in formulier een uniek nummer (opgehoogt)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

14/04/2004 10:17:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil graag als je een formulier opent dat er in een veld een nummer tevoorschijn komt dat automatisch opgehoogd wordt.
Dus iedere keer als je een nieuw document opent
wordt dat een nieuw opgehoogt nummer

Kan iemand mij helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:44:54
 
Arend a

Arend a

14/04/2004 12:00:00
Quote Anchor link
Kan je iets duidelijker uitleggen wat je met 'nieuw document' bedoeld, enhet liefst al iets wat je hebt?
 

14/04/2004 12:39:00
Quote Anchor link
hoi,

bedankt voor je reactie, ik open gewoon formulier met een aantal gegevens zoals NAW enz
Ik wil daar een nummer veld inhebben die automatisch ophoogt. Dus zoiets als een teller die unieke nummers genereerd en deze in een veld plaatst van een formulier plaatst
Al iets duidelijker
 
Arnoldxp

arnoldxp

14/04/2004 13:03:00
Quote Anchor link
ja duidelijk, als je heel even geduld heb creer ik ff een scriptje voor je
 
Arnoldxp

arnoldxp

14/04/2004 13:18:00
Quote Anchor link
OK maak een php file aan genaamd uniek.php en zet daar in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$uniek
= 0;
?>


en maak nog een file aan met de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
include("uniek.php");

$uniek++;

$file = fopen("uniek.php","w");

fputs ($file,"<?

\$uniek = $uniek;

?>"
);

fclose($file);

echo"
<form method='POST'>
  <input type='text' name='nr' size='20' value='$uniek'></p>
</form>"
;
?>


een voorbeeldje staat op

http://www.bloemertaudiovideo.nl/test/form.php


suc6 ermee
 

14/04/2004 14:07:00
Quote Anchor link
hoi,
bedankt het voorbeeld ziet er al goed en is precies wat ik bedoel.

Ik heb een file aangemaakt uniek.php en ik heb de code die jij daaronder heb gezet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
include("uniek.php");

$uniek++;

$file = fopen("uniek.php","w");

fputs ($file,"<?

\$uniek = $uniek;

?>"
);

fclose($file);

echo"
<form method='POST'>
  <input type='text' name='nr' size='20' value='$uniek'></p>
</form>"
;
?>

in een formulier gepasted

Ik zie het veld echter krijg meldingen eromheen zoals
Warning: fopen(uniek.php): failed to open stream: Permission denied
Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource

bedankt alvast voor je reactie
 

14/04/2004 14:18:00
Quote Anchor link
als ik de code in een formulier paste, komt dit naast het veld te staan!

"); fclose($file); echo"

"; ?>
 
PHP Freak

PHP Freak

14/04/2004 14:44:00
Quote Anchor link
de fout zit in:

\$uniek = $uniek;

het moet zijn:

$uniek = $uniek;
Gewijzigd op 14/04/2004 14:46:00 door PHP Freak
 
Mitch X

Mitch X

14/04/2004 14:52:00
Quote Anchor link
Nee balletje (:P),
Als je dat doet en uniek is bv 1 krijg je
1 = 1;
Maar het moet zijn
$uniek = 1;
....
Zal zo ff kijke :)
 
Mitch X

Mitch X

14/04/2004 14:54:00
Quote Anchor link
Hebbie uniek.php wel geCHMOD?
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/04/2004 14:56:00
Quote Anchor link
ik vind hem wel mooi
$uniek = $uniek;
 

14/04/2004 14:56:00
Quote Anchor link
Oei, geCHMOD, zal proberen te kijken
 

14/04/2004 15:02:00
Quote Anchor link
valt toch tegen als newbie
geCHMOD , kan ik dat simpel zelf checken ?
 

14/04/2004 15:10:00
Quote Anchor link
octal 0644 staat in file manager bij fileinfo

dat lijkt me iets te maken hebben met chmod
 
Mitch X

Mitch X

14/04/2004 15:19:00
Quote Anchor link
Jepz...
Uitleg:
Die eerste 0 staat er voor nix (correct me if im wrong) maar die moet wel :P
Het tweede cijfer is useracces (jij dus)
Het derde cijfer is groopacces en het vierde is voor alle anderen

De cijfers geven het niveau aan:
1 = execute
2 = schrijven
4 = lezen
Bij 7 (1+2+4) heb je alle rechten bij 6 mag je lezen en schrijven enz.

Probeer eens 0744 kijken of het dan werkt (of anders 0777 die moet altijd werken :))
dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
chmod("uniek.php", 0744);
?>
 

14/04/2004 15:37:00
Quote Anchor link
hij doet het,
iedereen hartsikke bedankt !!!!!
 
Arnoldxp

arnoldxp

14/04/2004 16:54:00
Quote Anchor link
mooi, ja sorry had ik wel aan gedacht maar vergeten te zeggen dat je m moets CHMODen. en nog suc6 ermee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.