Ik zoek een html radio tel tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Henk Guuwis

Henk Guuwis

04/01/2013 12:41:58
Quote Anchor link
Beste community,

Ik ben erg onervaren met PhP maar ik wil het graag leren. Ik zoek dus een tutorial om (ik weet niet of het uberhaupt zonder database kan) alle radio html (ronde keuzevakjes) boxes te tellen en die weer te geven.
Er zijn 23 vragen en als mensen dus 19 met ja invullen, moet (na het posten) dus daaronder komen te staan antwoord: 19. (er zijn dan 3 antwoorden 0-7,7-...maar dat maakt allemaal niet uit)

Ik heb het al gegoogeld en andere dingen maar ik kan geen fatsoenlijke tel tutorial vinden.

Mvg,

Webtry
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:41:29
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

04/01/2013 13:05:05
Quote Anchor link
Een database is om data op te slaan, en volgens mij wil jij dat niet.
Laat je formulier is zien, dan kunnen we beter helpen.
 
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 13:13:45
Quote Anchor link
Als je het formulier zo opstelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="radio" name="ja[]" value="vraag_1"> Ja
<input type="radio" name="nee[]" value="vraag_1"> Ja


Dan kan je zoiets gebruiken in PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aantal_ja
= count($_POST['ja']);
$aantal_nee = count($_POST['nee']);

echo 'Je koos '.$aantal_ja. ' keer Ja.<br>En (dus) '.$aantal_nee.' keer Nee.';
echo 'De vragen die je met Nee beantwoordde:<br><br> '. implode("<br>", $_POST['nee']);
?>


Even heel simpel hoor.
 
Reshad F

Reshad F

04/01/2013 13:19:05
Quote Anchor link
@eddy krijg je op jou manier niet de mogelijkheid om maar 1 radiobutton te vinken ?
 
No One

No One

04/01/2013 13:31:41
Quote Anchor link
@Reshad, nee...op de manier van Eddy worden de waardes van de input in een array gestopt
 
- Mark -

- Mark -

04/01/2013 13:33:32
Quote Anchor link
@ Henze, Klopt, maar wel op de verkeerde manier. Als ik het goed begrijp tenminste.

Ik zou de vragen gewoon in een array gooien. Onderstaande zijn losse stukjes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    # De lijst met vragen.

        $vragen = array('Vraag 1', 'Vraag 2', 'Vraag 3'); // En zo verder.

?>


In je formulier kun je met onderstaande de vragenlijst weergeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<ul>
<?php

    foreach($vragen as $id => $vraag){

        echo '<li>'.$vraag.' <input type="radio" name="antwoorden['.$id.']" value="1">Ja <input type="radio" name="antwoorden['.$id.']" value="0">Nee</li>';
    }


?>

</ul>


En om te kijken hoeveel vragen er met ja zijn beantwoord kun je hetvolgende doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$aantal_ja_antwoorden
= count(array_keys($_POST['antwoorden'], 1));

?>
 
Henk Guuwis

Henk Guuwis

04/01/2013 13:36:33
Quote Anchor link
Mijn html code is nu als volgt na eddy's advies:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
<form name="Zelftest" action="FormCount.php" method="POST">
<
input type="radio" name="Ja[]" value="Vraag1"> Ja
<input type="radio" name="Nee[]" value="Vraag1"> Nee
<br>
<
input type="radio" name="Ja[]" value="Vraag2"> Ja
<input type="radio" name="Nee[]" value="Vraag2"> Nee
<br>
<
input type="radio" name="Ja[]" value="Vraag3"> Ja
<input type="radio" name="Nee[]" value="Vraag3"> Nee
<br>
<
input type="radio" name="Ja[]" value="vraag4"> Ja
<input type="radio" name="Nee[]" value="Vraag4"> Nee
<br>
<
input type="radio" name="Ja[]" value="Vraag5"> Ja
<input type="radio" name="Nee[]" value="Vraag5"> Nee
<br>
<
input type="submit" value="Bereken score">
?>

en exact zijn php code gekopieerd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aantal_ja
= count($_POST['Ja']);
$aantal_nee = count($_POST['Nee']);

echo 'Je koos '.$aantal_ja. ' keer Ja.<br>En (dus) '.$aantal_nee.' keer Nee.';
echo 'De vragen die je met Nee beantwoordde:<br><br> '. implode("<br>", $_POST['nee']);
?>

krijg ik dit:

"" Je koos 1 keer Ja.
En (dus) 1 keer Nee.
Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in C:\Path\FormCount.php on line 6
De vragen die je met Nee beantwoordde: ""

Ik kan ook maar 1 van de 5 ja's aanvinken en 1 van de 5 nee's. Ik denk dat dit makkelijk optelossen is maar ben dus eigenlijk net begonnen dus hoe precies weet ik niet.




Toevoeging op 04/01/2013 14:48:19:

Ik ga eens kijken hoe het werkt als ik er ID's aan toevoeg
Gewijzigd op 04/01/2013 14:11:10 door Henk Guuwis
 
- Mark -

- Mark -

04/01/2013 15:22:31
Quote Anchor link
ID's gaan geen verschil uitmaken. Heb je al eens naar mijn voorbeeld gekeken? Let er wel op dat je nog foutafhandeling moet toevoegen.
 
Tim van Norde

Tim van Norde

04/01/2013 15:23:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST")
{

    $aantal = array_count_values($_POST);
    echo "Je antwoorde " . $aantal['Ja'] . " keer ja, en dus " . $aantal['Nee'] . " keer nee.<br>";
    foreach($_POST as $k=>$v)
    {

        echo $k . ": " . $v . "<br>";
    }
}


?>


<form method='POST'>
<input type="radio" name="vraag_1" value="Ja"> Ja
<input type="radio" name="vraag_2" value="Nee"> Nee
<br>
<input type="radio" name="vraag_2" value="Ja"> Ja
<input type="radio" name="vraag_2" value="Nee"> Nee
<br>
<input type="radio" name="vraag_3" value="Ja"> Ja
<input type="radio" name="vraag_3" value="Nee"> Nee
<br>
<input type="radio" name="vraag_4" value="Ja"> Ja
<input type="radio" name="vraag_4" value="Nee"> Nee
<br>
<input type="radio" name="vraag_5" value="Ja"> Ja
<input type="radio" name="vraag_5" value="Nee"> Nee
<br>
<input type="submit" value="Bereken score">
</form>
Gewijzigd op 04/01/2013 15:28:05 door Tim van Norde
 
Reshad F

Reshad F

04/01/2013 15:29:49
Quote Anchor link
Henk Guuwis op 04/01/2013 13:36:33:

Ik kan ook maar 1 van de 5 ja's aanvinken en 1 van de 5 nee's. Ik denk dat dit makkelijk optelossen is maar ben dus eigenlijk net begonnen dus hoe precies weet ik niet.

Toevoeging op 04/01/2013 14:48:19:

Ik ga eens kijken hoe het werkt als ik er ID's aan toevoeg


zoals ik al voorspelde :)
 
Henk Guuwis

Henk Guuwis

04/01/2013 15:40:49
Quote Anchor link
Tim, moet bij Count_Value niet worden aagegeven welk value hij moet tellen? want als ik je code run dan blijft het stukje .aantal (waar dus een getal moet staan) leeg, zowel bij ja en nee, dus ik denk dat het script niet de ja en nee values telt van de radio opties.
 
Tim van Norde

Tim van Norde

04/01/2013 15:46:37
Quote Anchor link
array_count_values geeft een array terug die als sleutel de values heeft met de opgegeven array met daarin het aantal... als je dat begrijpt.
Ik tel het aantal keer 'Ja' dat in de array $_POST zit. $_POST bevat alles wat je met dat formulier hebt verstuurd. Ik weet 100% zeker dat mijn code zou moeten werken, ik zou zeggen test het eens :)

Edit

Getest:
Afbeelding
Gewijzigd op 04/01/2013 15:49:39 door Tim van Norde
 
Lano Heeren

Lano Heeren

04/01/2013 15:53:59
Quote Anchor link
Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if(isset($_POST['antwoorden'])){
$aantal_ja_antwoorden = count(array_keys($_POST['antwoorden'], 1));
echo 'Aantal ja '.$aantal_ja_antwoorden;

}

    # De lijst met vragen.
echo '<form action="vragen.php" method="post">';
        $vragen = array('Vraag 1', 'Vraag 2', 'Vraag 3'); // En zo verder.
        
        echo '<ul>';


    foreach($vragen as $id => $vraag){

        echo '<li>'.$vraag.' <input type="radio" name="antwoorden['.$id.']" value="1">Ja <input type="radio" name="antwoorden['.$id.']" value="0">Nee</li>';
    }



echo '</ul><input type="submit" value="zenden">';

?>
Gewijzigd op 04/01/2013 15:54:25 door Lano Heeren
 
Henk Guuwis

Henk Guuwis

04/01/2013 16:07:39
Quote Anchor link
Dankjewel tim, op die manier werkt het, ik testte verkeerd, domme ikke! en lano, hartelijk dank voor je code (alle voorgangers ook) maar ik wou het graag een beetje simpel houden, toch echt bedankt voor de tijd van iedereen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.