Image croppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 10:32:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben al een eeuwigheid aan 't prusten, maar ik wil een plaatje wat mijn server staat via PHP croppen en dan opnieuw opslaan.

Anders uitgelegd:

Plaatje heeft afmeting 120x90 pixels. Uiteindelijk moet het plaatje 120x66 pixels worden, zonder dat de verhoudingen veranderen. De bovenste 12 en onderste 12 moeten er af, en het midden moet over blijven.

Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Groet
Mathijs
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 12:42:51
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/06/2010 10:34:50
Quote Anchor link
Wat heb je al en wat is daarvan het resultaat?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/06/2010 10:36:05
Quote Anchor link
Dit is een memberfunctie van mijn image-class. Die kun je zo ombouwen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
public function crop ($dst_w, $dst_h) {
    if ($dst_w > $this->w) {
        $this->set_err ('<p>Geef een breedte op, kleiner dan ' . $this->w . '</p>');
        return false;
    }

    if ($dst_h > $this->h) {
        $this->set_err ('<p>Geef een hoogte op, kleiner dan ' . $this->h . '</p>');
        return false;
    }

    if ($dst_w == $this->w && $dst_h == $this->h) {
        $this->set_err ('<p>Er valt niets te croppen, want je hebt <strong>precies</strong> de breedte en de hoogte van het plaatje opgegeven.</p>');
        return false;
    }


    $src = imagecreatefromjpeg ($this->path);
    $dst = imagecreatetruecolor ($dst_w, $dst_h);
    $src_x = ceil (($this->w - $dst_w) / 2);
    $src_y = ceil (($this->h - $dst_h) / 2);
    imagecopy ($dst, $src, 0, 0, $src_x, $src_y, $dst_w, $dst_h);
    imagejpeg ($dst, $this->path, $this->jpg_quality);
    imagedestroy ($src);
    imagedestroy ($dst);
    // membervariabelen updaten na een resize
    $this->w = $dst_w;
    $this->h = $dst_h;
    $this->set_filesize ();
}

?>
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 10:36:16
 
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 10:41:41
Quote Anchor link
Ik heb 't al geprobeerd met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$img
= "thumbs/".$_GET['img'];

// Content type
header('Content-type: image/jpeg');

// Get new sizes
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$newwidth = 120;
$newheight = 66;

// Load
$thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($img);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 33, 0, 33, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Output
imagejpeg($thumb);

?>


Maar dan krijg ik een keurig vraagtekentje te zien.
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 10:43:36
Quote Anchor link
De inhoud van de link, waar ik je naar toe wees....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php

# eigenschappen van de foto achterhalen                            
list ($Breedte, $Hoogte, $ImageType) = getimagesize ($FotoNaam);
                
# bepaald de verhouding tussen hoogte en breedte                
$ImageRatio = $Breedte / $Hoogte;
                    
    # bereken op basis van de ratio de nieuwe hoogte            
    if ($ImageRatio > 1)
    {

                                        
        $TnBreedte = $ThumbSize;
        $TnHoogte = $ThumbSize / $ImageRatio;
                                        
    }

    else
    {
                                        
        $TnHoogte = $ThumbSize;
        $TnBreedte = $ThumbSize * $ImageRatio;
                                        
    }

        
    # Lege thumbnail in het geheuge schrijven                        
    $Thumb = imagecreatetruecolor ($TnBreedte, $TnHoogte);
        
        # Afhankelijk van het type een thumbnail maken                
        switch ($ImageType)
        {
                                        
            case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                            
            break;
                                
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                $Source = imagecreatefromjpeg ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
            case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                $Source = imagecreatefrompng ($FotoNaam);
                                                
            break;
                                            
                                                            default:

                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
        }

        
        # De foto verkleinen en kopiëren naar de thumbnail                
        imagecopyresampled ($Thumb, $Source, 0, 0, 0, 0, $TnBreedte, $TnHoogte, $Breedte, $Hoogte);
        
        # Naam van de thumbnail samenstellen                        
        $Thumbname = $UploadMap . 'thumbnails/' . 'tn_' . $_FILES['foto']['name'];
            
            # tot slot de thumbnail opslaan opnieuw afhankelijk van het type    
            switch ($ImageType)
            {
                                        
                case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                    imagegif ($Thumb, $Thumbname);
                                        
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                    imagejpeg ($Thumb, $Thumbname, 100);
                                            
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                    imagepng ($Thumb, $Thumbname);
                                                
                break;
                                            
            }

                                        
                $Bericht[]  = 'Uw foto is succesvol opgeslagen in het fotoalbum!';
                                    
        }

?>


Wel even aanpassen naar je eigen zin natuurlijk
 
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 10:47:26
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 28/06/2010 10:43:36:
De inhoud van de link, waar ik je naar toe wees....


Wel even aanpassen naar je eigen zin natuurlijk


Het gaat me niet om uploaden, bestand staat al op de server. Het gaat me meer om dat ik de bovenste 12 en onderste 12 pixels er af knip en een nieuwe afbeelding over hou met de middelste 66.

Als ik een standaard resize gebruik, dan kan hij de afbeelding mooi verkleinen maar verdwijnen de pixels niet :-)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/06/2010 10:53:05
Quote Anchor link
Ik heb de code zo niet bij de hand maar zoiets zou het kunnen zijn?:

Je maakt met PHP een afbeelding van 120*66 pixels, daar leg je de te croppen afbeeling op, precies int het midden (dmv getimagesize etc en dan height en margin etc)en dan opslaan met een formaat van 120*66 pixels? Misschien dat ik je nu op juiste spoor zet waardoor je de code nu zelf in elkaar kunt zetten?
Gewijzigd op 28/06/2010 10:54:32 door Joakim Broden
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 10:53:50
Quote Anchor link
@Mathijs

Sorry, dan heb ik je vraag verkeerd begrepen.
 
Mathijs van der Hurk

Mathijs van der Hurk

28/06/2010 11:16:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
header('Content-type: image/jpeg');

$src_image = "thumbs/".$_GET['img'];

$dst_x = 0;
$dst_y = 0;
$src_x = 0;
$src_y = 12;
$dst_w = 120;
$dst_h = 66;
$src_w = 120;
$src_h = 90;


// Bron krijgen
$dst_image = imagecreatetruecolor($dst_w,$dst_h);
$source = imagecreatefromjpeg($src_image);

imagecopyresized ($dst_image, $source, $dst_x , $dst_y , $src_x , $src_y , $dst_w , $dst_h , $src_w , $src_h );

// Output
imagejpeg($dst_image);

?>


Dit haalt in ieder geval de bovenste 12 er af.
Maar de onderste 12 laat hij zitten, en dan drukt hij het plaatje iets samen.

Hoe kan ik er voor zorgen dat die er ook af gaan?
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

28/06/2010 13:30:25
Quote Anchor link
Ja das een kwestie van goed je hersens erbij houden :) En als je er niet helemaal uit komt gewoon wat proberen ...

Ik gok dat $src_h 12+66 moet zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.