imagecopyresampled werkt nog niet optimaal.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Martijn Zant

Martijn Zant

17/12/2013 21:20:10
Quote Anchor link
Goedenavond Iedereen,

Ik heb een vraagje over mij php script. Ik wil op mijn website de mogelijkheid aanbieden dat bezoekers hun profielfoto kunnen uploaden. Hierbij wil ik dat bezoekers hun foto kunnen snijden uit een (te) grote foto.
Het volgende javascript gebruik ik om de snijvlakte te bepalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
function getSizes(im,obj)
    {
        var x_axis = obj.x1;
        var x2_axis = obj.x2;
        var y_axis = obj.y1;
        var y2_axis = obj.y2;
        var thumb_width = obj.width;
        var thumb_height = obj.height;
        alert(x_axis);
        alert(x2_axis);
        alert(y_axis);
        alert(y2_axis);
        alert(thumb_width);
        alert(thumb_height);
        if(thumb_width > 0)
            {
                if(confirm("Do you want to save image..!"))
                    {
                        $.ajax({
                            type:"GET",
                            url:"ajax_image.php?t=ajax&img="+$("#image_name").val()+"&w="+thumb_width+"&h="+thumb_height+"&x1="+x_axis+"&y1="+y_axis,
                            cache:false,
                            success:function(rsponse)
                            
                                {
                                    //$("#photoimg").hide();
                                    $("#thumbs").html("");
                                    $("#thumbs").html("<img src='uploads/"+rsponse+"' style='max-width:450px'/>");
                                    
                                }
                        });
                    }
            }
        else
            alert("Please select portion..!");
    }

$(document).ready(function () {
    $('img#photo').imgAreaSelect({
        aspectRatio: '2.25:1',
        onSelectEnd: getSizes
    });
});


Nu wil ik dit gaan verwerken en doe dit in het volgende php script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

require_once 'db.php';
$nummer_project = 1;

$basic_width = $_SESSION['basic_width'];
$basic_height = $_SESSION['basic_height'];

$t_width = 450;    //  thumbnail width
$t_height = (($t_width/$basic_width)*$basic_height);    //  thumbnail height

$ratio_x = $t_width / $basic_width;
$ratio_y = $t_height / $basic_height;

$new_name = "header".$nummer_project.".jpg"; // Thumbnail image name

$path = "uploads/";
if(isset($_GET['t']) and $_GET['t'] == "ajax")
    {

        extract($_GET);
        $snijden_vanaf_x = ceil($x1 * $ratio_x);
        $snijden_vanaf_y = ceil($y1 * $ratio_y);
        $snijlengte_x = ceil($w * $ratio_x);
        $snijlengte_y = ceil($h * $ratio_y);
                
        $nimg = imagecreatetruecolor($snijlengte_x,$snijlengte_y);
        $im_src = imagecreatefromjpeg($path.$img);
        imagecopyresampled($nimg,$im_src,0,0,$snijden_vanaf_x,$snijden_vanaf_y,980,435,$snijlengte_x,$snijlengte_y);
        
        
        imagejpeg($nimg,$path.$new_name,100);
        echo $new_name;
        exit;
    }

    
    ?>

Nu krijg ik wel de kleine foto alleen deze is helemaal zwart. Weet iemand waar het dan fout (kan) gaan?

Als er meer toelichting nodig is hoor ik dit graag!

Alvast bedankt!

Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 18/12/2013 11:57:36 door Martijn Zant
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:56:42
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 11:17:24
Quote Anchor link
lijn 17: $path = "wuploads/";

lijn 28: $("#thumbs").html("<img src='uploads/"+rsponse+"' style='max-width:450px'/>");

Ik veronderstel dat je die wuploads op lijn 17 moet veranderen naar uploads

-----

De error die je klrijgt, is dat imagecreatefromjpeg het pad $path.$img niet kan vinden.
Gewijzigd op 18/12/2013 11:23:40 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

18/12/2013 11:57:10
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Echter is die w een klein foutje dat door het weghalen van de hele link komt.

Oorspronkelijk staat de w er niet.

Wat zou verder de fout kunnen zijn dat ik een zwarte afbeelding krijg?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 12:17:25
Quote Anchor link
Bij mij komt meestal geen zwarte afbeelding meer.

Maar het lijkt me dat de berekening niet klopt.
Wanneer de berekening getallen levert die buiten de grenzen van de image komen, ontstaat de fout.

$snijden_vanaf_x en $snijden_vanaf_y hebben niets te maken met de ratio. Die gegevens zijn het punt (x, y) van de source. Dus gewoon de top en left waar de gebruiker de cursor zet als eerste punt.

Die variabelen moet je anders noemen. Zorg dat bij elke variabele duidelijk is of het eindresultaat een source of destination waarde is. Nu is het verwarrend.

----
- Vertel eens wat die vaste waarden zijn. 450; 980; 435
- $_SESSION['basic_width'] en $_SESSION['basic_height'] worden bij het uploaden gevuld zeker? Wat voor waarden zijn dat?
Vergeet niet dat bovenaan ajax_image.php session_start() moet staan.
elk verzoek moet beginnen met session_start(); ook ajax verzoeken
Gewijzigd op 18/12/2013 12:20:23 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

18/12/2013 12:48:51
Quote Anchor link
Hey Kris,

Wederom bedankt voor je reactie. Even ter toelichting. Dat ratio zit er in vanwege het volgende proces wat doorlopen wordt:
1) User upload foto
2) De foto wordt verkleint weergegeven met een maximale breedte van 450 px.
3) De user kan in deze foto snijden en verzenden
4) het gesneden gedeelte moet naar ratio worden gesneden uit de oorspronkelijke foto.
5) de nieuwe gesneden foto is nu te zien. (deze foto zal later worden gebruikt als header foto met een breedtje en hoogte van 980 x 435

Zelf heb ik de berekeningen bekeken en denk ik dat het goed is maar ik zal hier nog eens naar kijken.

Eventuele tips over het hierboven beschreven proces zijn welkom natuurlijk .
Gewijzigd op 18/12/2013 13:01:37 door Martijn Zant
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 13:37:03
Quote Anchor link
980 x 435; okay, dan moet je dus zeker maken dat de source image groter is dan dat.
Daar moet je al op controleren.
En dan nog moet zien dat de gebruiker een selectie maakt die groter is dan dat.

----

Wacht even. Je verkleint eerst naar 450px; daarna wil je er iets uit snijden dat veel groter is dan dat.
Dat is niet de bedoeling.
Gewijzigd op 18/12/2013 13:54:00 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

18/12/2013 14:04:23
Quote Anchor link
De foto zelf zal niet verkleint worden opgeslagen maar gewoon op ware grootte.
Vervolgens bij het snijden zal de afbeelding verkleint worden weergegeven.
Vandaar dat ik het ratio bereken hoeveel de afbeelding verkleint is weergegeven. Vervolgens gebruik ik dit ratio om de uiteindelijk snijgrootte te berekenen.

Ik hoop dat dit kan?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 14:19:05
Quote Anchor link
Hier is mijn versie.

Extra bestanden: "jquery.min.js", "imgareaselect-default.css", "imgAreaSelect.js"
(controleer of die juist staan, op lijn 7, 8, 9 van mijn code)

De image bevindt zich ook al in de map uploads, bij mij met de naam "a75oeGx_700b_v1.jpg" (geplukt van 9gag, zie de volledige src van de <img>).
Zorg dat de image (die jij wil gebruiken) overeenkomt met de gegevens in de <img> en in de <input>.


Alles wat niet belangrijk of nodig is voor mij, heb ik weggelaten. Eventueel heb jij die wel nog nodig.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
session_start();
?>

<input id="image_name" value="a75oeGx_700b_v1.jpg"><br>
<img id="photo" src="http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/a75oeGx_700b_v1.jpg">
<span id="thumbs"></span>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="imgareaselect-default.css" />
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script src="imgAreaSelect.js"></script>
<script>
function getSizes(im, obj) {
  var x_axis = obj.x1;
  var x2_axis = obj.x2;
  var y_axis = obj.y1;
  var y2_axis = obj.y2;
  var thumb_width = obj.width;
  var thumb_height = obj.height;
  if(thumb_width > 0)
    {
      if(1)  // confirm("Do you want to save image..!")
        {
          $.ajax({
            type:"GET",
            url:"ajax_image.php?t=ajax",
            data: {  // object notatie van data die we mee sturen
              img: $("#image_name").val(),
              w: thumb_width,
              h: thumb_height,
              x1: x_axis,
              y1: y_axis
            },
            cache:false,
            success:function(rsponse) {
                //$("#photoimg").hide();
                $("#thumbs").html("");
                $("#thumbs").html("<img src='uploads/" + rsponse + "' style='max-width:450px'/>");
              }
          });
        }
    }
  else
    alert("Please select portion..!");
}
$(document).ready(function () {
    $('img#photo').imgAreaSelect({
        aspectRatio: '2.25:1',
        onSelectEnd: getSizes
    });
});
</script>


ajax_image.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
session_start();          // niet vergeten!  elk verzoek moet beginnen met session_start(); ook ajax verzoeken
if(isset($_GET['t']) and $_GET['t'] == "ajax") {
  // options:
  $path = "uploads/";
  $dest_w = 980;
  $dest_h = 435;
  $dest_filename = 'header1.jpg';
  // source gegevens lezen
  $source = $path . $_GET['img'];
  list($src_w, $src_h, $type, $attr) = getimagesize($source);
  $crop = array(
    'x' => $_GET['x1'],
    'y' => $_GET['y1'],
    'w' => $_GET['w'],
    'h' => $_GET['h']
  );

  // we forceren de destination width en height naar vaste waarden
  
  $nimg       = imagecreatetruecolor($dest_w, $dest_h);
  $im_src     = imagecreatefromjpeg($source);
  $okay       = imagecopyresampled(
    $nimg,              // resource $dst_image
    $im_src,            // resource $src_image
    0,                  // int $dst_x
    0,                  // int $dst_y
    $crop['x'],         // int $src_x
    $crop['y'],         // int $src_y
    $dest_w,            // int $dst_w
    $dest_h,            // int $dst_h
    $crop['w'],         // int $src_w
    $crop['h']          // int $src_h
  );
  imagejpeg($nimg, $path.$dest_filename, 100);
  echo $dest_filename;
  exit;
}

?>


Moraal:
Je hebt die ratio-berekeningen niet nodig.
De destination width en height worden geforceerd in imagecopyresampled();
de source gegevens moeten al helemaal geen ration meekrijgen bij het lezen van de gegevens. imagecopyresampled rekent dat zelf juist uit.

Wat die sessie betreft ... daar weet ik niet echt wat je van plan bent, en wat het in dit stuk code betekent.
Ik doe er niets mee.
Maar het punt is: als je sessie-gegevens in de Ajax call nodig hebt, moet je de Ajax call ook beginnen met session_start().

Was dit de bedoeling?
Gewijzigd op 18/12/2013 14:52:38 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

19/12/2013 11:18:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitleg! Ik ga hier vanavond even naar kijken.

Thanks!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/12/2013 11:24:25
Quote Anchor link
Nu ik er aan denk,

Die ratio voor de source kan eventueel wel nodig zijn in de berekening, indien de image (waar de gebruiker in moet snijden) verkleind in beeld komt.
Dus als je met css #photo verkleint.

Nu ja, dat lukt je wel.
 
Martijn Zant

Martijn Zant

20/12/2013 15:42:21
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik heb het geprobeerd alleen ik krijg nog steeds een zwarte afbeelding als resultaat.
Ik mis volgens mij echt iets heel kleins...

Maar wat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
session_start();

$nummer_project = 5;

if(isset($_GET['t']) and $_GET['t'] == "ajax")
{
    
    // Options
    $path = "uploads/";
    $dest_w = 980;
    $dest_h = 435;
    
    $dest_filename = "header".$nummer_project.".jpg"; // Thumbnail image name
    
    // Source gegevens lezen

    $source = $path . $_GET['img'];
    list($src_w, $src_h, $type, $attr) = getimagesize($source);
    $t_width = 450;    //  thumbnail width
    $t_height = (($t_width/$basic_width)*$basic_height);    //  thumbnail height
    $ratio_x = $t_width / $src_w;
    $ratio_y = $t_height / $src_h;
    
    $crop = array(
        'x' => ($_GET['x1'] * $ratio_x),
        'y' => ($_GET['y1'] * $ratio_y),
        'w' => ($_GET['w'] * $ratio_x),
        'h' => ($_GET['h'] * $ratio_y)
    );

    // we forceren de destination width en height naar vaste waarden            
    $nimg = imagecreatetruecolor($dest_w,$dest_y);
    $im_src = imagecreatefromjpeg($source);
    $oke = imagecopyresampled(
        $nimg,
        $im_src,
        0,
        0,
        $crop['x'],
        $crop['y'],
        $dest_w,
        $dest_h,
        $crop['w'],
        $crop['h']
    );

    
    imagejpeg($nimg,$path.$dest_filename,100);
    echo $dest_filename;
    exit;
    }

    
    ?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2013 15:48:42
Quote Anchor link
Toon ook eens de HTML die de gebruiker te zien krijgt.

Eventueel een copy/paste van de paginabron of zo.

Met ten minste
- alle elementen die jQuery aanspreekt
- met de css van de image waar de gebruiker in snijdt.
Gewijzigd op 20/12/2013 15:57:10 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

20/12/2013 16:12:55
Quote Anchor link
Hierbij de code van het html gedeelte:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link rel="stylesheet" href="../../../_css/cms.css" media="screen" />
<title>test</title>
</head>
<body>
<!--B.o.f. navTop-->
<div id="navTop">
    <div class="wrap">
    Welkom <span style="color:#1958bd"></span>
    </div>

</div>
<!--E.o.f. navTop-->

<div class="wrap" style="margin-top:10px;">
    <div id="adminMenu">
    <nav id="main-menu">
    <ul class="nav-bar">
          <li class="nav-button-home"><a style="padding-left:50px" href="/">Dashboard</a></li>
          <li class="nav-button-project"><a style="padding-left:45px" href="#">Projecten</a></li>
          <li class="nav-button-statistics"><a style="padding-left:40px;" href="#">Mijn statistieken</a></li>
    </ul>
</nav>
    </div>
<div id="mainContent">
    <div id="pageName">
      <div id="iconHome" class="addProject">Project toevoegen</div></div>
<div class="hr"></div>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="imgareaselect-default.css" />
<script type="text/javascript" src="jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="jquery.imgareaselect.pack.js"></script>
<script type="text/javascript">
function getSizes(im,obj)
    {
        var x_axis = obj.x1;
        var x2_axis = obj.x2;
        var y_axis = obj.y1;
        var y2_axis = obj.y2;
        var thumb_width = obj.width;
        var thumb_height = obj.height;
        
        if(thumb_width > 0)
            {
                if(1)//confirm("Do you want to save image..!"))
                    {
                        $.ajax({
                            type:"GET",
                            url:"ajax_image.php?t=ajax&img="+$("#image_name").val()+"&w="+thumb_width+"&h="+thumb_height+"&x1="+x_axis+"&y1="+y_axis,
                            cache:false,
                            success:function(rsponse)
                            
                                {
                                    //$("#photoimg").hide();
                                    $("#thumbs").html("");
                                    $("#thumbs").html("<img src='uploads/"+rsponse+"' style='max-width:450px'/>");
                                    
                                }
                        });
                    }
            }
        else
            alert("Please select portion..!");
    }

$(document).ready(function () {
    $('img#photo').imgAreaSelect({
        aspectRatio: '2.25:1',
        onSelectEnd: getSizes
    });
});
</script>


<form id="cropimage" method="POST" name="header_submit" enctype="multipart/form-data">
<table width="940" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" class="regTable">
  <tr>
    <td colspan="2"><h2><span>1</span>:Voeg een header foto toe.</h2></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="file" name="photoimg" id="photoimg" />
    <input type="hidden" name="image_name" id="image_name" value="" /> * </br>
        </td>
    <td><input class="save"type="submit" name="header_submit" value="Header Foto Uploaden"/>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>

            
  
<div style="margin:0 auto; width:600px">
<div id="thumbs" style="padding:5px; width:600px"></div>
<div id="thumbs" style="padding:5px;"></div>
<div style="width:600px">
  

  
  
  </tr>
 </table>
<div class="hr"></div>
</form>






<form action="" method="POST" name="project_toevoegen" enctype="multipart/form-data">



En hier de css van default snijden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
/*
 * imgAreaSelect default style
 */

.imgareaselect-border1 {
    background: url(border-v.gif) repeat-y left top;
}

.imgareaselect-border2 {
    background: url(border-h.gif) repeat-x left top;
}

.imgareaselect-border3 {
    background: url(border-v.gif) repeat-y right top;
}

.imgareaselect-border4 {
    background: url(border-h.gif) repeat-x left bottom;
}

.imgareaselect-border1, .imgareaselect-border2,
.imgareaselect-border3, .imgareaselect-border4 {
    filter: alpha(opacity=50);
    opacity: 0.5;
}

.imgareaselect-handle {
    background-color: #fff;
    border: solid 1px #000;
    filter: alpha(opacity=50);
    opacity: 0.5;
}

.imgareaselect-outer {
    background-color: #000;
    filter: alpha(opacity=50);
    opacity: 0.5;
}

.imgareaselect-selection {  
}
Gewijzigd op 20/12/2013 16:14:56 door Martijn Zant
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.