IMAG0049 + 1 hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Php knipper

php knipper

15/10/2011 22:44:33
Quote Anchor link
Ik wil mijn fotoalbum een beetje bewerken. en stuit op dit probleem.

Een fotoalbum maakt een foto en slaat die ongeveer zo op
imag009.jpg
imag010.jpg

nu is het probleem. hoe zorg ik ervoor dat een link in mijn album naar de volgende foto gaat.DUS...

ik bekijk de foto imag009.jpg ik druk op volgende en dat is imag010.jpg

Toevoeging op 15/10/2011 22:44:46:

wie kan me helpen
Gewijzigd op 16/10/2011 09:08:28 door Php knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:13:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2011 22:54:44
Quote Anchor link
En wat als imag010 niet bestaat, en 012 bijv. wel?

Moet hij dan naar de aanmaakdatum kijken?
 
Php knipper

php knipper

15/10/2011 22:55:36
Quote Anchor link
het zou leuk zijn als hij naar de aanmaakdatum keek ( dan staan ze in juiste volgorde want dat is wat ik wil krijgen )
 
Jelmer -

Jelmer -

16/10/2011 00:03:40
Quote Anchor link
Met sscanf kan je makkelijk het getal uit de naam halen, en met sprintf kan je het dan weer gemakkelijk een nummer van 3 cijfers groot van maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
list($n) = sscanf('imag010', 'imag%d');
$next = sprintf('imag%03d', $n + 1);

echo $next;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2011 00:30:01
Quote Anchor link
Toffe functie. Nooit van gehoord....
handig :-)
 
Php knipper

php knipper

16/10/2011 08:38:32
Quote Anchor link
en waar moet de existentie heen?
Gewijzigd op 16/10/2011 08:50:16 door php knipper
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

16/10/2011 09:00:51
Quote Anchor link
Ik gooi zelf alle foto's in een map in een array met scandir().
In een while-loop kun je ze dan met $foto[$x] aanroepen, de link wordt dan $foto[$x+1]. Dan heb je het probleem ook niet als er een foto tussen mist
 
Php knipper

php knipper

16/10/2011 09:02:12
Quote Anchor link
ok zou je daar eens een voorbeeldcode van willen meegeven van hoe ik dat kan doen want ( ik ken niet veel functie's )
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

16/10/2011 09:20:54
Quote Anchor link
Moet ik even zoeken, momentje
 
Php knipper

php knipper

16/10/2011 09:21:58
Quote Anchor link
leuk dat je de moeite en tijd daarvoor wilt nemen.
Gewijzigd op 16/10/2011 09:27:43 door php knipper
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/10/2011 10:18:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$dir
= "/albums/" . $_GET['albumid'];
$fileArray = scandir($dir);
if ($fileArray) {
    $number = count($fileArray);
    $allowed = array('png' , 'jpg', 'gif');
    $imgArray = array();
    for ($i = 0; $i < $number; $i++) {
        if ($fileArray[Si] != '.' && $fileArray[$i] != '..' && is_file($fileArray[$i])) {
            if(in_array(strtolower(strrchr($fileArray[$i], '.')), $allowed)) {
                $imgArray[] = $fileArray[$i];
            }
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 16/10/2011 10:42:02 door Ger van Steenderen
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

16/10/2011 10:27:45
Quote Anchor link
@Ger: Dat is een betere versie dan die ik had. Bedankt!

nog even voor de weergave:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// $_GET['fotoid'] = het nummer van de huidige foto in de array
echo '<img scr="albums/'.$_GET['albumid'].'/'.$imgArray[$_GET['fotoid']].'">';
$vorige = $_GET['fotoid'] - 1;
$volgende = $_GET['fotoid'] + 1;
echo '<a href="fotoalbum.php?albumid='.$_GET['albumid'].'&fotoid='.$vorige.'">Vorige</a><br>';
echo '<a href="fotoalbum.php?albumid='.$_GET['albumid'].'&fotoid='.$volgende.'">Volgende</a>';
?>
Gewijzigd op 16/10/2011 10:37:19 door Tobias Tobias
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/10/2011 10:53:36
Quote Anchor link
Stond nog een foutje in (op regel 9), heb het inmiddels aangepast.
Ik doe het overigens nog anders nl. met een stukje javascript en AJAX
Gewijzigd op 16/10/2011 10:57:18 door Ger van Steenderen
 
Php knipper

php knipper

16/10/2011 11:03:34
Quote Anchor link
het album werkt met een get ( foto )
hier staat de naam van de foto. hoe kan ik dat blijven gebruiken
Gewijzigd op 16/10/2011 11:12:35 door php knipper
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/10/2011 11:13:35
Quote Anchor link
Php knipper op 16/10/2011 11:03:34:
welke get moet ik dan allemaal gebruiken en wat moet er in

Toevoeging op 16/10/2011 11:09:22:

en hoe kan ik de foto weergeven?

Hoe steekt het nu in elkaar? Heb je bv thumbs waar ze op klikken?
 
Php knipper

php knipper

16/10/2011 11:14:00
Quote Anchor link
ja dat klopt
heb een pm gestuurt met link in


( zal hem hier ook maar posten ( niet te veel commentaar over het script aub )ande's word het helpen wel moeilijk)
http://asahi-dojo.mych-studio.com/fotoalbum/2011-2012/2de_asahi_cub.php

Toevoeging op 16/10/2011 11:25:35:

ik heb het weer gemaakt van voordat ik de php toevoegeden ( van nu )
Gewijzigd op 16/10/2011 11:20:21 door php knipper
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/10/2011 11:31:17
Quote Anchor link
ik zie dat ook wat extra info toevoegt bij de foto, waarom zet je dan niet de bestandnaam ook in de db?
Kijk maar eens op http://www.hetzonnetjemeerle.be en dan foto gallerij

Toevoeging op 16/10/2011 11:50:14:

WTF!! HTTP Error 503. The service is unavailable.
Gewijzigd op 16/10/2011 11:31:36 door Ger van Steenderen
 
Php knipper

php knipper

16/10/2011 12:30:17
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 16/10/2011 11:31:17:
ik zie dat ook wat extra info toevoegt bij de foto, waarom zet je dan niet de bestandnaam ook in de db?
Kijk maar eens op http://www.hetzonnetjemeerle.be en dan foto gallerij

Toevoeging op 16/10/2011 11:50:14:

WTF!! HTTP Error 503. The service is unavailable.


Blijkbaar moet ik nog even wachten op dat voorbeeld ;)
ik zet het iet in een database omdat dit script ijgenlijk is gemaakt voor iemand die geen toegang heeft tot een database. met txt bestanden lukt het ook.

ik zou gewoon willen dat alle foto's een waarde krijgen.
Dus
imag01.jpg = 1
imag03.jpg = 2 ( want imag02.jpg bestaat niet )
foto8.jpg = 3 ( dus andere namen ook opnemen )

input is een get ( namelijk foto deze bevat een foto bevoorbeeld imag03.jpg )
het script kijkt welk waarde dat die foto heeft en doet daar +1 of -1
dat is in theorie ( nu nog de praktijk )
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/10/2011 12:35:35
Quote Anchor link
kan je even een stukje code laten zien van wat je nu hebt?
dus waar de thumbs worden getoond
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

16/10/2011 12:35:36
Quote Anchor link
gewoon werken met limit @database.
 
Php knipper

php knipper

16/10/2011 12:37:13
Quote Anchor link
Deze code laat de thumbs zien ( de kleine toch )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
$dir
= opendir($map);

    // Haal de gegevens uit dir
    while (false !== ($file = readdir($dir))) {
        if (($file !== ".") and ($file !== "..") and ($file !== ".DS_Store")) {
        list($filename, $ext, $txt) = explode(".", $file);
        list($main, $sub, $include) = explode("/", $PHP_SELF);
            if ($ext == "JPG" or $ext == "png" or $ext == "PNG" or $ext == "gif" or $ext == "GIF") {
            if ($txt !== "txt" ){ // verwijdert de reactiebestanden
                if (file_exists("".$map."/thumbs/klein_".$file."")) {
                echo '<div class="img">';
                echo '<a href="?weergaven=foto&foto='.$file.'" alt="groter" target="_top"><img src="'.$map.'/thumbs/klein_'.$file.'" height="'.$hoogte_klein.'" align="left" ></a>';  
                echo '<div class="desc"><br>'.$file.'</div>';
                echo '</div>';
                }
else{
                thumbnail($map, $file, array('klein', $hoogte_klein, $breedte_klein));
                echo '<div class="img">';
                echo '<a href="?weergaven=foto&foto='.$file.'" alt="groter" target="_top"><img src="'.$map.'/thumbs/klein_'.$file.'" height="'.$hoogte_klein.'" align="left"/></a>';                
                echo '<div class="desc"><br>test</div>';
                echo '</div>';
                }

                if ($inc==$file) echo " selected";  
            }
            }

            if ($ext == "flv" or $ext == "FLV") {
            if ($txt !== "txt") { // verwijdert de reactiebestanden
                echo '<div class="img">';
                echo '<a href="?weergaven=video&video='.$file.'" alt="groter" target="_top"><img src="'.$systeemmap.'icon/video.png" height="'.$hoogte_klein.'" width="'.$breedte_klein.'" align="left" ></a>';  
                echo '<div class="desc"><br>'.$file.'</div>';
                echo '</div>';
                if ($inc==$file) echo " selected";    
            }
            }


            if ($ext == "mp3") {
            if ($txt !== "txt") { // verwijdert de reactiebestanden
                echo '<div class="img">';
                echo '<a href="?weergaven=muziek&muziek='.$file.'" alt="groter" target="_top"><img src="'.$systeemmap.'/icon/audio.png" height="'.$hoogte_klein.'" width="'.$breedte_klein.'" align="left"  /></a>';  
                echo '<div class="desc"><br>'.$file.'</div>';
                echo '</div>';
                if ($inc==$file) echo " selected";    
            }
            }
        }
    }

?>
Gewijzigd op 16/10/2011 13:06:17 door php knipper
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.