In Excel kan het oko...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelmer

Jelmer

26/01/2007 10:22:00
Quote Anchor link
Plaats een datum stel het veld in als datumtijd.
En stel het veld maar eens als integer in...

E voila... een integer met een waarde...
Maar, hoe doen we dit in php?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 05:18:49
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

26/01/2007 11:05:00
Quote Anchor link
waarom wil je dit met PHP?

Lijkt me een beetje onzinnig een INT maken van een DATUM. Die twee types hebben namelijk helemaal nix met elkaar te maken.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2007 11:07:00
Quote Anchor link
Zie mktime().
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/01/2007 11:11:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 26.01.2007 11:05:
waarom wil je dit met PHP?

Lijkt me een beetje onzinnig een INT maken van een DATUM. Die twee types hebben namelijk helemaal nix met elkaar te maken.
Niet helemaal... :) Je kan wel een datum/tijd als getal krijgen. De functie time();

Waarom zou je die gebruiken... tsjah, zonder een database is het altijd nog een beetje lastig om in PHP met datums te rekenen. Zet je hem om naar een INT (mktime, of de huidige met time()) kan je weer heel gemakkelijk rekenen. Iedereen kent natuurlijk het sommetje 24*60*60 voor het aantal seconden in een dag. Of 60*60 voor een uur. Dus het rekenen is dan heel gemakkelijk!

Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.