include deel code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Krijn

krijn

23/12/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Kan ik ook een deel van een php code includen, bijvoorbeeld
voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
date("d-m-Y H

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
:i:s", time())

dit zijn dan twee apparte documenten, kan dit met php?
dus dat ik dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
date("d-m-Y H
include "onderstedeel.php";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Krijn
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 22:58:05
 
Erwin Geen

Erwin Geen

23/12/2008 19:18:00
Quote Anchor link
Je bedoelt zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$bovenste
= file_get_contents("bovenstedeel.php");
$onderste = file_get_contents("onderstedeel.php");
eval($bovenste.$onderste);
?>


Edit:

@Lode
Zonder eval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$naam
= "include.php";

$bovenste = file_get_contents("bovenstedeel.php");
$onderste = file_get_contents("onderstedeel.php");
file_put_contents($naam, "<?php \n ".$bovenste.$onderste." \n ?>");
include($naam);
unlink($naam);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Geen
 
Krijn

krijn

23/12/2008 23:57:00
Quote Anchor link
Zeker, hartstikke bedankt voor de hulp! Precies wat ik nodig had!!
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/12/2008 00:42:00
Quote Anchor link
Het spijt me, maar ik vind dit toch een foute manier van werken.
Ik zou dit heel erg afraden; ik vrees dat je foute gewoonten zal kweken.

Dit is geen kritiek op de post van de krijgsheer, gewoon een persoonlijk advies aan krijn.
 
Lode

Lode

24/12/2008 04:50:00
Quote Anchor link
eval is evil! (http://www.justfuckinggoogleit.com)

eval kan en moet je ten alle tijden vermijden....
 
Erwin Geen

Erwin Geen

24/12/2008 08:40:00
Quote Anchor link
Waarom is eval slecht?
 
Eddy E

Eddy E

24/12/2008 09:20:00
Quote Anchor link
Je geeft mensen/hackers heel wat gemakkelijker toegang om php-code uit te voeren.

eval($_GET['iets']) is dan nog wel het meest foute.
Men typt bovenaan gewoon wat php-code (vraagt je wachtwoorden op, delete de database etc) en je doet er niets aan.

Het idee van Warchief zal zeker werken, maar, net zoals Emmanuel zegt: het is een fout idee.
Waarom niet gewoon met constantes werken?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// definieer TIJD (opgeven van time() is overbodig. Date() pakt die vanzelf.
define('TIJD',':i:s');

// gebruik
$timedate = date("d-m-Y H" . TIJD);
?>


De code doet hetzelfde, maar is stukken veiliger (en makkelijker en sneller)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

24/12/2008 09:35:00
Quote Anchor link
Eddy je hebt een punt met eval! Maar ik vermeid nooit om eval te gebruiken. In tegendeel ik ben verliefd op die functie. Echt als ik hem ga gebruiken mijn hard gaat sneller kloppen (of komt het door de koffie ... hmmm).

Kijk, ik gebruik eval niet met een user input data. Zo gouw ik het wel ga doen dan ga ik eerst even de user input 3 keer checken. Als er iets verkeerds is dan stop ik de pagina en stuur ik die gene door naar een pagina genaamd: stupid_hackers.php

En als je bv. het volgende met eval maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$modules
= array(
    1 => 'Index',
    2 => 'Download',
    3 => 'About',
);


if(isset($_GET['p'] && is_numeric($_GET['p'])) {
    // Mooi hij is best.
    $module = $modules[$_GET['p']];
    include('Mod' . $module);
  
    eval('$m = new Mod' . $modules);

    echo $m->index->getContent();
}


?>


Nou is dit gewoon een snel geschreven code, om te laten zien dat evel niet zo slecht is. En dat je het zeer goed kan gebruiken. Ook zie je dat ik $module niet gechecked heb :). Dat moet je in een live versie wel doen natuurlijk.

Ik wou zelfs dat eval in lua bestond.

Mr. de Jong
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

24/12/2008 09:59:00
Quote Anchor link
@Alex, ook in dit geval is het NIET nodig om dat te doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

$modules
= array(
    1 => 'Index',
    2 => 'Download',
    3 => 'About',
);


if(isset($_GET['p'] && is_numeric($_GET['p'])) {
    // Mooi hij is best.
    if(isset($modules) && is_array($modules) && isset($modules[intval($_GET['p'])]) {
        $module     = $modules[$_GET['p']];
        $realmodule = 'Mod' . $module;
    
        if(is_readable($realmodule)) {
            include($realmodule);
  
            $m = new $realmodule;
        
            if(isset($m->index) && is_object($m->index)) {
                echo $m->index->getContent();
            }
        }
    }
}

?>


sterkte ermee :)

edit: checks toegevoegd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.