ik wil text op mijn menu knoppen hebben maar het lukt me niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Damiaan miller

damiaan miller

02/06/2010 12:46:52
Quote Anchor link
ik wil graag text op me menu knopppen hebben maar het lukt me niet.

( http://scootveiling.nl )

ik heb al een tijdje niets gedaan met scripte en ben het een beetje verleerd ik wil graag weer beginnen en ben dat gaan doen ik heb een template gedownload en wil deze aan passen maar ik weet niet hoe ik tekst op me hoofd menu knoppen moet krijgen.

dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<!DOCTYPE HTML PUBLIC '-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN'
'http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd'>
<html>
<head>
<title>Home</title>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=iso-8859-5' />
<link rel='stylesheet' type='text/css' href='style.css' />
</head>

<body>
    <div id='header'>
        <div class='block1'>
            <ul>

            <?php include('login.php'); ?>


            </ul>
        </div>
        <div class='block2'>
            <ul>
                <li><a href='#'>Specials</a></li>
                <li><a href='#'>Search</a></li>
                <li><a href='#'>Contact Us</a></li>
                <li><a href='#'>Create an account</a></li>
                <li><a href='#'>Customer Login</a></li>
            </ul>
        </div>
        <div class='block3'>
            <a href='#'><img src='images/cart.jpg' alt='' width='35' height='25' /></a>
            <span>Shopping<br /> Cart</span>
            <span>now in your cart <strong>5 items</strong></span>
        </div>
        <a href='#'><img src='images/name.jpg' alt='' width='396' height='117' /></a><img src='images/pic1.jpg' alt='' width='370' height='117' /><br />
    [b]    <ul class='menu'>
            <li><a href='asdasdasd' ><img src='images/but1.jpg' alt='' width='135' height='36' /></a></li>
            <li><a href='#'><img src='images/but2.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
            <li><a href='#'><img src='images/but3.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
            <li><a href='#'><img src='images/but4.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
            <li><a href='#'><img src='images/but5.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
            <li><img src='images/butclean.jpg' alt='' width='111' height='36' /></li>
        </ul>
    </div>[/b]

    <div id='content'>
        <div class='left'>
            <img src='images/title1.jpg' alt='' width='198' height='30' /><br />

            <?php include('links.php'); ?>

            <img src='images/title2.jpg' alt='' width='198' height='30' /><br />


            <?php include('linkso.php'); ?>

        </div>
            <?php include('center.php'); ?>
</body>
</html>


Gebruik [.code][./code] tags om je code overzichtelijk weer te geven.[/modedit]
Gewijzigd op 02/06/2010 12:56:06 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 20:00:19
 
- Mark -

- Mark -

02/06/2010 12:52:21
Quote Anchor link
Onderstaande is je menu. Zoals je ziet zijn je knoppen afbeeldingen. Deze kun je met photoshop of dergelijk programma's aanpassen. of je kunt de afbeelding naar de achtergrond verplaatsen en met tekst werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<ul class='menu'>
<li><a href='asdasdasd' ><img src='images/but1.jpg' alt='' width='135' height='36' /></a></li>
<li><a href='#'><img src='images/but2.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
<li><a href='#'><img src='images/but3.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
<li><a href='#'><img src='images/but4.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
<li><a href='#'><img src='images/but5.jpg' alt='' width='130' height='36' /></a></li>
<li><img src='images/butclean.jpg' alt='' width='111' height='36' /></li>
</ul>
 
Damiaan miller

damiaan miller

02/06/2010 13:11:11
Quote Anchor link
Maar kan ik er geen tekst over de plaatjes heen laten flote?
 
- Mark -

- Mark -

02/06/2010 13:24:39
Quote Anchor link
Voeg het volgende toe aan je
.menu li

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height: 36px; width: 130px; text-align: center; background-image: url(images/but1.jpg); background-repeat:no-repeat; background-position: left top;


en het volgende voeg je in zijn geheel toe in je css bestand.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
.menu .clean { background-image: url(images/butclean.jpg); width: 111px;
}


en je menu veranderen naar het volgende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<ul class='menu'>
<li><a href='#'>1</a></li>
<li><a href='#'>2</a></li>
<li><a href='#'>3</a></li>
<li><a href='#'>4</a></li>
<li><a href='#'>5</a></li>
<li class="clean"></li>
</ul>


" Hopelijk klopt het want css is niet mijn sterkste punt uit het hoofd."
Gewijzigd op 02/06/2010 13:25:23 door - Mark -
 
Damiaan miller

damiaan miller

02/06/2010 13:49:44
Quote Anchor link
bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.