include functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim Jansen

Pim Jansen

29/09/2005 15:11:00
Quote Anchor link
ik heb een vraag,

ik heb een mooie site gemaakt, maar wil nu dat het menu goed gaat werken, dus ik heb een index met menu, met daarin geincluded: home.php en bottum.php

nu is mijn vraag, hoe zorg ik dat de links uit het menu ipv home.php worden geinclude.

hoop dat iemand me kan helpen met het schrijven wat hier ben ik nogal slecht in.

dit is wat ik heb:


html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
color: #333333;
}
body {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url(images/bg.jpg);

}
a:link {
color: #333333;
text-decoration: none;
}
a:visited {
text-decoration: none;
color: #666666;
}
a:hover {
text-decoration: underline;
color: #666666;
}
a:active {
text-decoration: none;
color: #666666;
}
-->
</style>
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);
//-->
</script>
</head>
<body>
<table width="200" border="1" align="center" cellspacing="5" bordercolor="#666666">
<tr>
<td><a href="index.php"><img src="images/head.gif" width="710" height="120" border="0"></a></td>
</tr>
<tr>
<td><table width="711" border="0" cellspacing="5">
<tr>
<td><div align="center"><a href="news.php">&lt;News&gt;</a></div></td>
<td><div align="center"><a href="leden/">&lt;Members&gt;</a></div></td>
<td><div align="center"><a href="http://www.stemkens.nl/nikswaerd/guestbook/" target="_blank">&lt;Guestbook&gt;</a></div></td>
<td><div align="center"><a href="fotos/">&lt;Foto's&gt;</a></div></td>
<td><div align="center"><a href="downloads/">&lt;Downloads&gt;</a></div></td>
<td><div align="center"><a href="kietrecords.php">&lt;Kiet Records&gt;</a> </div></td>
<td><div align="center"><a href="links/">&lt;Links&gt;</a></div></td>
<td><div align="center"><a href="contact.php">&lt;Contact&gt;</a></div></td>
<td><div align="center"><a href="login/login.php" target="_self">&lt;Login&gt;</a></div></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
<tr>
<td bordercolor="#666666"><p align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
     if($_GET['id'])
      {

        include $_GET['id'].".php";
      }

      else
      {
        include "home.php";
      }

    ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td bordercolor="#000000"><div align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    include "bottum.php";
    ?>

</div></td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 22:27:06
 
Pim Jansen

Pim Jansen

29/09/2005 15:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
     if($_GET['id'])
      {

        include $_GET['id'].".php";
      }

      else
      {
        include "home.php";
      }

    ?>


dat zit er niet bij, had iemand voor me gemaakt maar lukte niets mee,

hoop dat iemand me kan helpen het wel werkend te maken
 

29/09/2005 17:07:00
Quote Anchor link
<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $PHP_SELF."?url=zoek.php";?>
">zoeken</a>
Dit moet een de menu knop

in combinatie met dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if(isset($_GET['url']) && !empty($_GET['url']) && $_GET['url']!='leden.php')
    {

   include ("../". $_GET['url']);
     }

?>


En dit op de plaats waar je de pagina wilt laden
Dit is alleen niet veilig.
Succes verder.
Klaasjan
 

29/09/2005 17:11:00
Quote Anchor link
Edit.

daar waar zoek.php staat moet je jouw bestandsnaam plaatsen.

daar waar leden.php staat moet je de naam van de pagina plaatsen vanaf waar de link wordt aangeroepe.
Dus staat het menu op home.php.
Dan moet daar home.php staan.
Ik heb dit zo uit mijn eigen index gekopieerd vandaar
 
Pim Jansen

Pim Jansen

29/09/2005 17:43:00
Quote Anchor link
snap het niet :$

heb de link veranderd. en in de index php dit gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if(isset($_GET['url']) && !empty($_GET['url']) && $_GET['url']!='index.php')
    {

   include ("../". $_GET['url']);
     }

?>



maar heb er een error staan: (als je naar news wilt)
http://djay.dj.funpic.org/test/index.php
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/09/2005 21:34:00
Quote Anchor link
Sorry heb stukje code wat ik gegeven heb moet je gebruiken als je index een map lager staat dan je te includen file je moet dit

include ("../". $_GET['url']);

even vervangen door
include $_GET['url'];
volgens mij moet het dan werken.
Maar let erop echt veilig is het niet ivm XSS.

succes
 
Han eev

Han eev

29/09/2005 21:39:00
Quote Anchor link
Dus als ik als url=http://evil.com :P dan gaat hij die pagina includen!!! dus let daar echt mee op
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/09/2005 21:44:00
Quote Anchor link
Han,

Als ik het goed begrepen heb is het niet zo erg als jij schetst.
Volgens mij geeft ie dan een warning : NO such file enz.
Omdat je toch nog een kleine check uitvoert met
if(isset
maar idd echt veilig is het niet
 
Pim Jansen

Pim Jansen

29/09/2005 22:01:00
Quote Anchor link
ja veilig hoeft het niet :)
 

30/09/2005 15:19:00
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf altijd dit (werkt perfect):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<? if ( $_GET['content'] == "")
{

$content = "standaardpagina";
}

include ("submap/".$content.".php");
?>


wijzigen:
"standaardpagina" in de naam van de pagina die standaard geladen moet worden samen met index.php (dus bijv home of info)

"submap/" hier kun je ventuele submap aangeven in welke mappen de bestanden staan die geinclude moeten worden. (gebruik je geen submap? gewoon submap weghalen en "" laten staan)

je link ziet er uiteindelijk zo uit:
<a href="index.php?content=jouwlink">jouwlink</a>

Wil je nog een deel laten includen in de pagina? gebruik je weer het zelfde stukje maar dan verander je "content" in bijv. content2.

je link ziet er dan zo uit:
<a href="index.php?content=jouwlink&content2=jouwlink">jouwlink</a>

Hoop dat alles duidelijk is. Het is niet de meest veilige manier maja.. wat hebben mensen als wij nou te beveiligen?
 
Mark van Dam

Mark van Dam

30/09/2005 15:28:00
Quote Anchor link
Dat vorige stukje was van mij (had toen alleen nog geen gebruikersaccount aangemaakt)...

maargoed, ik heb zelf ook nog een vraag betreffende de include functie.

Gebruik altijd deze include functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<? if ( $_GET['content'] == "")
{

$content = "standaardpagina";
}

include ("submap/".$content.".php");
?>


Heb op mn eigen server apache2 & php4.4 draaien werkt uitstekend maar op de een of andere manier werkt die include functie niet op die server..!!

Op de betaalde server van sohosted die ik heb werkt alles prima, maar op mn eigen server niet. Iemand enig idee waar dit aan ligt? Misschien een bepaalde functie die ingeschakeld/aangepast moet worden?
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

30/09/2005 15:32:00
Quote Anchor link
@ mark : geweldig uitgelegd en idd wat willen wij nu tegen wie beveiligen?
Omgekeerd is me wel is gevraagd: heb je wat te verbergen dan...

Fijn weekend gewenst!!
Groet, lissy
 
Pim Jansen

Pim Jansen

01/10/2005 14:56:00
Quote Anchor link
haha werkt prefect thnx :D
nu nog 1 klein vraagje:

dit was de oude link.

profiel.php?id=13

hoe los ik dit op met de include functie, want krijg anders.

leden/profielid13.php

of anders dubbel .php.php
 
Han eev

Han eev

01/10/2005 15:13:00
Quote Anchor link
Mark:
Dat vorige stukje was van mij (had toen alleen nog geen gebruikersaccount aangemaakt)...

maargoed, ik heb zelf ook nog een vraag betreffende de include functie.

Gebruik altijd deze include functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<? if ( $_GET['content'] == "")
{

$content = "standaardpagina";
}

include ("submap/".$content.".php");
?>


Heb op mn eigen server apache2 & php4.4 draaien werkt uitstekend maar op de een of andere manier werkt die include functie niet op die server..!!

Op de betaalde server van sohosted die ik heb werkt alles prima, maar op mn eigen server niet. Iemand enig idee waar dit aan ligt? Misschien een bepaalde functie die ingeschakeld/aangepast moet worden?

is nog steeds niet echt goed beveiligt
als je nu pagina.php?conetent=http://www.google.nl/index
(.php)
dan word het nog steeds geincluded
 
Pim Jansen

Pim Jansen

01/10/2005 18:20:00
Quote Anchor link
iemand die me nog kan helpen??

haha werkt prefect thnx :D
nu nog 1 klein vraagje:

dit was de oude link.

profiel.php?id=13

hoe los ik dit op met de include functie, want krijg anders.

leden/profielid13.php

of anders dubbel .php.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.