Image verklein script - te traag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 16:47:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb voor mijn website een script gemaakt om een image die via een link wordt opgehaald vanaf een externe locatie te verkleinen.
Alleen het probleem is dat het zeer traag gaat.
Is er misschien een andere optie ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php if(substr($foto, 0, 7) == "http://")
                    {

                        if($foto != "")
                        {

                            $foto = str_replace(" ", "%20", $foto);
                        }

                        if(@file_get_contents($foto))
                        {

                            $size = getimagesize($foto);
                            // max grootte = 130 x 130
                            if($size[0] > $size[1])
                            {

                                // horizontaal
                                if($size[0] > 130)
                                {

                                    $deler = $size[0] / 130;
                                    $hsize = "130";
                                    $vsize = round($size[1] / $deler);
                                }

                                else
                                {
                                    $hsize = $size[0];
                                    $vsize = $size[1];
                                }

                                echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"".$foto."\" border=\"0\" width=\"".$hsize."\" height=\"".$vsize."\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";     
                            }

                            else
                            {
                                // verticaal of vierkant
                                if($size[1] > 130)
                                {
                                
                                    $deler = $size[1] / 130;
                                    $vsize = "130";
                                    $hsize = round($size[0] / $deler);
                                }

                                else
                                {
                                    $hsize = $size[0];
                                    $vsize = $size[1];
                                }

                                echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"".$foto."\" border=\"0\" width=\"".$hsize."\" height=\"".$vsize."\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";     
                            }                    
                        }

                        else
                        {
                            echo "<a href=\"".$mod_url."\"><img src=\"/siteimages/geen_foto_s.gif\" border=\"0\" class=\"overzicht_afb\" alt=\"Klik voor meer informatie!\" /></a>";
                        }
/>[/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 15:52:15
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

06/06/2008 16:52:00
Quote Anchor link
ipv file_get_contents curl gebruiken, ook zou je het geresizede plaatje op je eigen server op kunnen slaan. Bij het uitlezen controleer je dan of je er eentje in de 'cache' hebt, zoniet, ga dan pas ophalen..
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/06/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Je zou eerst met het commandline commando wget het bestand kunne ophalen. Dan 775 chmod en dan door je script trekken
 
Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Zal eens kijken
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

06/06/2008 17:04:00
Quote Anchor link
Heeft de server er moeite mee, of duurt het laden van de plaatjes lang? Als het het tweede is: dan moet je de afbeeldingen verkleinen met PHP en op je eigen server gaan, of de server waarvan 'hotlinkt' heeft gewoon een trage verbinding (upload). Dan kun je nogsteeds het beste verkleinen en op je eigen server opslaan, en als het bestand al gestaat, gewoon weergeven, bestaat het niet, naar je server downloaden en verkleinen. Zelfde geld voor als je eigen server er moeite mee heeft, dan moet je gewoon controleren of een verkleinde versie van de afbeelding al op de server staat, zoniet moet je deze downloaden en verkleinen.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/06/2008 17:04:00
Quote Anchor link
Je resized de afbeeldingen helemaal niet. De zegt gewoon tegen de browser dat hij de afbeeldingen wat kleiner moet weergeven. Een afbeelding echt verkleinen kun je doen met de functie imagecopyresampled()
 
Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 17:06:00
Quote Anchor link
Wij gebruiken een zeer snelle server, Het gaat ook om een redelijk portaal waarvoor dit is namelijk. Wij staan niet op ene standaard hosting server.

Perfect zo een hoop antwoorden hier kan ik wat mee.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

06/06/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Waarom zou je die server extra belasten als dat niet nodig is en dit veel minder dataverkeer kost, dus beter voor je verbinding.

En juist omdat het voor een redelijk portaal is is dit beter, zeker voor bezoekers met een niet zo'n grote upload.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 17:11:00
Quote Anchor link
Het zit zo, het gaat om links naar images van producten feeds.
De productenfeeds laad ik in met phpmyadmin in csv formaat.
Nu staat er dus een link naar de image vandara dat het zo gaat.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

06/06/2008 17:13:00
Quote Anchor link
Huh, kun je het misschien iets duidelijker uitleggen. En eerst van PMA naar CVS lijkt me onlogisch. Anyway, ik ga even een frietje bakken en een frikadel.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Ik haal de csv file ergens op zeg maar. deze bewerk ik en voer die weer in via PMA zodat er weer producten bij komen.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Owja smakkelijk
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

06/06/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Ja, maar dat heeft toch niets met die afbeeldingen te maken? Die afbeeldingen kun je het beste verkleinen en op je EIGEN server opslaan, dat voorkomt onvindbare afbeeldingen.

Niet bumpen aub (klink ik als SanThe?)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 17:19:00
Quote Anchor link
Ik snap wat je bedoelt, alleen denk niet dat dit voor ons zo werkt. het probleem is dan dat de images zich gana op stapelen aangezien we naar 100.000 producten toegaan. Er moet dan ook iets komen wat ze weer verwijderd. Dan word het allemaal iets complexer.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

06/06/2008 18:20:00
Quote Anchor link
Wat ik alleen niet snap is dat je zegt dat het minder dataverkeer kost om het vanaf de server op te halen. Hier zit toch bijna geen verschil in zou je zeggen.
Als je hem van een externe loctie op haalt kost dat zoveel dataverkeer meer ?
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

06/06/2008 18:37:00
Quote Anchor link
Je kunt die onnodige thumbs toch ook verwijderen.

En nee, dat kost niet meer dataverkeer, maar wel voor de bezoeker.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

07/06/2008 21:44:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 06.06.2008 17:04:
Je resized de afbeeldingen helemaal niet. De zegt gewoon tegen de browser dat hij de afbeeldingen wat kleiner moet weergeven. Een afbeelding echt verkleinen kun je doen met de functie imagecopyresampled()


Klopt wat je zegt, alleen kan dit op een snellere mannier. De complete foto verkleinen is voor ons gene optie omdat wij hem op een ander punt groter weergeven. Heb vandaag even getest en het script weg gehaald en dan de pagina opgeroepen. was 100x sneller dus het script vertraagd helaas de boel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.