Image croppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 10:32:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben al een eeuwigheid aan 't prusten, maar ik wil een plaatje wat mijn server staat via PHP croppen en dan opnieuw opslaan.

Anders uitgelegd:

Plaatje heeft afmeting 120x90 pixels. Uiteindelijk moet het plaatje 120x66 pixels worden, zonder dat de verhoudingen veranderen. De bovenste 12 en onderste 12 moeten er af, en het midden moet over blijven.

Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Groet
Mathijs
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:01:56
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/06/2010 10:34:50
Quote Anchor link
Wat heb je al en wat is daarvan het resultaat?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/06/2010 10:36:05
Quote Anchor link
Dit is een memberfunctie van mijn image-class. Die kun je zo ombouwen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
public function crop ($dst_w, $dst_h) {
    if ($dst_w > $this->w) {
        $this->set_err ('<p>Geef een breedte op, kleiner dan ' . $this->w . '</p>');
        return false;
    }

    if ($dst_h > $this->h) {
        $this->set_err ('<p>Geef een hoogte op, kleiner dan ' . $this->h . '</p>');
        return false;
    }

    if ($dst_w == $this->w && $dst_h == $this->h) {
        $this->set_err ('<p>Er valt niets te croppen, want je hebt <strong>precies</strong> de breedte en de hoogte van het plaatje opgegeven.</p>');
        return false;
    }


    $src = imagecreatefromjpeg ($this->path);
    $dst = imagecreatetruecolor ($dst_w, $dst_h);
    $src_x = ceil (($this->w - $dst_w) / 2);
    $src_y = ceil (($this->h - $dst_h) / 2);
    imagecopy ($dst, $src, 0, 0, $src_x, $src_y, $dst_w, $dst_h);
    imagejpeg ($dst, $this->path, $this->jpg_quality);
    imagedestroy ($src);
    imagedestroy ($dst);
    // membervariabelen updaten na een resize
    $this->w = $dst_w;
    $this->h = $dst_h;
    $this->set_filesize ();
}

?>
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 10:36:16
 
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 10:41:41
Quote Anchor link
Ik heb 't al geprobeerd met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$img
= "thumbs/".$_GET['img'];

// Content type
header('Content-type: image/jpeg');

// Get new sizes
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$newwidth = 120;
$newheight = 66;

// Load
$thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($img);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 33, 0, 33, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Output
imagejpeg($thumb);

?>


Maar dan krijg ik een keurig vraagtekentje te zien.
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 10:43:36
Quote Anchor link
De inhoud van de link, waar ik je naar toe wees....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php

# eigenschappen van de foto achterhalen                            
list ($Breedte, $Hoogte, $ImageType) = getimagesize ($FotoNaam);
                
# bepaald de verhouding tussen hoogte en breedte                
$ImageRatio = $Breedte / $Hoogte;
                    
    # bereken op basis van de ratio de nieuwe hoogte            
    if ($ImageRatio > 1)
    {

                                        
        $TnBreedte = $ThumbSize;
        $TnHoogte = $ThumbSize / $ImageRatio;
                                        
    }

    else
    {
                                        
        $TnHoogte = $ThumbSize;
        $TnBreedte = $ThumbSize * $ImageRatio;
                                        
    }

        
    # Lege thumbnail in het geheuge schrijven                        
    $Thumb = imagecreatetruecolor ($TnBreedte, $TnHoogte);
        
        # Afhankelijk van het type een thumbnail maken                
        switch ($ImageType)
        {
                                        
            case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                            
            break;
                                
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                $Source = imagecreatefromjpeg ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
            case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                $Source = imagecreatefrompng ($FotoNaam);
                                                
            break;
                                            
                                                            default:

                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
        }

        
        # De foto verkleinen en kopiëren naar de thumbnail                
        imagecopyresampled ($Thumb, $Source, 0, 0, 0, 0, $TnBreedte, $TnHoogte, $Breedte, $Hoogte);
        
        # Naam van de thumbnail samenstellen                        
        $Thumbname = $UploadMap . 'thumbnails/' . 'tn_' . $_FILES['foto']['name'];
            
            # tot slot de thumbnail opslaan opnieuw afhankelijk van het type    
            switch ($ImageType)
            {
                                        
                case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                    imagegif ($Thumb, $Thumbname);
                                        
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                    imagejpeg ($Thumb, $Thumbname, 100);
                                            
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                    imagepng ($Thumb, $Thumbname);
                                                
                break;
                                            
            }

                                        
                $Bericht[]  = 'Uw foto is succesvol opgeslagen in het fotoalbum!';
                                    
        }

?>


Wel even aanpassen naar je eigen zin natuurlijk
 
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 10:47:26
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/06/2010 10:43:36:
De inhoud van de link, waar ik je naar toe wees....


Wel even aanpassen naar je eigen zin natuurlijk


Het gaat me niet om uploaden, bestand staat al op de server. Het gaat me meer om dat ik de bovenste 12 en onderste 12 pixels er af knip en een nieuwe afbeelding over hou met de middelste 66.

Als ik een standaard resize gebruik, dan kan hij de afbeelding mooi verkleinen maar verdwijnen de pixels niet :-)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/06/2010 10:53:05
Quote Anchor link
Ik heb de code zo niet bij de hand maar zoiets zou het kunnen zijn?:

Je maakt met PHP een afbeelding van 120*66 pixels, daar leg je de te croppen afbeeling op, precies int het midden (dmv getimagesize etc en dan height en margin etc)en dan opslaan met een formaat van 120*66 pixels? Misschien dat ik je nu op juiste spoor zet waardoor je de code nu zelf in elkaar kunt zetten?
Gewijzigd op 28/06/2010 10:54:32 door Joakim Broden
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 10:53:50
Quote Anchor link
@Mathijs

Sorry, dan heb ik je vraag verkeerd begrepen.
 
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 11:16:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
header('Content-type: image/jpeg');

$src_image = "thumbs/".$_GET['img'];

$dst_x = 0;
$dst_y = 0;
$src_x = 0;
$src_y = 12;
$dst_w = 120;
$dst_h = 66;
$src_w = 120;
$src_h = 90;


// Bron krijgen
$dst_image = imagecreatetruecolor($dst_w,$dst_h);
$source = imagecreatefromjpeg($src_image);

imagecopyresized ($dst_image, $source, $dst_x , $dst_y , $src_x , $src_y , $dst_w , $dst_h , $src_w , $src_h );

// Output
imagejpeg($dst_image);

?>


Dit haalt in ieder geval de bovenste 12 er af.
Maar de onderste 12 laat hij zitten, en dan drukt hij het plaatje iets samen.

Hoe kan ik er voor zorgen dat die er ook af gaan?
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

28/06/2010 13:30:25
Quote Anchor link
Ja das een kwestie van goed je hersens erbij houden :) En als je er niet helemaal uit komt gewoon wat proberen ...

Ik gok dat $src_h 12+66 moet zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.