in plaats van een div, een id gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian webstars

Fabian webstars

19/06/2016 17:12:05
Quote Anchor link
Hallo,
ik probeer een script te gebruiken om met dblclick een textarea te krijgen en dan je username te kunnen veranderen.
Ik heb alleen een probleempje, ik gebruiken de volgende codes en als ik dubbel klik op een div dat komt er wel een textarea, maar dat geld voor bij alle divs, ik wil alleen dat er een textarea komt als ik op <div id="username">web-stars</div> klik.
Is het berhaupt mogelijk om, als je enter in toets of als je ergens anders naast de div klikt, de nieuwe gebruikersnaam meteen in de database gezet wordt?

<script type="text/javascript">
function divClicked() {
var divHtml = $(this).html();
var editableText = $("<textarea />");
editableText.val(divHtml);
$(this).replaceWith(editableText);
editableText.focus();
// setup the blur event for this new textarea
editableText.blur(editableTextBlurred);
}

function editableTextBlurred() {
var html = $(this).val();
var viewableText = $("<div>");
viewableText.html(html);
$(this).replaceWith(viewableText);
// setup the click event for this new div
viewableText.dblclick(divClicked);
}

$(document).ready(function() {
$("div").dblclick(divClicked);
});
</script>

Fabian
Gewijzigd op 19/06/2016 17:13:33 door Fabian webstars
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:47:32
 
Frank M

Frank M

19/06/2016 17:27:45
Quote Anchor link
Verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("div").dblclick(divClicked);


eens in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#username").dblclick(divClicked);
 
Fabian webstars

Fabian webstars

19/06/2016 21:00:29
Quote Anchor link
Bedankt! Dat is gelukt,

weet je misschien of er een manier is om meteen de username te veranderen dan?
 
Willem vp

Willem vp

19/06/2016 21:00:59
Quote Anchor link
Even een ongevraagde opmerking: een textarea is voor multiline input. Ik weet niet wat voor gebruikersnamen jij wilt toestaan dat je denkt daar een multiline invoerveld voor nodig te hebben, maar ik gok dat je hier het verkeerde gereedschap vasthoudt. ;-)
 
Fabian webstars

Fabian webstars

19/06/2016 21:05:00
Quote Anchor link
Klopt!
Ik gebruik <textarea> omdat ik niet weet hoe ik een <input> moet toepassen
Gewijzigd op 19/06/2016 21:05:52 door Fabian webstars
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.