Image gallery &PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »
Johan Steel

Johan Steel

28/04/2020 22:41:00
Quote Anchor link
Beste forum leden,

Graag zou ik van jullie kennis gebruik maken. Ik probeer een image gallery op te zetten en ben al behoorlijk ver gekomen (al zeg ik hetzelf :-)). Gelukkig is er een hoop te vinden op het internet omtrent dit onderwerp.

Maargoed, toch loop ik helaas vast en mijn hoop is dat iemand van het forum mij kan helpen. Ik probeer in een tabel 3 plaatjes per rij weer te geven en dat lukt ook. Het probleem is dat het dezelfde plaatjes zijn :-(. De rij die hieronder ontstaat, laat wel een nieuw plaatje zien, maar spuugt deze ook weer drie keer uit. En zo gaat het door, totdat het zoekresultaat volledig is uitgespuugt. Mijn vraag: hoe zorg ik er in onderstaande code voor dat er drie unieke plaatjes per rij worden weergegeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
              if(isset($_POST['submit-search'])){
                $morph1=$_POST['morph1'];
                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
                      echo"
                            <div><tr><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </td></div>

                              <div><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </td></div>

                              <div><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              
                              </td></tr></div>"
;

          }
          }
          }

          ?>


Alvast bedankt!

Johan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:03:03
 
Bart Smulders

Bart Smulders

28/04/2020 22:56:28
Quote Anchor link
Beste Johan,
Nummer 1 is dat jou script vatbaar is voor injection.

Nummer 2 is dat je $row['photo_id'] er ook 3x in zet wat door het gebruik van je While dan ook vermenigvuldigd wordt tot deze op het einde is gekomen.

Bij je query kan je limit gebruiken waardoor je het resultaat begrenst op 3.
$sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";

Dan krijg je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
  if(isset($_POST['submit-search'])){
                 // Eerst user input controleren anders injection
                $morph1=$_POST['morph1'];

                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
               echo"
<div>
    <tr>
         <td>
             <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'>
             <b>"
.$row['common_name']."</b> \r\n
             <i>("
.$row['full_name'].")</i> \r\n
        </td>
   </tr>
</div>
"
;      

          }
          }
          }

?>


En indien je de gegevens niet telkens in een nieuwe div wil tonen kan het ook zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
 if(isset($_POST['submit-search'])){
                 // Eerst user input controleren anders injection
                $morph1=$_POST['morph1'];

                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
      
$MijndatabaseGegevens[]=$row;
          }

echo'<div>';
foreach($MijndatabaseGegevens as $item){
    echo"
     <tr>
         <td>
             <img src='images/"
.$item['photo_id'].".jpg'>
             <b>"
.$item['common_name']."</b> \r\n
             <i>("
.$item['full_name'].")</i> \r\n
        </td>
   </tr>
   "
;
}
    

echo'</div>';                    
          }
          }


?>
Gewijzigd op 28/04/2020 23:05:13 door Bart Smulders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2020 22:58:38
Quote Anchor link
Logisch, want zit in een iteratie waar je een dezelfde item gebruikt.

Pas je HTML in de loop aan om een enkel item te tonen. Met de modulo-operator kan je kijken of het aantal deelbaar is door drie, zodat je dan een nieuwe rij kan starten.

Overigens hoef je geen tabellen te gebruiken. CSS is krachtig genoeg om te bereiken wat je wilt. Voornamelijk is 'flexbox' het magische woord.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/04/2020 02:20:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/04/2020 22:58:38:
Met de modulo-operator kan je kijken of het aantal deelbaar is door drie, zodat je dan een nieuwe rij kan starten.

Of gewoon wat divjes floaten in een container?

- Ariën - op 28/04/2020 22:58:38:
Overigens hoef je geen tabellen te gebruiken. CSS is krachtig genoeg om te bereiken wat je wilt. Voornamelijk is 'flexbox' het magische woord.

Of dat dus inderdaad.
 
Johan Steel

Johan Steel

29/04/2020 11:04:21
Quote Anchor link
Gents,

Dank voor jullie snelle antwoord!

@Bart, scherp je opmerking over injection, thanks! Het limieteren van de query werkt, echter aangezien de resultaten variabel zijn en veelal meer dan 3, niet toepasbaar in dit geval.

@Ariën, Flexbox was de gouden tip! Veel dank.

@Thomas, dank voor het meedenken.

Nu verder stoeien met de layout en flexbox.

Groet,

Johan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/04/2020 11:16:49
Quote Anchor link
Fijn dat het lukt. Laat je de oplossing ook even weten?
 
Johan Steel

Johan Steel

29/04/2020 11:54:07
Quote Anchor link
Ik ben er nog mee aan het stoeien, qua layout. Maar de oplossing is in ieder geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
              .container{
                width:60%;
                height:100%;
                margin-left: auto;
                margin-right: auto;
                background-color:white;
                font-size: 13px;

                display: flex;
                flex-wrap: wrap;
                flex-direction: row;
                justify-content: space-evenly;
            

              }

        </style>
      </head>

 <section class="container">

          <?php
              if(isset($_POST['submit-search'])){
                $morph1=$_POST['morph1'];
                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
                      echo"   <div>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </div>"
;

          }
          }
          }

          ?>

</section>

  </body>
</html>


Toevoeging op 29/04/2020 22:33:01:

Nog even terugkomend op bovenstaande code, weet iemand misschien waarom de HTML code in de <div> niet goed werkt? De <br> werkt wel, maar alles is vet? Een class attribute in het <div> element maken werkt helaas ook niet (wat wel handig zou zijn voor de image gallery). Wat doe ik verkeerd?

Groet, Johan
Gewijzigd op 12/05/2020 17:02:15 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2020 16:56:01
Quote Anchor link
Oef, ik zie SQL-injection in $morph1!!!! (waarom genummerd?)

Geen idee waarom je output vetgedrukt is. Ik denk dat je een overrulende styling hebt?
 
Johan Steel

Johan Steel

12/05/2020 17:13:26
Quote Anchor link
Hi Ariën,

Dank voor je reactie! Inmiddels heb ik bovenstaand zelf uitgevogeld, het probleem zat hem in de haakjes ' ipv ". Echt zo`n beginners dingetje, zal niet nogmaals gebeuren :-)

Wat betreft de injectie, dank voor de tip. Ik wil eerst de code werkend hebben en ga daarna met de veiligheid aan de slag.

Ik heb nog wel een andere vraag, maar om een hele lange draad met verschillende topics te voorkomen, zal ik een nieuwe openen.

Groet,

JOhan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2020 17:24:34
Quote Anchor link
Nee, veiligheid zou ik niet als laatste doen als ik jouw was.
Doe dat dan liever direct of zet het hoog op je lijst.

Hoe meer je niet beveiligd hebt, hoe zeerder het doet als je iets vergeet.
Gewijzigd op 12/05/2020 17:26:23 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.