image over 2 div heen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap evidor

Jaap evidor

11/09/2016 20:11:46
Quote Anchor link
Hey allemaal,

ik probeer het volgende voor elkaar te krijgen.
Afbeelding

header en de naviagatie zijn beide divs en relative.

nu wil ik een 3e div welke deels de header overlapt en een deel door navigatie en klein stukje uitloopt onder de navigatie.

Hoe krijg ik dit voor elkaar? heb de 3e div absoluut gemaakt en een z-index gegeven. maar wat ik ook probeer. hij overlapt helemaal niks, of hij komt onder de navigatie de staan, of tussen de header en navigatie in maar overlappen doet die niet.

iemand een idee?

alvast bedankt voor het meedenken :)

mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:52:33
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2016 20:29:31
Quote Anchor link
Voorbeeld online?
Hoe ziet de CSS er uit?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/09/2016 20:30:18
Quote Anchor link
heb je een voorbeeld in code?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/09/2016 22:08:10
 
Jaap evidor

Jaap evidor

12/09/2016 13:23:03
Quote Anchor link
goo.gl/G1tQ1J, hier staat wat ik tot nu toe heb. is een bootstrap template


de bedoeling is dat de pokeball gif. in het midden van de navigatie komt te staan, zonder dat hierbij navigatie bar in hoogte verspringt. maar hij een stuk van de header overlapt en de onderkant een stukje overlapt zoals nu ook al het geval is.

heb op dit moment een z-index toegekend aan de css, aangezien ik daar niet veder mee kan.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2016 13:30:41
Quote Anchor link
Speel eens met de waarden van left en top.
Maak top eens negatief, bv -100px.
 
Jaap evidor

Jaap evidor

12/09/2016 13:44:23
Quote Anchor link
- SanThe - op 12/09/2016 13:30:41:
Speel eens met de waarden van left en top.
Maak top eens negatief, bv -100px.


op die manier krijg ik hem inderdaad op die positie alleen, zou ik graag willen dat de menu links verspringen, zodat die er naast komen te staan. en niet er onder.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/09/2016 23:32:07
Quote Anchor link
Als de menuitems moeten opschuiven gaat een absoluut geplaatste div niet werken. Je moet de oplossing zoeken in de volgorde van je HTML elementen, bijvoorbeeld door drie divs naast elkaar te plaatsen in een container en die container position: absolute geven.

zoiets: http://codepen.io/anon/pen/qabkaQ
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
* {
  margin: 0;
}

#header {
  position: relative;
  background-color: brown;
  font-size: 38px;
  padding: 20px;
  color: grey;
}

#menu {
  position: absolute;
  top: 90px;
  left: 40px;
  border: 1px solid green;
  padding: 10px;
}

.left {
  float: left;
  margin-right: 10px
}

#menu ul {
  padding: 0;
  margin-top: 40px;
}

#menu li {
  list-style-type: none;
  display:inline;
}

#menu a {
  padding: 10px;
  background-color: black;
  color: white;
  text-decoration: none;
  font-weight: bold;
}

#menu img {
  border:1px solid black;
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<div id="header">
  <h1>This is the header</h1>
</div>

<div id="menu">
  
  <div class="left">
    <ul>
      <li><a href="#">item 1</a></li>
      <li><a href="#">item 2</a></li>
    </ul>
  </div>
  
  <div class="left">
    <img src="https://www.phphulp.nl/img/phphulp-logo.jpg">
  </div>
  
  <div class="left">
    <ul>
      <li><a href="#">item 3</a></li>
      <li><a href="#">item 4</a></li>
    </ul>
  </div>
  
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.