Images in en uit de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gregor

gregor

23/09/2004 22:55:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb hier een tijd geleden regelmatig domme vragen gesteld. Sinds die tijd heb ik ondertussen veel geleerd!!! T blijft gewoon leuk om mee te spelen, niet?!

Nu zit ik met het volgende. Ik sla een afbeelding verkleind op in de database. Ik zie die afbeelding [BLOB - 14 KB](of id) ook staan in de database. Nu wil ik deze afbeelding weergeven in een pagina. Dit lukte perfect voordat ik het verklein script heb toegevoegd. Kan iemand mij helpen???

Ik krijg bij de pagina waarmee ik de afbeelding wil laten zien de volgende melding Resource id #6

HET OPSLAAN IN EEN MAP EN IN DE DATABASE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
if($_POST['Upload']){
                    if(!$_FILES['usrfile']['tmp_name']){
                    echo "het plaatje is NIET geupload";
                    }

                    else{
                    $filename = $_POST['filename'];
                    $filetype = explode(".", $_FILES['usrfile']['name']);
                    $filteype = array_shift($filetype);
                    $filetype = $filetype[0];
                    $file = $_FILES['usrfile']['tmp_name'];
                    $file_src_name = $_FILES['usrfile']['name'];
                    
                    copy($_FILES['usrfile']['tmp_name'], "/home/gregoron/public_html/upload/images/".$filename.".".$filetype);
                    echo "het bestand ".$file_src_name." is geupload als ".$filename.".".$filetype;
                    
                    $src = ImageCreateFromJPEG($file);
                    $width = imagesx($src);
                    $height = imagesy($src);
                    $x = 150;
                    $y = $height/($width/150);
                    $pic = imagecreatetruecolor($x,$y);
                    imagecopyresampled($pic,$src,0,0,0,0,$x,$y,$width,$height);
                    //$pic = addslashes(fread(fopen($pic,"r"), filesize($pic)));
                                        
                    //$pic = addslashes(fread(fopen($file, "r"), filesize($file)));

                    include("../Connections/Shop.php");
                    mysql_select_db($database_Shop, $Shop);
                    $pic_insert = "INSERT INTO images (Image) VALUES ('$pic')";
                    $controle = mysql_query($pic_insert) or die (mysql_error());
                    }}

?>


HET OPHALEN UIT DE DATABASE:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once('../Connections/Shop.php'); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$id
= $_GET['ID'];
mysql_select_db($database_Shop, $Shop);
$query_image = "SELECT * FROM images WHERE ImageID = $id";
$image = mysql_query($query_image, $Shop) or die(mysql_error());
$row_image = mysql_fetch_assoc($image);
$totalRows_image = mysql_num_rows($image);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
Header("Content-type: image/jpeg");
echo $row_image['Image'];
?>
Gewijzigd op 23/09/2004 23:01:00 door Gregor
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 04:27:15
 
Mitch X

Mitch X

23/09/2004 23:15:00
Quote Anchor link
Kheb niets gelezen van je probleem, maar wil toch dit schrijven: zet je afbeeldingen nou niet in een db, ook niet verkleind (keej klein beetje gelezen dan ;)), dat kost gewo0n meer tijd ...
 
Gregor

gregor

23/09/2004 23:49:00
Quote Anchor link
Bedoel je dat t meer tijd kost op de server, dus totdat de pagina volledig wordt weergegeven of om te bouwen en onderhouden???
 
Mitch X

Mitch X

24/09/2004 00:10:00
Quote Anchor link
De database server wordt extra belast ... trek je conclusie zelf maar :)
 
B a s
Beheerder

B a s

24/09/2004 11:59:00
Quote Anchor link
eigenlijk is een database helemaal niet gemaakt om plaatjes e.d. in te gooien.. Je kunt ze beter naar een map uploaden op je server waar je het id nummer van je artikel (weet niet of dit het geval is) laat overeenkomen met het id nummer van het plaatje.. Zo gebeurt dat ook op PHPhulp.. Je checked daarna gwo0n of het idnummer.gif of .jpg (en wellicht nog meer) bestaat.. zo niet, laat niets zien, zo ja, toon plaatje :)
 

26/09/2004 23:58:00
Quote Anchor link
bedankt alvast, volgende vraag :-)
Als de afbeelding wordt geupload wordt tegelijkertijd het nieuwe artikel in de database geplaatst, kan ik dan ook daarna gelijk weer dat ID opvragen??? Of staat het artikel dan nog niet in de DB???
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.