imap_open in php foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bo Bo

Bo Bo

26/10/2010 15:40:39
Quote Anchor link
Ik wil met php een mailbox op mijn server uitlezen (php en mail op dezelfde server)

nou heb ik vanmiddag al apt-get install php5-imap gedaan. Toen vroeg hij of ik php.ini wou vervangen en daar heb ik nee gekozen omdat ik een aangepaste versie heb.

nou heb ik de code:
$mbox = imap_open("{localhost:143}", "gebruikersnaam", "wachtwoord");

en ik blijf de melding "Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {localhost:143} in /home/lab/public_html/readmail.php on line 3" krijgen"

heeft iemand enig idee waar de fout zit? Zou het aan instellingen in php.ini kunnen liggen?

Ik heb ipv localhost ook het ip adres van mijn server geprobeerd zonder succces.

gebruikersnaam en wachtwoord zijn 100% zeker goed
Gewijzigd op 26/10/2010 15:52:45 door Bo Bo
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:12:43
 
- SanThe -

- SanThe -

26/10/2010 15:44:05
Quote Anchor link
Heb jij wel een imap server draaien?
 
Bo Bo

Bo Bo

26/10/2010 15:49:22
Quote Anchor link
als ik php info doe laad hij iig de imap module:

imap

IMAP c-Client Version 2004
SSL Support enabled
Kerberos Support enabled


Ja imap (dovecot) draait op de server. Diverse klanten gebruiken imap om hun mail op te halen en met roundcube log ik ook in via imap

Toevoeging op 26/10/2010 16:07:48:

WERKEND!

de regel:
$mbox = imap_open("{localhost:143}", "gebruikersnaam", "wachtwoord");

moest vervangen worden door:
$mbox = imap_open("{localhost:143/imap/notls}", "gebruikersnaam", "wachtwoord");
Gewijzigd op 26/10/2010 15:53:24 door Bo Bo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.