image uit BD weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hkny

hkny

20/04/2007 19:45:00
Quote Anchor link
Hoi!

Ik heb een een foto in een BLOB veld staan in een tabel.

Ik probeer het zo simpel mogelijk te houden en wil hem er als volgt uitlezen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?

$sql
= "SELECT foto FROM nieuws WHERE id = '$id'";
$res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
        
while ($obj = mysql_fetch_object($res)) {
$foto = $obj->foto;  

header("Content-type: image/jpeg");
echo "<img src=\"$foto\">";

?>


Hiermee krijg ik helaas een pagina vol vreemde karakters.
Kan iemand helpen?
Quote:
Mod Edit: Topic verplaatst van 'Admin/Mods' naar 'PHP'.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hkny
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 12:58:37
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/04/2007 19:48:00
Quote Anchor link
Niet de img tag gebruiken, gewoon echo $foto doen (wel de header() laten staan!)
 
Hkny

hkny

20/04/2007 20:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?

$sql
= "SELECT foto FROM nieuws WHERE id = '$id'";
$res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
        
while ($obj = mysql_fetch_object($res)) {
$foto = $obj->foto;  

header("Content-type: image/jpeg");
echo "$foto";

?>


Wat hij nu weergeeft is nog steeds zo'n 40 regels van dit:
JjilâìÑìbkUÄðe:µ&çREw'¿;Vv£•)®LÎM)%}º”TÒÞé/S|jF1ÛMÂ1u’NMÛÔÁÕMs¿À*ª‹M

Kan de fout in de DB liggen? Het veld heb ik type mediumblob gegeven..

(excuses voor plaats van topic, dacht echt dat hij in databases terecht kwam)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/04/2007 20:06:00
Quote Anchor link
Als ik me niet vergis kan je alsnog in goede cat zetten door je eerste post aan te passen.
Maar verder heb ik weinig verstand van afbeeldingen :)
Misschien zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT foto FROM nieuws WHERE id = '$id'";
    $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
        
    while ($obj = mysql_fetch_object($res)) {
        $foto = $obj->foto;
        header("Content-type: image/jpeg");
        imagepng($foto);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.