include div maar kom er niet uit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arend b

arend b

25/11/2010 18:12:53
Quote Anchor link
hallo ik heb een vraag ik wil een div laden met telkens een andere pagina.
ik heb de pagina home en daar include ik het menu en de pagina die in het menu word aan geklikt. Alleen dit komt niet uit de verf ik heb al gegoogled maar ik kom er niet uit. zoals je ziet heb ik 2 manieren geprobeerd beide werken niet:(

de pagina home.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<html>
<body>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<?php
include ("menu.php");
?>

<div id="weergave">
<? php
($_GET["pagina"]) ? include($_GET["home"] . ".php") : include("home.php");
(
$_GET["pagina"]) ? include($_GET["members"] . ".php") : include("members.php");
if ($_GET["pagina"] == members) { include ("members.php"); }
(
$_GET["pagina"]) ? include($_GET["forum"] . ".php") : include("forum.php");
(
$_GET["pagina"]) ? include($_GET["contact"] . ".php") : include("contact.php");
if ($_GET["pagina"] == inlog) { include ("inlog.php"); }
?>

</div>
</body>
</html>

menu.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//menu
echo '[<a href="?pagina=home">Home</a>] [<a href="?pagina=members">Members</a>] [<a href="?pagina=forum">Forum</a>] [<a href="?pagina=contact">Contact</a>] [<a href="?pagina=inlog">Log in</a>]';
?>

bvd
Gewijzigd op 25/11/2010 18:27:06 door Arend b
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:29:45
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

25/11/2010 18:15:50
Quote Anchor link
zie de kleurtjes
 

25/11/2010 18:16:24
Quote Anchor link
- code tags: http://www.phphulp.nl/veel-gestelde-vragen/#bbcode
- foute html
- zie kleurtjes
- file include gevoelig
- if
 
Arend b

arend b

25/11/2010 18:23:24
Quote Anchor link
bedankt voor jullie snelle reacties maar ik snap dus niet waarom hij die afwijkende kleurtjes geeft want volgens mij klopt de code
 

25/11/2010 18:24:46
Quote Anchor link
Arend b op 25/11/2010 18:23:24:
bedankt voor jullie snelle reacties maar ik snap dus niet waarom hij die afwijkende kleurtjes geeft want volgens mij klopt de code

Nee.
Zie bovenstaande + string.
 
Arend b

arend b

25/11/2010 18:32:58
Quote Anchor link
merci idd miste ". Maar nu heb ik nog steeds niet helder waarom hij niet kan includen. Want met de if zou het naar mijn mening moeten werken maar niets..
 

25/11/2010 18:35:49
Quote Anchor link
Arend b op 25/11/2010 18:32:58:
merci idd miste ". Maar nu heb ik nog steeds niet helder waarom hij niet kan includen. Want met de if zou het naar mijn mening moeten werken maar niets..


Je gebruikt die ternary operator ook niet goed. En je kunt beter switch gebruiken.
Gewijzigd op 25/11/2010 18:39:26 door
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

25/11/2010 18:38:26
Quote Anchor link
Members en home moeten haakjes omheen. Zet error reporting eens aan!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'On');
helemaal bovenaan de pagina in een php blokje.
Gewijzigd op 25/11/2010 18:38:42 door Piet Verhagen
 
Dylan Krijger

Dylan Krijger

25/11/2010 18:38:32
 

25/11/2010 18:40:31
Quote Anchor link
Hij kan beter een beginnershandleiding leren.
Want hij heeft blijkbaar ook niet naar string gekeken.
 
Dylan Krijger

Dylan Krijger

25/11/2010 18:43:35
Quote Anchor link
Dat kan ook,
Ik heb het ook via de manier geleerd zoals in de link die ik net gaf.
 
Arend b

arend b

25/11/2010 18:47:11
Quote Anchor link
ik heb hem aangepast maar het werkt nog niet. ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<? php
$pagina = $_GET["pagina"];
switch ($pagina) {
   case
'home':
   include ("home.php");
   break;
   case
'members':
   include ("members.php");
   break;
   case
'forum':
   include ("forum.php");
   break;
   case
'contact':
   include ("contact.php");
   break;
   case
'inlog':
   include ("inlog.php");
   break;
}

?>


Toevoeging op 25/11/2010 19:02:42:

ah
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? php kent die niet maar [code]<?php wel. domme fout maar bedankt voor jullie aanwijzingen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.