In een textarea HTML gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 18:20:00
Quote Anchor link
Hoe kan je in een textarea HTML gebruiken?
Want ik zoek hier al heel lang naar mijn textarea name heet: bericht

BVD
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:51:29
 
Hipska BE

Hipska BE

14/04/2008 18:23:00
Quote Anchor link
wat wil je nu eigenlijk?

je kan toch gewoon html code's erin typen?

<html>
<head>
<title>html</title>
</head>

<body>
hier verder doen..
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwssysteem maar voor het toevoegen van een artikel heb ik 2 classes voor de header dus wil ik voor de 2e een HTML in mijn textarea gebruiken
 

14/04/2008 18:34:00
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 18:36:00
Quote Anchor link
Nee dat zoek ik niet!
Geen hele editor...
Maar de code om in een textarea HTML codes toe te kunnen toevoegen.
 
Hipska BE

Hipska BE

14/04/2008 18:37:00
Quote Anchor link
Wees eens wat duidelijker wat je wil bereiken.

2 classes voor een header waarvan je er een 2de wil een html mee gebruiken in een textarea???? :-S Lekker ingewikkeld ben je bezig zeg.
 

14/04/2008 18:41:00
Quote Anchor link
Jan Eduard schreef op 14.04.2008 18:36:
Nee dat zoek ik niet!
Geen hele editor...
Maar de code om in een textarea HTML codes toe te kunnen toevoegen.

Ah dat wil je niet. Nou dan doe je toch lekker wat Hipska eerst zei?
Want dat is html, en dat kan je lekker in een textarea plakken. Klaar is miep.




Of bedoel je bbcode.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 21:11:00
Quote Anchor link
Ik bedoel dat je bijv. <div class="h2"></div> kunt toevoegen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/04/2008 21:13:00
Quote Anchor link
Dat kun je toch gewoon intypen?
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 21:56:00
Quote Anchor link
Nee hoor!
 
- -

- -

14/04/2008 21:59:00
Quote Anchor link
Oh, jij bedoelt hoe je het in de bron zet. Dan zul je htmlentities zijn werk moeten laten doen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/04/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Je oorspronkelijke vraag was:
Quote:
Hoe kan je in een textarea HTML gebruiken?

antwoord: intypen.

Maar als je bedoelt: hoe kan ik zorgen dat HTML code als code op een contentpagina getoond wordt, dan heeft Jonathan gelijk.
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 22:03:00
Quote Anchor link
Ja zo bedoel ik het.
Maar ik heb nu bij de code ook al " . $row['msg'] . "
Hoe moet ik dan de htmlentities erin bouwen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Eduard
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/04/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Tip: formuleer je vraag hier zo goed mogelijk. Dan krijg je veel sneller een goed antwoord.
Quote:
Maar ik heb ookal: " . $row['msg'] . "

Dat bedoel ik dus. Wat moeten wij daaruit opmaken? Een paar regels code er omheen zou al veel duidelijker zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Ja dat heb ik nu gedaan

edit:

het is gelukt, door de code zo te maken:
(htmlentities($row['msg']))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Eduard
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/04/2008 22:06:00
Quote Anchor link
Zie de edit van mijn vorige post.
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 22:09:00
Quote Anchor link
Ooh wacht hij doet het nog steeds niet =\
Ja tsja, ik heb het inderdaad niet goed uitgelegd.

Hier kun je het online zien:
http://www.egolicious.net/news/index.php?id=1

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
            $sql = "SELECT id,title,msg,date FROM news WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'";
            $res = mysql_query($sql);
          
            
            if (mysql_num_rows($res) >= 1)
            {
                $row = mysql_fetch_array($res);
                $hiddentitle = $row['title'];
                
                echo "<div id=\"ct-header\"><div class=\"cttext\">" . $row['title'] . "<b style=\"padding-left: 199px;\">" . $row['date'] . "</b></div></div>";
                
                $row['msg'] = nl2br(htmlentities($row['msg']));
                echo $row['msg'] . "";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Eduard
 
- -

- -

14/04/2008 22:30:00
Quote Anchor link
Pff, je zegt zelf aan het begin van je post dat je het niet goed uitlegt, maar onderaan ga je gewoon door! Wát gaat er fout, wát doet het niet?

Het is trouwens aan te raden je code wat netter te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sql
= "SELECT
                id,
                title,
                msg,
                date
            FROM
                news
            WHERE id = '"
. mysql_real_escape_string($_GET['id']) . "'";
$res = mysql_query($sql);

if ($ress && mysql_num_rows($res) > 0)
{

    $row = mysql_fetch_assoc($res);
    
    echo '<div id="ct-header">' . PHP_EOL;
    echo '    <div class="cttext">' . PHP_EOL;
    echo $row['title'] . '<b style="padding-left: 199px;">' . $row['date'] . '</b>' . PHP_EOL;
    echo '    </div>' . PHP_EOL;
    echo '</div>' . PHP_EOL;
    
    $row['msg'] = nl2br(htmlentities($row['msg'], ENT_QUOTES));
    echo '<textarea>' . $row['msg'] . '</textarea>' . PHP_EOL;
}

?>

Dit is al een stuk duidelijker en veiliger.
 
Jan Eduard

Jan Eduard

14/04/2008 22:33:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt Jonathan!
De fout is dat ik bijv niet <div class=""header"></div> kan toevoegen maar ik zie dus gewoon <div class=""header"></div> staan in code en niet als CSS.
Dus wil ik graag dat er HTML in mijn nieuwsberichten kan worden geplaatst.

En door jou code Jonathan zie ik nu geen bericht data meer:
http://www.egolicious.net/news/index.php?id=1

En ik bedoel geen HTML codes voor in de comments, nee ik bedoel voor de nieuws berichten :).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Eduard
 
Marco Fijn

Marco Fijn

15/04/2008 08:39:00
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$row
['msg'] = nl2br(html_entity_decode($row['msg']));
        echo $row['msg'] . "";
?>


//Edit:
Ow topic is nog van gisteravond
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco Fijn
 
Jan Eduard

Jan Eduard

15/04/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Super bedankt Marco, het werkt :).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.