nX-Mailer: PHP/" . phpversion(), "-f " . $afzender);
?>


$email etc moet toch $_POST zijn?
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

07/02/2006 08:29:00
Quote Anchor link
$password = mkpass();
$email = $_POST['email'];
$onderwerp = "Registration at " . $website;


Kzie alleen niet waar $afzender staat..
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

07/02/2006 10:07:00
Quote Anchor link
En Voula hoe staan we ervoor nadat je allerlei handige tips hebt gekregen?
 
Willem vp

Willem vp

07/02/2006 10:35:00
Quote Anchor link
Stillone:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mail($email, $onderwerp, $bericht, "From: " . $afzender . "nX-Mailer: PHP/" . phpversion(), "-f " . $afzender);
?>


$email etc moet toch $_POST zijn?[/quote]Nee, dat hoeft niet, want een regel of 15 daarboven staat de regel "$email = $_POST['email'];" ;-)

Maar als ik heel goed kijk, vermoed ik dat er nog een spatie moet vóór de string "-f ". Nu wordt 'ie direct aan de phpversion() geplakt, en ik vermoed dat sendmail dan niet ziet dat er een parameter -f bestaat.
 
- wes  -

- wes -

07/02/2006 11:04:00
Quote Anchor link
nee dat kan strak aan mekaar, er staat een , tussen


niet elke mailserver erkent the 5th parameter, probeer het eens zonder die ,'-f'.$from , kijken of je dan meer resultaat krijgt
 
Voula

Voula

07/02/2006 13:56:00
Quote Anchor link
Ben aan het kijken.

$_POST geprobeerd.

spatie voor -f geprobeerd.

ipv -f : $from

$afzender staat toch al achter "-f " .


<?php
mail ('[email protected]', 'test', 'test', 'From: www.sitenaam.nl');
?>

Die werkt goed krijg mail binnen!!.

Vreemd, we zijn hier samen aan het zoeken maar komen er niet uit.
Misschieneen andere tip

Gr Voula
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.