imap_open op server lukt niet (lokaal wel)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David M

David M

16/04/2020 21:06:30
Quote Anchor link
Ik gebruik het volgende PHP script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$hostname = '{server.name.nl:993/imap/ssl/novalidate-cert}INBOX';
$username = 'usename';
$password = 'password';

$conn = imap_open($hostname, $username, $password) or die('Cannot connect to mailbox: ' . imap_last_error());


Via localhost of op mijn eenvoudige webhost krijg ik connectie, echter op mijn VPS lukt het niet om verbinding te maken. Ook de foutmelding zie ik niet (dat maakt het natuurlijk nogal lastig).

Ik heb alle mogelijke hostnames geprobeerd ook verschillende poorten. Als ik Google kan het mogelijk te maken hebben met een Firewall.... heeft iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:10:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 21:14:32
Quote Anchor link
Wat zie je nu dan wel?
Wat verwacht je te zien?
Is dit al je code?
 
David M

David M

16/04/2020 21:16:30
Quote Anchor link
Nee dit is niet alle code, maar hier loopt het op de server al vast. Ik zie een witte pagina.

Met var_dump($conn), zie ik ook helaas niets.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 21:18:16
Quote Anchor link
Zet anders je foutafhandeling even aan, of check je error_log.
 
David M

David M

16/04/2020 21:20:58
Quote Anchor link
An uncaught Exception was encountered

Type: Error

Message: Call to undefined function imap_open()
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 21:21:58
Quote Anchor link
Ah, de imap-functies staan uit op de server. Heb je die in eigen beheer?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

16/04/2020 21:23:34
Quote Anchor link
Is de IMAP extensie überhaupt aanwezig op je VPS? (check met phpinfo())
Gewijzigd op 16/04/2020 21:24:08 door Rob Doemaarwat
 
David M

David M

16/04/2020 21:23:45
Quote Anchor link
Nee, maar de tip om foutafhandeling aan te zetten was een goede. Ik host een unmanaged VPS bij transIP, maar we hebben daar iemand die het beheert. Ik zal is vragen of hij di t"aan kan zetten"; Of werkt dat niet zo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 21:24:42
Quote Anchor link
Ja, vraag het diegene eens. Draait deze DirectAdmin? Dan is het snel mogelijk.
Gewijzigd op 16/04/2020 21:27:28 door - Ariën -
 
David M

David M

16/04/2020 21:37:48
Quote Anchor link
Ja ik het toegang tot directAdmin; waar moet ik zijn?
Gewijzigd op 16/04/2020 21:40:07 door David M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2020 21:49:02
Quote Anchor link
Dan moet je deze commando's (laten) uitvoeren via SSH:

https://help.directadmin.com/item.php?id=341
 
David M

David M

16/04/2020 22:33:04
Quote Anchor link
Gelukt! Dank je wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.