in 6 stappen informatie verzamelen en weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rocky

Rocky

06/10/2006 19:39:00
Quote Anchor link
ik wil graag in 6 stappen een formulier maken of laten maken met behulp van php.

stap 1 t/m 5 moeten er maten ingegeven worden hoogte maal breedte etc en in stap 6 wordt een overzicht gemaakt van stap 1 t/m 5 en vervolgens te versturen naar de emailontvanger.

wie weet er raad ?? en kan helpen.

mvg Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:48:34
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

06/10/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Wil je automatisch een formulier genereren, wil je dat er dingen worden ingevuld in 5 stappen en dat de 6de stap verzenden. Iets duidelijker graag. En hij staat niet in aanvragen dus ik neem aan dat je al een opzetje hebt?
 
Rocky

Rocky

06/10/2006 19:49:00
Quote Anchor link
Nee ik heb geen opzetje maar wel een goed voorbeeld.
de bedoeling is als volgt.

stap 1 geeft ( elke stap op een eigen pagina? een hoogte maat in
stap 2 geeft een breedte maat in
stap 3 een ruimte die over is links en rechts
stap 4 en 5 en 6 ook
alle gegevens worden dan weergegeven in uitdraai van de ingevoerden maten.
deze moeten via de site verzonden kunnen worden of minimaal geprint

Bedankt Ruud
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

06/10/2006 19:52:00
Quote Anchor link
ok... Wil je even op [start >> alle programma's >> Bureau accesoires >> paint] klikken en dan even je creatieve brein omzetten in een plaatje... dank je :)
 
Rocky

Rocky

06/10/2006 19:55:00
Quote Anchor link
Jason

ik heb je pm gestuurd
 
Dutchcamel

dutchcamel

06/10/2006 19:55:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp wil je dus een formulier over meerdere pagina's verdelen, en pas bij de laatste stap de gegevens verwerken?

Dan is het het handigste als je de 'tussenresultaten' in een sessie op slaat.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

06/10/2006 20:00:00
Quote Anchor link
voorbeeld. www.robotdeuren.nl >> offerte
---

Ruud je vraagt hulp, geen probleem. We willen je graag helpen maar dan deal je ook met de 'negatieve' gevolgen.

Maak eerst maar 6 formuliertjes. Post die dan helpen wij je met de php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
Frank -

Frank -

06/10/2006 20:27:00
Quote Anchor link
Offtopic: 6 pagina's, dat is een hoop... 9 van de 10 potentieele klanten ben je pagina 4 of 5 wel kwijt. 2 of 3 pagina's is eigenlijk wel het maximum dat je kunt/wilt gebruiken.

Maak het zo simpel mogelijk dat echt niet nog korter en eenvoudiger kan. En blijf jezelf afvragen of je bepaalde informatie wel écht nodig hebt. Meestal is dat niet het geval en kun je dus nog meer gegevens weglaten waardoor het nog eenvoudiger wordt. Eenvoud geeft je de grootste kans op succes.
 
Rocky

Rocky

06/10/2006 20:52:00
Quote Anchor link
Oke

als er een script is voor 1 pagina met invulvelden is het ook goed

het hoeft niet voor niets voor diegene die het wil maken
 
Rocky

Rocky

06/10/2006 20:54:00
Quote Anchor link
ps Jason
wat in je pm staat hoef je hier echt niet te plaatsen en toch zeker niet omdat ik dat niet wilde.
dat heeft niets met deal te maken

dus eraf halen !!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/10/2006 20:58:00
Quote Anchor link
Ruud:
als er een script is voor 1 pagina met invulvelden is het ook goed


Standaard voorbeelden van formulieren zijn er zoveel, bijvoorbeeld zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form action="#" method="post">
    <p>Veld 1:<input type="text" name="veld1" /></p>
    <p>Veld 3:<input type="text" name="veld3" /></p>
    <p>Veld 3:<input type="text" name="veld3" /></p>
    <p><input type="submit" value="versturen" /></p>
</form>


Voorbeelden van de php achter een formulier en voorbeelden van hoe je het verder verwerkt, kun je tussen de scripts op deze site wel vinden...
 
Rocky

Rocky

06/10/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Deze is goed !!
<p><input type="submit" value="versturen" /></p>

alleen het versturen nog ?

kun je die ene regel ook plaatsen zodat dit formulier ook echt verstuurd wordt.
ik ben echt een beginneling

Bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/10/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je nog even wat handleidingen mbt html formulieren moet gaan lezen.

Bovenstaand formulier wordt al verzonden als je op 'versturen' klikt, alleen op dit moment is er nog geen php code om dat verzonden formulier verder te verwerken.

Lees deze link eens door om te kijken hoe het nou precies zit met forms.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

07/10/2006 13:03:00
Quote Anchor link
Ruud, moet je even luisteren. Als je hulp wilt moet je jezelf 'bloot' geven. Omdat je bepaalde kennis niet vergaard hebt. Dat is geen probleem en daarvoor is deze site ook. Maar als het niet duidelijk is (en ik gaf je een voorstel om het te tekenen.) moet je niet gaan piepen omdat er 'private information' opkomt. Daarnaast is het een site die NIET - ik herhaal NIET - beveiligd is dus is openbaar te bezoeken. Ik laat de link staan of je moet even iets gaan tekenen
 
Rocky

Rocky

07/10/2006 19:55:00
Quote Anchor link
Dit heb ik in elkaar gezet zoals het in php zo moeten gaan gebeuren.
<html>
<html>
<body style="text-align: center" bgcolor="#D0D0D0">
<form action="MAILTO:[email protected]" method="post" enctype="text/plain">

<h3 align="center">
<a href="nieuw/labutech-pms202.jpg">
<img border="0" src="nieuw/labutech-pms202_small.jpg" xthumbnail-orig-image="nieuw/labutech-pms202.jpg" style="border-style: double; border-color: #D0D0D0" width="250" height="75"></a><br>
<font face="Verdana" size="2"><br>
Neem de maten zo nauwkeurig mogelijk en wij zullen een passende offerte voor u
maken.<br>
Dit formulier wordt door middel van email verzonden.</font><b><br>
<br>
<font face="Verdana" size="2">Naam:</font><br>
<input type="text" name="Naam"
value="" size="40">

<br>
<font face="Verdana" size="2">Telefoon:</font><br>
<input type="text" name="Telefoon"
value="" size="40">
<br>
<font face="Verdana" size="2">Emailadres:</font><br>
<input type="text" name="Emailadres"
value="" size="40"> <br>
<br>


<font face="Verdana" size="2">A dagmaat:</font></b><br>
<input type="text" name="A dagmaat"
value="mm" size="20">
<br>
<b><font face="Verdana" size="2">B dagmaat:</font></b><br>
<input type="text" name="B dagmaat"
value="mm" size="20">
<br>
<b><font face="Verdana" size="2">C vrije zijruimte links:</font></b><br>
<input type="text" name="C vrije zijruimte links"
value="mm" size="40">
<br>
<b><font face="Verdana" size="2">D vrije zijruimte rechts:</font></b><br>
<input type="text" name="C vrije zijruimte rechts"
value="mm" size="40">
<br>
<b><font face="Verdana" size="2">E vrije bovenruimte:</font></b><br>
<input type="text" name="C vrije bovenruimte"
value="mm" size="40">
<br>
<b><font face="Verdana" size="2">F vrije inbouwdiepte:</font></b><br>
<input type="text" name="F vrije inbouwdiepte"
value="mm" size="40">
<br>
<br>
<input type="submit" value="Send">
<input type="reset" value="Reset">

</h3>

</form>
</body>
</html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>This form sends an e-mail to W3S</title>
</head>

<body style="text-align: center" bgcolor="#D0D0D0">

<p align="center"><img border="0" src="deurmaten/deurmaten.jpg" width="240" height="190"></p>
<table cellSpacing="4" cellPadding="0" width="300" border="0" id="table1">
<tr>
<td width="197" align="left"><font face="Verdana" size="2"><strong>A</strong><b>: Dagmaat
(breedte)</b></font></td>
<td width="91" align="left">
<p align="center"><b><font face="Verdana" size="2">&nbsp;in mm </font></b></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"><font face="Verdana" size="2"><strong>B</strong><b>: Dagmaat (hoogte</b></font></td>
<td align="left">
<p align="center"><b><font face="Verdana" size="2">&nbsp;in mm </font></b></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"><font face="Verdana" size="2"><strong>C</strong><b>: Vrije zijruimte
links</b></font></td>
<td align="left">
<p align="center"><b><font face="Verdana" size="2">&nbsp;in mm </font></b></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"><font face="Verdana" size="2"><strong>D</strong><b>: Vrije zijruimte
rechts</b></font></td>
<td align="left">
<p align="center"><b><font face="Verdana" size="2">&nbsp;in mm </font></b></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"><font face="Verdana" size="2"><strong>E</strong><b>: Vrije bovenruimte</b></font></td>
<td align="left">
<p align="center"><b><font face="Verdana" size="2">&nbsp;in mm </font></b></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"><font face="Verdana" size="2"><strong>F</strong><b>: Vrije inbouw diepte</b></font></td>
<td align="left">
<p align="center"><b><font face="Verdana" size="2">&nbsp;in mm </font></b></td>
</tr>
</table>
<p align="center">&nbsp;</p>

</body>

</html>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/10/2006 21:10:00
Quote Anchor link
Ik zie hier geen enkele regel php code? Op de manier die je nu gebruikt zal de email client van de bezoeker geopend worden en alle waarden uit je formulier daar op een nietszeggende manier in een nieuw mailtje gegooid worden.

Zorg dat je het formulier naar een pagina post waar je de afhandeling verder met php doet. (Dit kan ook dezelfde pagina zijn als waar het formulier in staat...)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

07/10/2006 21:12:00
Quote Anchor link
blanche, wat goed dat je dat weet. Je kan ook ff een opzettje geven hoor ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/10/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Jason:
blanche, wat goed dat je dat weet. Je kan ook ff een opzettje geven hoor ;)
Zo'n opzetje heb ik vanmiddag in reactie op PM al aan Ruud gestuurd, maar je hebt gelijk, even op het forum posten is voor iedereen makkelijk. Bij deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(!isset($_POST['veld1'], $_POST['veld2'], $_POST['veld3']))
    {

        echo 'Je moet wel alle velden invullen...';
    }

    else
    {
        $to = '[email protected]';
        $subject = 'hier je onderwerp';
        $message = "Je bericht kun je hier aanpassen,";
        $message .= "en dus ook de variabelen invoegen.\r\n";
        $message .= "Veld 1: ".$_POST['veld1']."\r\n";
        $message .= "etc...";
        
        if(mail($to, $subject, $message))
        {

            echo 'het versturen van je mail is gelukt';
        }

        else
        {
            echo 'er is een foutje opgetreden';
        }
    }
}

else
{
    // Toon hier het mailformulier
}
?>
 
Rocky

Rocky

08/10/2006 09:59:00
Quote Anchor link
een tientje wie hem compleet maakt zodat hij werkt.
als ik dan zie hoe hij in elkaar zit snap ik het tenminste.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.