In een bestand schijven met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J orii

J orii

22/03/2008 08:12:00
Quote Anchor link
Ik ben nog niet helemaal thuis in PhP, maar ik wil graag leren :)
Dus kent iemand een handige tut, om te leren hoe je BV, Config.php kunt aanpassen,?

BvD

Groetjes Jori
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:00:58
 
Berry Kloes

Berry Kloes

22/03/2008 09:37:00
Quote Anchor link
open de config.php wijzig iets en kijk wat er veranderd. zo leer je het snelst en het meest!
 
J orii

J orii

22/03/2008 09:37:00
Quote Anchor link
ik bedoel via een php bestand,, dus online zeg maar
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 09:40:00
Quote Anchor link
Waarom zou je online een config bestand willen kunnen wijzigen? Zoals ik het zie zijn je config settings niet dynamisch en is het dus ook niet nodig om ze online te kunnen wijzigen.

Als ze wel dynamisch zijn daarentegen, is het niet echt slim om ze in een php bestand te zetten. Dan gebruik je veel beter een database om deze settings in op te slaan, dat werkt vele malen makkelijker.

Om tenslotte terug te komen op je vraag: het schrijven in bestanden doe je met een combinatie van fopen() en fwrite(), maar besef wel dat dit niet echt een efficiente manier is.
 
J orii

J orii

22/03/2008 09:42:00
Quote Anchor link
Het gaat er om, dat ik een bestandje heb,
die aangepast moet worden.

maar niet door mij zelf maar door gebruikers.


daarom wil ik het :)

ik zal het een beetje proberen met fopen() en fwrite() :)

Dankje
 
Berry Kloes

Berry Kloes

22/03/2008 09:44:00
Quote Anchor link
misschien is het makkelijker als je je code hier even plaatst tussen de code regels :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
en dan heb je hier je code doormiddel van code en /code tussen [] te zetten.
(zonder de spaties)

dan kunnen we je wat meer helpen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Berry Kloes
 
J orii

J orii

22/03/2008 09:44:00
Quote Anchor link
Helaas heb ik nog helemaal niks.
daarom zoek ik een tut,
 
Berry Kloes

Berry Kloes

22/03/2008 09:48:00
Quote Anchor link
dan kan je denk ik beter met iets anders beginnen ... (iets makkelijkers) denkd at voor een beginner dat je dan al erg veel wilt ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:34:00
Quote Anchor link
J orii schreef op 22.03.2008 09:42:
Het gaat er om, dat ik een bestandje heb,
die aangepast moet worden.
Maar dan wederom mijn vraag: als iets dynamisch is (zoals hier het geval lijkt) waarom zou je het dan niet gewoon in een database zetten?

Jij kun die instellingen die nu in dat bestandje staan natuurlijk prima in een database zetten en daar verder mee gaan werken. Het werken met een database is nu eenmaal vele malen eenvoudiger dan het aanpassen van een bestandje...
 
J orii

J orii

22/03/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Dat lijkt nog het beste idee ja,
kent iemand een tut hoe je bestanden IN een database kan gooien ?
 
Steen

steen

22/03/2008 10:38:00
Quote Anchor link
Ik heb toevallig zo'n scriptje gemaakt, maar dan moet je hem nog wel beveiligen, want het lijkt me niet fijn dat iedereen je config kan veranderen :D

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php
if(!isset($_POST['submit']) and !isset($_POST['submit2'])){
?>

<form action="file_edit.php" method="post">
<table border="1" width="500" bordercolor="#CC6600" cellspacing=0 cellpadding=2 align="center">
<tr>
<th colspan="3" bgcolor="#CC6600">Bewerk een bestand</th>
</tr>
<tr>
<td>Uit map:</td>
<td><input type="text" name="map" />
</td>
</tr>
<tr>
<td>Naam bestand:</td>
<td><input name="naam" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Open bestand" name="submit"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
}
elseif(isset($_POST['submit']) and !isset($_POST['submit2']))
{

if(empty($_POST['map']))
{

echo 'Je moet een map opgeven.';
exit;
}

$map = $_POST['map'];
if(!file_exists($map . $_POST['naam']))
{

echo 'Bestand bestaat niet.';
exit;
}

$handle = fopen ($map . $_POST['naam'] , "r");
echo '<form method="post" action="file_edit.php">
<table border="1" width="500" bordercolor="#CC6600" cellspacing=0 cellpadding=2 align="center">
<tr>
<th colspan="3" bgcolor="#CC6600">Maak bestand aan</th>
</tr>'
;
echo '<tr>
<td colspan="2" align="center"><textarea rows="20" cols="70" name="bericht">'
;
while (!feof ($handle)) {
$bestand = fgets($handle, 4096);
echo "$bestand";
}

fclose ($handle);
echo "</textarea></td>

</tr><tr><td colspan=2 align=center><input type=submit value='Bewerk bestand!' name=submit2></td></tr>
<input type=hidden value=$map name=map>"
;
echo "<input type=hidden value=".$_POST['naam']." name=bestand>";
echo "</form>";

}
  
else
{
if(!file_exists($_POST['map'] . $_POST['bestand']))
{

echo 'Bestand bestaat niet.';
exit;
}

unlink($_POST['map'] . $_POST['bestand']);
file_put_contents($_POST['map'] . $_POST['bestand'], stripslashes($_POST['bericht']));

echo "Bestand bijgewerkt.";
}

?>
 
J orii

J orii

22/03/2008 10:40:00
Quote Anchor link
Heeeel hartelijk dank :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/03/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Wat voor type scripter wil je worden? Kies uit de volgende mogelijkheden:

1) doe mij maar zo snel mogelijk een script, als het maar werkt
2) ik wil leren hoe dingen werken en het liefst op de beste manier
 
J orii

J orii

22/03/2008 10:44:00
Quote Anchor link
Wat ik tot nu toe weet, komt uit scripts die ik hier download,
ik pas ze ietsjes aan,, en zo weet ik steeds meer :)
 
Steen

steen

22/03/2008 10:46:00
Quote Anchor link
Zo deed ik dat eerst ook, en na een tijd weet je ook hoe je zelf alles moet maken. Ik teminste.
 
J orii

J orii

22/03/2008 10:47:00
Quote Anchor link
ik hoop ik ook ja :)

maar daarom zocht ik eigenlijk ook een TUT,, dan staat alles zo netjes beschreven
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:49:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/03/2008 10:51:00
Quote Anchor link
J orii schreef op 22.03.2008 10:36:
Dat lijkt nog het beste idee ja,
kent iemand een tut hoe je bestanden IN een database kan gooien ?

Waarden IN een database gooien doe je met een INSERT query.
Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO tabelnaam
        (
            veld1,
            veld2
        )
        VALUES
        (
            'beveiligde_waarde1',
            'beveiligde_waarde2'
        )
        "
;
?>
 
J orii

J orii

22/03/2008 10:52:00
Quote Anchor link
oke bedankt allemaal ik kan verder zo :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.