Image uploaden en wegschrijven naar DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joachim vanthuyne

joachim vanthuyne

18/11/2010 00:10:25
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb een vraag ivm uploading van meerdere foto's in een form. Momenteel werk ik met een simple form met daarin 1
Quote:
<form name="pictureform" action="uploadSchilderij.inc.php" method="post" enctype="multipart/form-data" target="upload_target" >
<input name="myfile" id="myfile" type="file" size="30"/>


Daarna laat ik mijn script uitvoeren die de foto upload naar mijn server. En mijn gegevens in de mysql database wegschrijft ik doe dit op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
    // keep our session
    session_start();
    
  include  ('db_connect.inc.php');
  include ('lib/WideImage.php');

    // Check the upload file type

    $filetype = $_FILES['myfile']['type'];
    $gd_function_suffix = array(  
         'image/pjpeg' => 'jpeg',
         'image/jpeg' => 'jpeg',
         'image/gif' => 'gif',
         'image/bmp' => 'wbmp',
        'image/png' => 'png',
         'image/x-png' => 'png'
        );
        $function_suffix = $gd_function_suffix[$filetype];
        
        // Build Function name for ImageCreateFromSUFFIX
        if(!$function_suffix){
            $err = "Unsupported file type, must be JPG|PNG|GIF|BMP";
        }

        else{
        $function_to_read = 'ImageCreateFrom' . $function_suffix;
        
    // Get the image and create a thumbnail
    $img = $function_to_read($_FILES['myfile']['tmp_name']);
    if (!$img) {
        $err =  "could not create image handle";
    }


    $width = imageSX($img);  // Get the image width
    $height = imageSY($img); // Get the image height

    if (!$width || !$height) {
        $err =  "No Width or Height";
    }

    
    // Create php Session array for image information
    if (!isset($_SESSION["file_info"])) {
        $_SESSION["file_info"] = array();
    }


    // Use a output buffering to load the image into a variable
    ob_start();
    imagejpeg($new_img);
    $imagevariable = ob_get_contents();
    ob_end_clean();

    // Create a unique id or name for the image
    $file_id = md5($_FILES["myfile"]["tmp_name"] + rand()*100000);
    $new_name = $file_id.".$function_suffix";
    $temp_name = $_FILES["myfile"]["tmp_name"];
    
    // assign upload directory, and target path for image
    $uploaddir = "../img/schilderij/"; //getcwd();
    $target_path = $uploaddir.DIRECTORY_SEPARATOR.$new_name;
 
     // Move uploaded image to uploaddir location
    if(!@move_uploaded_file($temp_name, $target_path)){
        $err = "Couldn't Copy File to Filesystem";
    }

  // insert into DB
  $schilderijId = $_POST['schilderij'];
  $fotoAlbum = $_POST['fotoAlbum'];
  
  if($fotoAlbum == 1)
  {

    mysql_query("UPDATE foto SET fotoAlbum = '0' WHERE schilderijId='".$schilderijId."' AND fotoAlbum ='1'");
    $image = WideImage::load("../img/schilderij/".$new_name);
    $resized = $image->resize(200, 200, 'outside');
    $resized->saveToFile("../img/cache/".$file_id."Small.png");    
  }

  
  $img = WideImage::load("../img/schilderij/".$new_name);
  $rs = $img->resize('560', '340', 'inside', 'down');
  $rs->saveToFile("../img/schilderijResized/".$new_name);
    
  mysql_query("INSERT INTO foto (fotoNaam, schilderijId,fotoAlbum) VALUES ('".$new_name."', '".$schilderijId."', '".$fotoAlbum."')");
}

   // Pass our $err varialbe along

    if(!$err){
        $result = "'1','".$new_name."'";    
    }

    else{
        $result = "'.$err.','".$file_id."'";
       }
    
?>


Nu is mijn vraag wat als ik meerdere foto's wil gaan toevoegen vanuit 1 form?
Hoe zouden jullie dit oplossen?

Alvast bedankt
Joachim!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:56:30
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/11/2010 08:24:16
Quote Anchor link
Misschien met http://www.uploadify.com/ ?
Gewijzigd op 18/11/2010 08:24:26 door Obelix Idefix
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.